Добра оптика София. Помощ!

• 480
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, предстои ми смяна на очила. В търсене съм на добра оптика, в която ще намеря богат избор на качествени рамки и стъкла.
Спряла съм се на оптики Леонардо и Гранд оптикс. Ще се радвам на съвети и препоръки. Благодаря!

# 1
Оптика "Мишели " - професионалисти от класа. Намира се в "Младост 3", на метри от спирка на метрото "Александър Малинов". Изглежда скромно като обзавеждане, но има цялата нужна апаратура на най- съвременно ниво и опитен лекар.

За жалост, центърът на Цайс в мол Парадайс затвори врати и сега в друг магазин в същия мол има имитация със същото име. Там даже на смяна няма оптици, стоят обикновени продавачки. На въпросът ми при възникнал проблем, как няма оптик, отговорят, че продавачите били много опитни.....
Ако само баламосваха хората - добре, но те вредят на здравето им.

Не се лъжете по гръмките имена и реклами на веригите оптики.
В много от тях има по един оптик за цвят и обикновени продавачки. Текучеството е сериозно. Ако толкова ви хареса рамка - купете си я, а за рязането на стъклата и монтажа внимавайте къде отивате. Вече много фирми - доставчици режат стъклата и ги изпращат на оптиката, но що се отнася до очното здраве, бъдете внимателни.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 22:01 от Deborana

# 2
Има вероятност да не й признаят гаранцията на рамките, ако стъклата са поставени на друго място.
Гранд оптикс са чудесен избор, имат голямо разнообразие на рамки и съм доволна от услугите им.

# 3
Ако темата е от Новак с цел реклама на Гранд оптикс - ясна работа.

Съфорумците все пак мислят или поне се очаква.

Гранд оптикс са си сложили името Zeiss  отпред на магазините и те са именно тези с най- много продавачки и най- малко оптици. Бях клиент на истинския Zeiss докато съществуваше у нас и се доверих, че уж били същите, на същия етаж, но в друг магазин. Оказаха се имитатор.

Сгрешиха ми диоптрите, не ми върнаха парите, а се оказа, че дамата, която ми взимала мерките имала 15 г.стаж, но не била оптик. Разкарваха ме над 7 пъти.

Ако зададеш правилните въпроси, получаваш арогантно отношение и загубени няколкостотин лева. Търсенето на правата впоследствие струва време, сили, пари и нерви.
Спестете си ги.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 11:47 от Deborana

# 4
Лекаря, с който работех дълги години имаше и оптика, но жалост реши да се пенсионира по-рано. И в момента съм в търсене на нова оптика. Честно казано понеже получавах и двете услуги на едно място и бях доволна, изобщо не съм се замисляла по въпроса и не съм правила никакво проучване.
Не съм от София, а от малък град в провинцията. И си мислех, че ако заложа на оптика с име, няма как нещо да се обърка. Миналата седмица посетих няколко оптики, сред които беше и оптикласа. Там не останах доволна от отношението и обясненията на консултантките.
Със висок диоптър съм. На едното е 8, на другото 5. Искам да е максимално изтънено, и да е на добро качество. Чувам и добри и доста лоши отзиви за големите имена на оптики в България, и като че ли започвам да се отдръпвам от тях.
Не знам дали наистина не е по-добре да се насоча към по-малка оптика. Дори не зная какви въпроси да задам за видовете стъкла.

# 5
  • София
Ами при всички случаи влизате в поръчковите стъкла. Чух много добри отзиви за стъкла Маска като цена/качество.

# 6
Намерихте ли си добра оптика? Аз също съм в процес на търсене

Лекаря, с който работех дълги години имаше и оптика, но жалост реши да се пенсионира по-рано. И в момента съм в търсене на нова оптика. Честно казано понеже получавах и двете услуги на едно място и бях доволна, изобщо не съм се замисляла по въпроса и не съм правила никакво проучване.
Не съм от София, а от малък град в провинцията. И си мислех, че ако заложа на оптика с име, няма как нещо да се обърка. Миналата седмица посетих няколко оптики, сред които беше и оптикласа. Там не останах доволна от отношението и обясненията на консултантките.
Със висок диоптър съм. На едното е 8, на другото 5. Искам да е максимално изтънено, и да е на добро качество. Чувам и добри и доста лоши отзиви за големите имена на оптики в България, и като че ли започвам да се отдръпвам от тях.
Не знам дали наистина не е по-добре да се насоча към по-малка оптика. Дори не зная какви въпроси да задам за видовете стъкла.

# 7
Все още не съм намерила добра оптика.

Общи условия

Активация на акаунт