Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 031
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • 1st floor
Тетка,  мерси! Ще пробвам джаста-праста с перото за баня. Simple Smile Дано се получи!
Тия бели мивки как се поддържат? Дали мога да ги петносам от мазнини с червен пипер, така че да не се измият? 😀 На старомодна алпака съм (май) и се оглеждам, че предстои ремонт на кухнята.  Simple Smile

# 676
  • София
😂 😂 😂 Миии съвсем лесно, според мен по-лесно от черна, особено при варовикова вода. То си е керамика, как си поддържаш мивката в банята, ваната, тоалетната?

# 677
  • 1st floor
😂 😂 😂 Миии съвсем лесно, според мен по-лесно от черна, особено при варовикова вода. То си е керамика, как си поддържаш мивката в банята, ваната, тоалетната?
Мислех, че е друг материал. Много ми харесват... Simple Smile

# 678
  • Sofia
Здравейте,
Внезапно се оказа, че трябва да сменя една кухня и се оглеждам за по-бюджетен вариант. Загледах BODARP на Икеа, но се чудя все пак дали е бюджетен тип кухня. Някой може ли, знам че е много грубо, да ме ориентира за една  кухня около 3м (права стена без чупки) горе-долу в какъв диапазон би била цената? До 3000лв ще се впише ли (с плот, без уреди)?
Нещо ето такова:

# 679
На Икея кухните са далече от бюджетни... скоро правихме кухня. С Икея ми излизаше 9-10 000 лв по техния калкулатор. (4м долу, 3м горе, право, без чупки)
Поръчахме я не икейска. Правихме си сами монтажа, само плоскостите   разкрой - 3000 лв (ПДЧ корпус, МДФ врати, плот 90 см).
Ето тема за кухните от Икея. Има програма за проектиране, каталози, нам си какво .. https://m.bg-mamma.com/?topic=1155644.645
Нас ни отказа цената най-вече и доста често споменавани изчерпани наличности, забавяне на части ... иначе си поиграх с визуализатора доста 😊
Виж за твоя проект колко би излязло и най-вече има ли ги налични. Точно този модел, който показваш, всичко ми излиза "изчерпан онлайн"..

# 680
Аз знам, че евтин вариант е KNOXHULT.

# 681
  • София
Да, имат и бюджетни варианти.
Имат и готови не мн скъпи конфигурации и с метод, обаче адски зависи какви врати и какви механизми ще сложиш... Ако са само рафтчета, с най-евтините вратички излиза в пъти по-евтина кухня.
Мен 10 ми излизаше 7м кухня горни и долни, с плот и с не най-евтините врати(на калкулатора, така и не купихме кухня от там, по други причини)

# 682
  • In transit
Кухните на ИКЕА могат да бъдат и бюджетни, дори Метод. Зависи дали ще изберете шкафчета или чекмеджета. Последните оскъпяват много. Вратичките, механизмите, осветление. Като правите проект с програмата на ИКЕА, тя винаги си слага осветление, уреди и подобни, които доста оскъпяват. Като ги извадите от проекта, цената става нормална.

# 683
  • София
Здравейте, според вас ако в магазина в София ми дава налична 1 бройка дали това е мострата или тя не се брои, става въпрос за диван Fiheten тройка.
Другото ми питане, понеже не сме купували големи мебели, ако го купим като отидем, веднага ли трябва да го вземем или има вариант да го платим и след няколко дена да отидем?
Четох доста противоречиви мнения за него, но се налага да купим сушилня, която може да се сложи до дивана и ще изхвърлим стария, който е с лежанка, притеснявам се, че мъжа ми е доста тежък, а четох мнение, че дунапрена на седалката се смачквал, а ми се ще да има функция сън, ще се ползва от гости, а няма кой да знае какъв избор /отворих румънския сайт и има други модели, които тук въобще липсват/
Гледам и Holmsund, но ми се струва с тези малки възглавнички отзад, че може да не е удобен.
Най-ми допада някакъв нов Landskrona, но пък е двойно по-скъп.

# 684
За кухните, 2-3-ма познати, които обзавеждаха в последните години първо в Икеа гледаха и всички после отдругаде поръчаха. Не съм им особено бюджетни, зависи вече и бюджета за целия апартамент колко е и колко се планира за кухня.

Ние имаме един Frieheten, аз не го харесвам, но си караме с него. Дунапрена на седалките е ок, децата скачат върху него само за пример Grinning Но дунапрена на страницата при нас се свлече малко (нашия е с лежанка) и се усеща повече дървената част. За сън също на мен не ми харесва, за гости е ок. Зависи и с какво сравняваш, аз сравнявам с предишни дивани, които сме имали и този за момента ми е най-калпав и ме е яд малко как сме го избрали. Следващия диван за хол не знам дали ще ни е от Икея, че там няма много разтегателни модели, като че ли.

# 685
  • София
Успях да изнудя половина да отидем до Икеа да го видим, но това което гледах е, че този с лежанката и тройния прав стават  по различен начин на легло и може седалките да са различни.
И аз не знам вече къде да гледам, сегашния го купихме защото приятели имаха такъв и ми харесваше, тогава ходихме в Икеа и се отказахме - голяма грешка.
Първо увисна седящата част след седмица, върнахме го, сложиха един крак без да погледнат какво му е.
Като го взехме му махнахме задънката отдолу и аз направо се потресох /занимавам се с корпуса мебел и съм наясно/ беше направен от какви ли не боклуци, беше се пропукала челната дъска в средата, дори винтовете бяха различни, събирани от къде ли не, честно сякаш някой го беше направил в гаража си.
Та после и лежанката ремонтирахме, а тапицерията е просто ужас, заваля се на първата година и сега имам някаква надежда, че в Икеа като масово производство, не са чак толкова зле.

# 686
В Икея вероятно има и по-хубави дивани от по-скъпите. Този (Frieheten) е евтин и съответно няма как да имаме свръхочаквания към него, наясно съм. Погледнете, ако искате диваните на Нани, чувала съм добри отзиви, но нямам лични впечатления, а и знаете, че с мебелите всичко е много субективно и до индивидуални предпочитания.

П.С. Ако ще е основно за сън ползван този диван, вижте и такъв модел на Икея https://www.ikea.bg/products/beds/sofa-beds-chair-beds/sofa-beds … pruzhini/49516974 Ние имаме такъв в друга стая, но е предишен модел, който вече не се произвежда. Няма по-удобно нещо за сън от диван, който е сам по себе си матрак. Но не ми е особено представителен за дневна/хол и затова не се сетих първо да ви го предложа, че разбрах, че май за дневна търсите диван.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 12:36 от Анонимен

# 687
И ние сме в търсене на диван. Ще ми дали има дама от вас, която да направи съпоставка между диваните на юск и тези на икеа.
И също да попитам имате ли мнения за това кресло
https://www.ikea.bg/rooms/living-room/sofas-armchairs/armchairs/ … n-kreslo/90361894

# 688
И ние сме в търсене на диван. Ще ми дали има дама от вас, която да направи съпоставка между диваните на юск и тези на икеа.
И също да попитам имате ли мнения за това кресло
https://www.ikea.bg/rooms/living-room/sofas-armchairs/armchairs/ … n-kreslo/90361894
Основната разлика е, че диваните на Юск са с калъфи, които не се свалят, също както по-евтините на Икеа. Опцията за пране на дамаската за мен е съществено важна.

Креслото е мнооого удобно, само дето не се сваля калъфа, но май започнаха да продават покривало, то обаче ще скрие хубавия цвят...

Относно диваните за спане, мисля по-удобни са тези, които вървят с матрак, например Gronlid. Holmsund също съм го хвалила, но по спомен някой писа, че са сменили пълнежа на седалката. Soderhamn не се разтяга,  но е широчък, не знам дали няма да стане за инцидентно преспиване с един топ матрак 90/200, нямам опит с него, но за седене е много хвален диван!

# 689
  • София
На мен това кресло ми е ултра неудобно.

Общи условия

Активация на акаунт