Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 38

• 54 243
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Къде може да се гледа Outlander? Някъде онлайн или само го теглите?

# 511
  • София
Привет, довърших сезон 1 на Silo - чудесен! Увлекателен, стегнат, отлично заснет Hands Ok Hand Hands Plus1
https://www.imdb.com/title/tt14688458/
Така не ме беше грабвало нищо наскоро. Много съм доволен от сюжета, тъй като бях 100% сигурен в развръзката, но не познах. Чакам с нетърпение сезон 2.

# 512
  • Бургас
Настоящото ми споделяне може да бъде  озаглавено: "По-добре късно, отколкото никога."
Иска ми се да споделя удоволствието си от закъснялото гледане  на три сериала...
Допускам, че сте ги обговаряли в темата; извинения, ако за някого „претоплям стара манджа“, но пък може да има някой негледал, като мен доскоро...
Първият е „Викторианска готика“/ „Penny Dreadful“– 2014-2016. Умишлено го отбягвах, защото съм стръхла и по принцип не гледам ужаси... Дори  го бях забравила, докато не го видях в каталога на НВО. Изгледахме го с ММ на конвейер, по 2-3 еп. на вечер. Великолепен – актьорите са възхитителни, не знам кого да хваля повече. Лично аз не обичам Ева Грийн, но признавам – помете ме с тази роля! Джош Хартнет, Тимъти Далтън... всички, всички ... но ми се иска изрично да спомена двама – Рори Киниър и Хелън Маккрори.  Рори Киниър на пръв поглед е  обикновен , дори безличен, но прави толкова проникновен и разтърсващ , противоречив и трагичен образа на Чудовището! А  Хелън Маккрори беше просто живо въплъщение на злото...
Този сериал майсторски преплита героите и сюжетите на класическите готически романи от XIX век и  надгражда със собствена история и трактовка. В диалозите красиво са вплетени цитати от поезията и прозата на века. Засегнати са вечните проклети въпроси на битието, вярата, философията , хуманизма...

Вторият е „Остри козирки“/ Peaky Blinders  2013 – не беше най-лесното и развлекателно  нещо за гледане, но се радвам, че порасналите ни деца ни го препоръчаха. Отново много добра актьорска игра и тематика, която уж не е нищи ново( поредната гангстерска история), но те кара да погледнеш от нов ъгъл и те навежда на размисъл... за живота, политиката, щастието, моралните границите и тяхното прекрачване... Беше удоволствие и тъга едновременно да гледам и тук,  класното изпълнение на  Хелън Маккрори, знаейки че е починала преди финала на сезоните...

Третият сериал е „Сцени от един семеен живот“/ Scenes from a Marriage 2021 г. -
римейк на едноименния шведски минисериал от 1973 г. на Ингмар Бергман. С разменени  позиции на мъжа и жената в семейния конфликт. Моноспектакъл на Оскар Айзък и  Джесика Частейн, които винаги съм харесвала, но след тези им роли вече съм влюбена и в двамата. Много , много силни актьорски превъплъщения... трудни и тежки за гледане сцени на семеен и емоционален разпад; решения и избори от които няма връщане назад; на няколко пъти ми се искаше да причиня нещо болезнено на женския персонаж..., което е атестат за моженето на Частейн. Айзък - също брилянтен. Особено и много красиво заснет сериал. Всеки епизод ни въвежда на снимачната площадка, сред декорите и техническия персонал , хората са с медицински маски , постепенно камерата се приближава към актьора и влиза в другата реалност...А във финалните сцени на всеки епизод камерата се оттегля от човешките лица и слиза ниско, плъзга се по перфектната морава пред семейния дом, тихо се приближава към катеричка на покрива, към трудолюбив мравуняк, „показва“ птича песен или ромона на дъжда... Пасторална, райска красота, която е в пълен разрез с душевната разруха на двамата герои... Много злободневни теми за размисъл подбужда сериала. Особено ако човек е гледал и версията на Бергман (аз за жалост не съм)  и се запита , дали би съдил персонажите еднакво строго за избора им и в двете версии....
Финалът ме изненада, не го очаквах , но знам че е напълно възможен.

# 513
  • София
And Just Like That 2.3

Миранда тотално пощуря. Как може жена на толкова години да се държи като неориентирана тийнка? Чак ме е срам да я гледам. Даже тръгна да си татуира врата?! Добре, че и дойде акъла ама чак в края на епизода. И то пак се унизи през онази нечистоплътната. Дано никога повече не я дават Че-то и това да и беше арката в шоуто.
И гнусна пропаганда отново с това против природата извращение наречено 'Те'

И ковид вкараха в 'екшъна'! Чудят се какво да измислят вече. Закъсняхте мили мои, ковида вече не е на мода.

Кари Брадшоу:
''Обичана и изгубена''
Беше обичана и ценена от един човек само, ама побързаха да го очернят и отпратят лицемерите...

От епизода ще запомня многото обувки на Кари и нереалната сценка в края с австралийските ръгби туристи тръгнали да свалят точно тези две лелки. Да бее, дообрее. 😁

# 514
Ооо, Scenes from a Marriage, брилянтен, да! Глас и от мен. Бях го препоръчала и в друга тема и се хареса. Но не на всеки ще допадне според мен, малко трябва да си по-меланхолично настроен като го подхванеш. Също мисля, че е и за хора, които са с малко повече "стаж" така да се каже и ги е поочукал живота, не виждам да допадне на 20-годишните особено. Да ме извини, ако тук чете някой от тази група, който го е харесал Simple Smile Страхотен е римейкът, всичко му е на място, премерено, актьорите се справят прекрасно. Филм повече за ума и душата.

# 515
Винаги ми се е струвало, че Биг не обича истински Кари. Много гадно се гаври с нея в старите сезони и филмите...
Иначе в предния епизод плакаха за Шанел, в този за Бъркин, тенденцията продължава... същевременно стилът на Шарлът и Миранда е wtf. Миранда изглежда като клошар през повечето време, а Шарлът с тези лелченски флорални рокли е като за някъде в затънтения юг.

# 516
А на мен ми се струваше, че Кари не го обича. Изкушавам се да погледна новия сезон, но като чета не виждам нито едно позитивно мнение, за нито едно нещо в него..... че и сезон 2!

# 517
Само първият епизод ме изкуши и го зарязах.Нищо общо със стария сериал,а като видях и Кали на кво са я направили (от Анатомията,тук играе то),и ме загубиха напълно.Иначе четох де че инфаркт е убил Тузара и тук таме някое споменаване.Със сигурност не бих го гледала.Те филмите не ставаха,пък новия сериал хептем.
Приключих Silo и From и си търся нещо интересно.Бях гледала отделни епизоди/части на Black,може би ще видя новия сезон.

# 518
Че е Кали от анатомията?! Dizzy Face не че гледам анатомията, но Кали специално я знам, много беше симпатична..

# 519
Твърде политкоректен ми се вижда And just like that.  Направо са се оляли в стремежа си да вкарат всички нови американски моди.  Направили са го негледаем.

# 520
  • Вестерос
ПОДНОВЕНИ
FROM

СПРЕНИ

Single Drunk Female
The Watchful Eye
Reservation Dogs
The Other Two
Breeders

# 521
Тиф, към подновени не влиза ли и Силозът? Или си писала вече за него и съм пропуснала?

# 522
  • Вестерос
На 30 стр съм го написала Simple Smile

# 523
Като стана въпрос за Silo, този уикенд изгледах 10-те епизода на един дъх.
Препоръчвам с две ръце.

# 524
Изгледах си Сопрано. Един от най-яките ендинги!
Скрит текст:
въпреки че нямаше да е лошо и по-нееднозначно да покажат как очистват Тони

Общи условия

Активация на акаунт