Топче на слабините

• 1 366
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте детето ми ще прави 15 години скоро но вчера ми се оплака че има много силна болка докато върви и сяда едвам ходи показа ми и видях краи дясното краче към влагалището надолу към дупето от към вътрешната и външната страна две големи топчета но външно няма някакво нараняване и също така ми беше споменала че до този ден е била в менструация и я е боляло точно там от претъркването на превръзката и в кожата но не е имало нищо подуто и толкова силна болка много ми е притеснено не знам какво е и за какъв лекар е ако на някой му се е случвало моля споделете вашият опит ще бъда много благодарна.

# 1
Я виж този линк за възпалена бартолинова железа - https://lekuva.net/62858/vazpalenie-na-bartolinovite-zhlezi.html

Така ли е при детето?

Много боли гадината!
Моя съвет е купете риванол и слагайте компрестчета. Аз съм доволна от Витасин маз - природно и маха възпаления. Но трябва лекар да си каже думата как да лекувате. Утре отивайте.

# 2
Вероятно мастно или гнойно подкожно образоване, което е хормонално обусловено. На много жени се случва преди или по време на менструация. На мен също. Силно болезнени са, но не са опасни. След цикъл си изчезват и сами. Но въпреки това, което написах вървете на гинеколог, за да каже точно какво е.

# 3
Посетете и дерматолог за всеки случай. При мен се оказа гноен хидраденит, точно с такива болезнени подкожни топчета около слабините и по бедрата.

# 4
Я виж този линк за възпалена бартолинова железа - https://lekuva.net/62858/vazpalenie-na-bartolinovite-zhlezi.html

Така ли е при детето?

Много боли гадината!
Моя съвет е купете риванол и слагайте компрестчета. Аз съм доволна от Витасин маз - природно и маха възпаления. Но трябва лекар да си каже думата как да лекувате. Утре отивайте.

Прилича да но не е баш на срамната устна ами до нея и под нея и днес леко синкавее благодаря за мнението утре има най ранен час и ще отидем.

# 5
Ако е от двете страни - няма какво друго да е. За съжаление са доста болезнени и често рецидивират.

# 6
Ако е от двете страни - няма какво друго да е. За съжаление са доста болезнени и често рецидивират.

Само от дясната страна е

# 7
Как е детето? Какво става с вас?

# 8
Как е детето? Какво става с вас?
Искат да я цепят с местна опоика всеки лекар го иска но един вика косъм другия циреи трети каза останало абсцес много мнения само гледат да те объркат но аз отказах да я цепят и просто бях потресена в АГ то в Русе от персонала нямам думи за отношението плюс това че ходихме в 2 града предпочетох мнението на един хирург с риванол и спирт разтвор и гентамицин с марли и е на антибиотик в момента чакаме подобрение но ни предупредиха че по този начин наи вероятно ако се получи ще се върне обратно

# 9
Добре, ето някой уточнения - риванолът трябва да е топъл. Слага се шишенцето с риванол в чаша с гореща вода. След като се стопли риванола в капачката му наливам риванол и етилов спирт 1:1. Изливам върху компрес и след проверка дали е поносимо топло се слага на абцеса. Отгоре слагам парченце мек найлон изрязан от кесийка и така се седи поне 30-40 минути.
Редувайте гентамицина с Банеоцин.
Мястото е такова, че в по-голям леген можете да киснете в смрадлика.
В Русе може да се видите с дерматолог - венеролог Альона Синева. Има интересни попадения и предложения за лечение.
В Русе имаше и една класическа хомеопатка, с която можете паралелно да работите за махане на гноен абцес.

А детето дали би се съгласило да преспи с наложена и залепена върху абцеса марличка с Питката на Ванга, която изтегля гной, или крем Вишневски, или Йодасепт?

# 10
Идете да цепнат и да се изчисти хубаво. Не е толкова страшно и драматично. С такива неща експерименти не бива. Мястото явно е инфектирано и си иска почистване и антибиотик, тази гной трови кръвта.
Мислете за дезинфекция винаги след обезкосмяване! И бих препоръчала, ако имате възможност, лазерна епилация, въпреки, че още е пубертет. Решава проблема кардинално.
Казвам го като човек с много белези и изтърпяна болка.

# 11

А детето дали би се съгласило да преспи с наложена и залепена върху абцеса марличка с Питката на Ванга, която изтегля гной, или крем Вишневски, или Йодасепт?

100% подкрепа за Питката на Ванга!
Не веднъж ме е спасявала от подобни гадости иначе и мен със сигурност щяха да си ме "цепят".

# 12
Най-вероятно е фурункул. Възпаление около космените фоликули, които трудно избиват.
Понякога се капсулират и се налага цепване и изчистване. Правила съм.

Тъй като е на бактериална основа ми препоръчаха да не се бръсна или правя кола маска...

Общи условия

Активация на акаунт