Училищата в район Младост, София - VI част

• 39 011
  • 641
  •   1
Отговори
# 495
В 128 няма специално прием за след 4 клас, само запълване на свободни места.

# 496
Съгласно Наредба 10 има така наречения училищен план-прием. Това позволява на училищата да си определят реда на прием. Повечето го правят именно за 5 клас защото много деца тогава се местят в СМГ, НПМГ, НГДЕК. И понеже се освобождават повече места повечето решават да си приемат все пак децата, които са от прилежащия район на училището, което е и редно според мен до 7 клас детето да е в кварталното училище.
В СМГ и НПМГ провеждат държавен план-прием след 4 клас. Има си отделен нормативен текст за това как се извършва приема там.

Накратко за обикновените училища - основни, средни на училищно ниво се решава как да бъдат приети децата. На места е кой завари той превари без някакви критерии, други си правят приема по критерии с точки. Това зависи колко са желаещите най-вече.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 10:49 от epicagotenmoten

# 497
  • София
След 4-ти клас всяко училище самО разработва критерии за прием- адрес, успех, НВО, състезания, братя и сестри в училището и т.н.

Специално в 128 СУ- да, получихме точки за това, че ни е по район, но например не може да избере допълнителни часове математика- изрично предупредиха, че става въпрос за състезателна математика и изискват документ за участия в състезания и т.н. Може да избира между немски и руски език.

# 498
Здравейте,
в списъка от училище искат Ламиниран бял лист А4 и маркер. Моля, ако някой е наясно какъв е този ламиниран бял лист? Мисля си, какво е, но ми трябва потвърждение. Досега не съм чувала да искат от някое училище, такъв ламиниран лист.Има ли значение какъв да е маркера, освен да не е перманентен ? Не ми се чака до родителската среща за да питам. Благодаря

# 499
Сигурно ще го ползват като бяла дъска за писане. Нормален лист А4 според мен ще свърши работа.

# 500
  • София
Точно А4, маркер за бяла дъска или от онези образователните карти. Трябва и да има с какво да си забърсва маркера.

# 501
  • Sofia
И на нас са ни го искали още преди 10 години в ПГ. Обикновен лист ламинирате.  Детето пише и трие.

# 502
Това е чудесна идея, ще си я открадна за работата ни с детето вкъщи. А с какво се трие? Вероятно от онези маркери на клевърбук, които имат на капачката гъбичка за триене?

# 503
Това е чудесна идея, ще си я открадна за работата ни с детето вкъщи. А с какво се трие? Вероятно от онези маркери на клевърбук, които имат на капачката гъбичка за триене?
Ако е маркер за бяла дъска, трие се с домакинска хартия.

# 504
  • София
Здравейте,
в списъка от училище искат Ламиниран бял лист А4 и маркер. Моля, ако някой е наясно какъв е този ламиниран бял лист? Мисля си, какво е, но ми трябва потвърждение. Досега не съм чувала да искат от някое училище, такъв ламиниран лист.Има ли значение какъв да е маркера, освен да не е перманентен ? Не ми се чака до родителската среща за да питам. Благодаря
И на нас това ни искат от 144-то...

# 505
Здравейте,  дъщеря ми ще е първи клас в 145то. Тъй като се класира едва на 02.09 намам почти никаква информация. На 11.09 предстои родителска среща, но сега прочетох за униформи,  които са препоръчителни. Въпросът ми е дали децата ходят с униформи всеки ден?

# 506
Не, не ходят всеки ден, те са пожелателни. Уж искат поне един елемент, но има деца не носят всеки ден. Но пък на мен ми е много удобно да не го мисля какво ще облече.

# 507
  • Сред мелниците
Мои роднини се местят е София. Близо им е 10 СОУ. Детето е 11 клас. Става ли училището?

# 508
Мои роднини се местят е София. Близо им е 10 СОУ. Детето е 11 клас. Става ли училището?

За начален етап, дори и прогимназиален. За гимназия не особено, влиза се с доста нисък бал. Наблизо е и 125 СУ, то е по-доброто от двете за гимназиален етап.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 13:47 от AriaNovaKaq

# 509
Какъв език е изучавало детето и какъв профил? В Младост има метро и може да избира както от училищата в Младост и съседните квартали, така и от централните.

Общи условия

Активация на акаунт