Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 38

• 55 024
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • на малък остров в океана
По препоръка от форума започнах Тед Ласо, но нещо много скучен и тъп хумор, някои комици ако си мислят, че с много говорене се прави качествен хумор - ами не става.

Аляска Дейли само с 1-ви сезон ли си остана?
Хубаво е, че сме различни. На мен точно този тип хумор ми допада, Тъп според мен е масовия, който е застъпен в по-голяма част от комедийните сериали.
Тед Лассо за мен е толкова позитивен и откровен, толкова различен. Затова и ме спечели. Но пък всеки има различни интереси.

# 241
Gloripeace, благодаря. Аз го свалих от Замунда - 10 гб, но със скапаното качество. Още не съм го махнала от торентите ми, така че ако някои иска да сваля - има сийд от мен.

1899 и на мен ми хареса. Той беше и с не лош рейтинг. Спряха го заради заплаха за дело от някаква художничка (твърдеше, че са плагиатствали нейни идеи).
Интересно - от Нетфликс реагират бързо, когато е продукт на германци, но когато ги съди цяла държава (Египет), си защитават вещицата Джейда.

# 242
Скрит текст:
По препоръка от форума започнах Тед Ласо, но нещо много скучен и тъп хумор, някои комици ако си мислят, че с много говорене се прави качествен хумор - ами не става.

Хубаво е, че сме различни. На мен точно този тип хумор ми допада, Тъп според мен е масовия, който е застъпен в по-голяма част от комедийните сериали.
Тед Лассо за мен е толкова позитивен и откровен, толкова различен. Затова и ме спечели. Но пък всеки има различни интереси.

Подкрепям горното мнение - с удоволствие гледам (и повтарям) Тед Ласо на малки дози, по епизод на ден, и се надявам да бъде продължен за 4-ти сезон, все още не съм срещнала подобна информация като че ли.

# 243
  • на малък остров в океана
За съжаление този сезон ще е последен. В сряда излиза последната серия “So long, Farewell”

# 244
О, нее!

За съжаление, това само затвърждава впечалтението ми, че добрите (според мен) сериали умеят да ги завършват в точния момент, близо до на върха на интереса към тях, а не ги "разводняват" в сто сезона, което само по себе си е хубаво нещо.

# 245
Ще се опитам да пусна на дребното Тайнствените златни градове. Дано уцеля правилния момент,защото е капризен. Видях първи епизод и си мисля,че може да му хареса.

Пускам с по някой епизод на Тед Ласо когато ми е кофти и искам нещо забавно. Харесвам го и ми е разтоварващ.

# 246
Детето ти чувствително ли е? Споменават се жертвоприношения и подобни неща. Във филмчето не е много натрапчиво, но в тия клипчета след епизодите нещата понякога стават графични.
Скрит текст:
Вчера попаднах на клипче, в което заклаха кокошка - мислех си, че няма да го дадат, но го дадоха; първо беше жива, а после вече я скубеха... И нараторът любезно обясни, че едно време може би са жертвали деца, но сега децата само ще получат вкусен обяд (от въпросната кокошка).
За мен беше много смешно точно защото е толкова неподходящо за излъчване от днешна гледна точка.
Едно време едва ли ми е направило впечатление, защото бях виждала баба ми да прави подобни неща (да скубе и да...), макар и не в индианска премяна.

# 247
Благодаря за предупреждението. Прегледах за какво става въпрос,но мисля,че няма да има проблем.
В съвременните филмчета наистина щадят децата и понякога си мисля дали е нужно,защото по този начин губят опита и поуката от приказката. Не казвам,че трябва да им се четат оригиналите на братя Грим,но не е нужно да им се спестяват лошите моменти.
Трябва да знае от къде и как идва храната,че има обичаи,вярвания,хора,религии  и т.н. които са различни от нашите,но трябва да ги приеме,дори да не ги разбира или да му се струваш смешни.сложна работа.
Скрит текст:
В описания случай- жертвопринушението вече е разискано по детски в училище,защото учиха за Авраам и Исак.Беше им убяснено,че в този случай се е искало да се види желанието,а не самия акт,обаче им беше казано,че такива неща наистина са се случвали.
Все пак всичко си зависи от детето,родителите,дори от мястото на което живее.

# 248
На мен също много ми допада хуморът в Тед Ласо, определено е различен, малко бритиш може би, но то точно това му е хубавото. Последният сезон не съм го изгледала още, доколкото знам е говорено предварително, че ще е финален.

За кокошките и т.н. според мен зависи от чувствителността на детето, на колко години е и т.н. Ако е много милозливо и привързано към животните, няма как нещо такова да не го засегне. Има и деца, които се травмират, не искат после да ядат месо и т.н. Така че според мен родителят трябва да си усети детето. Други деца изобщо не се впечатляват от такива неща, просто го отмятат като факт, че се яде месо и толкова, но наистина зависи.

# 249

Аз на по-младите момичета тук горещо препоръчвам да изгледат българския сериал "Дом за нашите деца", има го в тубата. Наистина е грабващ и след толкова години все е свежарски. Аз през около 10-15 години си го гледам, защото много ми харесва.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 19:40 от Janelle

# 250
  • Пловдив
Знам, че е стар сериал, но аз сега изгледах "Момичетата Гилмор " и много ми хареса. Според мен нямаше смисъл от продължението. Тези допълнителни 4 серии оставят лош вкус в устата.

# 251
  • София
Изгледах сезон 2 на документалния филм на HBO, 100 Foot Wave
https://www.imdb.com/title/tt14126234/

За гигантските вълни в Назаре.
Бях писал по-подробно за сериала след сезон 1. Препоръчвам разбира се. Много е добър.
Добрата новина е, че е подновен за трети сезон. 😊

Ето и видео със световния рекорд за най-високо покорена вълна.

# 252
  • Свищов
И аз харесвам Тед Ласо и наистина жалко, че свършва...Леко и приятно ми е, а и обичам футбол. Така ми бяха Hart of Dixie и Good Place. Сериали, които не блестят, но те отпускат всеки път.

# 253
pppqqq,дребният хареса Тайнствените Златни Градове. Няколко пъти връщах да слуша началната песен. Беше малко възмутен когато разбра,че няма да споменават Джеймс Кук,защото той открил Австралия, "а там са най-готините животни,но някак си ще го преживея" (точен цитат).

# 254
Grinning
Е, да, прав е, че в Австралия  са най-интересните животни.

Общи условия

Активация на акаунт