НОЕМВРИйче вече тропа на вратата на ЕВРОПА!!!

• 12 871
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
бебко, много неприятно, че мъника се е разболял- за кашлица ти препоръчвам сиропа на д-р тайс.

Ивиче, радвам се, че се появи- днес си мислех за теб, че не е в твой стил да изчезваш- предположих, че нещо се е случило с компютъра ви, а то...

качка, доколкото разбрах от новините и сайта на нои трябва да се подаде някаква декларация до работодателят за разрешаване на отпуск от изтичането на последния болничен от педиатъра до 315 дни, през който да получаваме 90 %

# 61
  • Ботевград
Добра вечер мами!   bouquet
Моля се с Вас всички лоши неща да изчезнат така бързо, както са се появили и повече никога да не се връщат!  Praynig
Габи, днес цял ден ти стисках палци всичко да мине добре, ама УТРЕ вече мисля е крайно време да се приключи с неприятностите ! Чакаме те още утре в настроение и с добри новини  Hug
бебка и бебко дано мъничето бързичко се оправи,  Praynig от сърце ти го пожелавам!  Hug
kachka същата работа сме и ние, радваме се много, гукаме, въртим се ииииииии ... повръщаме дори и да сме яли преди час  Blush бебешка работа! Педиатърката ни идва на посещение /збравила съм да и подпиша някакъв картон, че я избираме за личен лекар/ и видя как мъника повръща, ама каза "Нищо обезспокоително!"  Peace
По въпроса със спането - Злати заспива към 9 и се събужда към 4 за ядене!    bouquet  Така и ние се наспиваме, а сутринта чак в 8.00 като будилник е  Whistling
Мами, да Ви попитам относно нощтните памперси - аз го сменям и в 3 през нощта преди ядене и сутрин, ама сутрин си е направо сух  newsm78 та се чудя Вие сменяте ли през нощта или направо на сутринта?
 Hug Лека, спокойна и ТИХА нощ!  Heart Eyes

# 62
Мами помагайте, аз пак полудях на една тема!!! #Crazy Cry Cry Cry
Четох, че дори едно кристалче нафталин в пелените на бебе или дете, е способно да предизвика отравяне, тумори, анемия, смърт. Леле кво ми трябваше да чета.
Мойта свеки ми беше подарила две нови одеалца, вълнени, хубави..но ги е съхранявала в гардероб, и ползва нафталин та миришеха...Аз естествено ги изпрах \това беше преди раждането\ много добре и сега ги ползвам за количката. Но тук в къщи мъжо е подредил\когато мен още ме е нямало\ едни вълнени неща на свеки\ на съхранение\ и те са поръсени с нафталин. Слава Богу са в надстройка в гардероб, в коридора. И сега реших, че ще ги експедирам на вилата, ама нали се сещате ме е страх да ги докосна дори, пък и ако тези кристали се разхвърчат вкъщи и попаднат при бебо..Леле, ще се побъркам направо!!!!!!!!Решила съм да се екипирам с шапка, маска, ръкавици имам и еднократни престилки и ще чистим, а бебо ще го кача в стаята на каките, докато с таткото деактивираме бомбата #Crazy #Crazy #Crazy
Моля, успокойте ме?!? Имате ли вкъщи такова чудо и защо ли ви е - махайте го - ако "ДА".

# 63
Ивиче, радвам се, че перипетиите са зад гърба ви и вече сте добре! Peace
За отпуска след майчинството /след 135 ден до 315/ се подава молба до работодателя /в нея се посочва и сметката, по която да се превеждат парите/, декларация по чл.163 за отпуските /Приложение 7/. Одеве в новините, обаче, казаха, че трябва да се попълва еднократно и някаква декларация в НОИ  newsm78
Ралиар, и на мен ми е интересно какви са тия биберонки, че Ники всичко плюе...
Габи, дано утре всичко мине успешно! Бебко, дано и вие бързо оздравеете! Praynig
Днес с Lightblue се намерихме през НДК и си побъбриме мъничко. Надявам се утре да се видим с повечко мами в парка - нашето предвижване ще е по-сложничко, че баткото няма да е на детска градина, а сме без кола... newsm78
Златна, аз през нощта не сменям памперс, за да не го разсънвам.
Леле, Карил, много си се шашнала, спокойно - правилно си решила да го изолираш в друга стая, докато извадиш дрехите, но като пипаш внимателно не мисля, че има от какво да се притесняваш - нали са в коридора, ако падне, ще го изчистиш, не е в стаята на Дани! Махай ги по-скоро да рахатясаш! Hug
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88194&photo=25     А това са снимки от вчерашното покоряване на Витоша! bowuu
Спокойна нощ! Grinning

# 64
Здравейте, мамчета  Hug
Качка, все едно за нас си писала! Моника е същата - голяма радост пада като й говоря, смях, гукане..и на втората минута или повръща или почва да хълца...Имам чувство, че вълнението й идва в повече. За болничния - онзи ден ходих при педи да ми издадат, но ме върнаха...Още не знаели точно как стоят нещата, та в момента чакам някой да ме информира какво трябва да се направи.
Бебка и бебко, дано по-бързо се оправите  Praynig
Софи, стискам палци всичко да мине ОК утре!
Карил, не бях чувала за нафталина. Не че имаме в къщи, но пък ползвам едни други препарати против молци - не в дрехите на бебка, а  в нашите. Те уж са във формата на гел, ама сигурно също са опасни  newsm78 Иначе, и аз като Весето мисля, че ако Дани е вдруга стая докато ги махнеш, няма проблем  Peace

Айде, лека и спокойна  Hug

# 65
Здравейте мами, въпреки че е време да кажа лека нощ май, но накрая  Wink
Ох, най-после ми остава време да седна  Rolling Eyes
Днес На разходката Теа спа непробудно 4 часа, но като се прибрахме беше толкова гладна и я обхванаха едни нерви, та дори като хапна пак ме разиграваше.Стигнах до там да я мъкна с кенгурото из апартамента, за да свърша все пак малко домакинска работа.И тя си виси там и се кефи  Rolling Eyes абе луда работа.
Днес както е казала Весето се открихме пред НДК и си поговорихме.
Утре ме бройте и мен за срещата  Peace
Габи, желая ти бързо да се оправяш и да нямаш повече проблеми с операцията или с каквото и да било.
Карил, правилно си решила  Peace Просто изведи Дани в друга стая докато трае процедурата.Спокойно, всичко ще е наред.Не мисля, че тези кристали хвърчат така лесно, а пък ти ще изхвърлиш всичко и после ще си спокойна.
Деничка пробвай да намажеш пръстчетата с крем Здраве.
Бебко както е казала и Цвети, сиропчето на Д-р Тайс за кашлицата е много добро.Нашата кашля с него се оправи.А на сополите майката им е помпата.Слагай повечко физиологичен разтвор и полсе изпомпвай.Хубаво е да е преди всяко хранене за да може бебчо да диша спокойно докато папка.Теа се съдираше от рев с тази помпа,но след близо 3 седмични мъки вече е ок.

Честит имен ден на патерици на именниците вчера!

Лека, спокойна и неревлива нощ!   bouquet

# 66
Добро утро !

Нека днес в този слънчев ден да стискаме палци на Габи - дано всичко мине добре при нея и повече да не се сеща за тези шевове. Praynig
Бебкаи бебко, дано и при вас нещата се оправят бързо и без влизане в болница. Praynig

Карил, не се шашкай, почисти и изпии една хубава цитронада и се успокой.  bouquet

Днес и аз ще дойда на срещата, само не знам още как ще ми се падне яденето, но или ще и го забавя малко, или ще дойда и веднага ще я нахраня. Sunglasses

# 67
Привет!
Момичета, вие оставяте ли бебоците САМИ за да влезете да се изкъпете???
Че аз си ходя киртакис докато някой не дойде да го гледа  Embarassed
Ние вчера бяхме на разходка в Зоопарка чак до 16.00ч Беше страхотно - алеи, животни, слънце, тишинка... Предлагам на мамите които имат възможност да си спретнем там една среща. Даже има закътани слънчеви пейки за кърмене  Joy
Ние бяхме на консултация вчера вечерта - вики е 5680 кг и 59 см
Педиатърката каза че повръща много защото е много активен и постоянно ръкомаха и вдига нависоко крачетата и дупаната  Hug
И най-хубавото е че нямаме хрипчета вече  Hug  Hug  Hug Каза че се учудила как не сме се влошили и толкова бързо сме се оправили... накрая си признах че не съм взела лекарствата по рецептата която ни предписа, а сме му давали хомеопатично. То и тя е фен на хомеопатията, ама каза че лекува децата с хомеопатия след 6 месец /защо чак тогава незнам  newsm78 /
Целувки и спокоен, слънчев ден!
Дианабадки, ще храня вики към 13.00 и после идвам в градинката  Mr. Green
Габи от все сърце пожелавам да мине възможно най-безболезнено всичко и съвсем скоро да забравиш за тази болка! Целувам те и те прегръщам силно!!!!

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 10:02 от TALI1

# 68
Тали, и аз така с къпането....Чакам мъжо да се прибере и тогава влизам в банята. Досега беше добре, докато баткото беше в къщи, оставях него, но ваканцията свърши...
Много ви завиждам за срещите. И тук времето е супер, ама си джиткам сама...Приятелките ми са на работа, а пък нямам такива с бебоци...

# 69
Момичета, черпя ви за двумесечинката на Дани!!  cook  cook Drunk cheers hbdtu cook cook
аз влизам в банята като Дани спи.или ако има при него някой.
  за кашлица сиропа на Тайс е върха.

# 70
докато беше само Ран влизах в банята, но на отворена врата-един -два пъти се е будил и не е много приятно да тичаш полуизмит, ама като като няма кой да дойде и се къпя - това слава богу не ми се е случвало често, че все има някой около мен- сега е мисия невъзможна- трябва да чакам някой-

Карил, не се шашкай- слагай описания екип и ги махай тия неща

моя план за срещата е неосъществим, защото момчил забравил уж за нея и сутринта си тръгнал на работа с колата и вече няма как....

# 71
Добро утро и от нас!  Hug

Благодаря на всички за пожеланията и дано скоро се похвалим, че сме здравички.
Цвети, това сиропче на д-р Тайс може ли да го взема и давам на своя глава. То ние всъщност утре пак ще ходим при педиатърката така че мога да попитам.

Честити месечинки на празнуващите днес бебоци !!!   bouquet

Златна, през нощта сменям памперса само ако е наакан, иначе не.
TALI1 , в банята влизам или като заспи вечер след банята или като тати е тука.

Ставам, че малчо плачка!
Целувам ви! Слънчев и усмихнат ден  Hug Hug Hug

# 72
Добро утро Simple Smile
Karil честита втора месечинка на Дани да ти е жив и здрав и много да слуша  Wink
Аз също когато няма никой при мен си влизам да се къпя но на отворена врата Simple Smile
А момичета да ви питам нещо моята педиатърка каза че тази ваксината която е за втория месец (ДТК) може и е по-добре според нея да се направи на третия месец. Има ли някой на който са му казали така?  newsm78
За срещата и аз ще се опитам да дойда.
Поздрави!!!!!   bouquet

# 73
бебко, сиропа може да го вземеш на своя глава, ама уведоми Педито. Сиропа е от теснолист живовляк. Дава се три пъти дневно т.е на осем часа, аз го давах в 14 ч, 22 ч и 06 часа по 2,5 мл Това е една кафена лъжичка, но е по-добре да мериш със спринцовка. И освен това при влажна кашлица е добре да се прави през деня и ОСОБЕНО СЛЕД баня ПЕРКУТОРЕН МАСАЖ, това ще рече да потупваш по гръбчето бебето, което е обърнато с лице към теб или е по корем. Така секрета се "отлепя" от бронхите по-лесно. Бебетата не го изхрачват, а го повръщат \слузта\, така че ако повърне храна и слуз не се притеснявай, а напротив...

# 74
А момичета да ви питам нещо моята педиатърка каза че тази ваксината която е за втория месец (ДТК) може и е по-добре според нея да се направи на третия месец. Има ли някой на който са му казали така?  newsm78

I na nas taka kaza pediatyrkata.

Общи условия

Активация на акаунт