Училищата в район Младост, София - VI част

• 38 985
  • 641
  •   1
Отговори
# 510
Най-напред трябва да има свободни места в училищата. Така че първо да решат кое училище искат и след това да мислят кво-що.
Варианти има, 10то не е много търсено.

# 511
Мои роднини се местят е София. Близо им е 10 СОУ. Детето е 11 клас. Става ли училището?
Става за малки деца. Не бих записала дете в 11 кл там

# 512
10-то за мен е най-зле от всички варианти в Младост.

# 513
  • София
10-то за мен е най-зле от всички варианти в Младост.
Моля за повече конкретика. Какво в 10-то училище го прави лош вариант за кандидатстване след 7 клас?

# 514
Мисля, че става въпрос за дете в 11 клас. Ние не знаем с какъв бал е това дете. Ако балът му е по-висок от минималния на 10 то училище, защо е нужно да отива там. Само защото е близко?

# 515
  • София
Интересувам се за 10-то училище как е след 7 клас. Все пак и 8-ми, и 11 клас са все от гимназиалния етап на обучение. Някои училища са много добри в начален и прогимназиален етап, после- не.

# 516
Ами вече беше отговорено на този въпрос. Предишните няколко поста са точно за гимназиалния етап в 10 СУ.

# 517
  • София
Ами вече беше отговорено на този въпрос. Предишните няколко поста са точно за гимназиалния етап в 10 СУ.
Не намирам конкретика, виждам само Ваш пост, че се влиза с доста нисък бал в 10-то. Извън бала ме интересува дисциплина, преподаватели и среда. Моля за информация.

# 518
В 10-то след седми клас се влиза с много нисък бал, може да се провери. Който не е приет някъде, а трябва все пак да учи - 10-то ги обира тези деца. Нивото е ниско, защото влизат немотивирани ученици, колкото да завършат някъде. Картинката сутрин пред училището е доста нелицеприятна с учениците от горен етап.
Има и добри преподаватели, но и доста от тях напускат.

Изобщо на училището му куцат доста неща като организация и стандарти, и това идва от директорката. Официалната документация се споделя в групата на родители през Вайбър и то как - снимани с телефон. Няма заповеди от МОН, вътрешни заповеди разни, правилници разни, които да са достъпни за родителите на официална платформа /електронен дневник или сайт/. Изключително неинформативен сайт, със стара информация. Не се актуализира своевременно. Мърлявщина! Може би се подразбира - квартално училище. А в същото време достъпът до директорката ограничен.

А деца напускат и от начален етап, не мислете, че само горен курс е щета. Там мога дори и повече детайли да опиша!

# 519
  • София
Благодаря за отговора!

# 520
Моето мнение се препокрива с това на skip.id, живея близо до училището, познавам родители на деца, които са учили или учат там. Преди година или 2 не се е сформирал осми клас, много малко желаещи е имало. Поради тази причина се е наложило в последния момент децата да търсят други училища. На моя колежка детето, беше избягало от занималнята със свои съученици и никой не беше алармирал родителите. Бяха в 3-ти клас тогава. Отделно съм ги чувала как на висок глас псуват в двора на училище и говорят цинизми, никой не им прави забележки от преминаващите учители. Много имам да пиша за това защо не харесвам училището. Ориентирайте се към друго училище.

# 521
  • Някъде там...
Близо до 10 е и 125. От кварталните май там е най-добре за гимназия. Имат хуманитарна и математическа паралелка в 11 клас.

# 522
Вече няма математическа

# 523
  • Някъде там...
Говорим за 11 клас. Този випуск има. 10 клас са с природни науки, 8 също, 9 клас са с математическа.

# 524
  • София
Аз също мисля, че най- добрият вариант за High school в Младост са 125 СУ, както и 128 СУ.

В никакъв случай 39 СУ! Макар да се хвалят наляво и надясно с техните "предприемачески" профили след 7 клас, равносметката след 4 години управление на последната директорка е: 60 напуснали учители. Crucial statistics.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт