Триколки- има ли смисъл?

• 1 379
  • 25
  •   1
Отговори
Дъщеря ми е на почти 2 години и гледайки навсякъде деца с триколки проявява интерес. Бих и взела, но още се чудя дали има смисъл. Въпросът ми е каква е целта им и разликата например с количка, защото на мен ми изглеждат доста тромави и обемни, а също и не особено лесни за маневриране. Ще съм благодаря  и за отзиви и препоръки за определени модели, ако имате такива.

# 1
  • Бургас
За мен няма голям смисъл от тях. Аз купих на сина ми, когато стана на 1.6 някъде, защото беше сгъваема /заема по малко място в багажника/ за моментите на път и защото не искаше да стои вече в количката. Повечето не са особено маневрени, да. Нямат и голям кош за багаж, което за мен също е минус. Нашата е Смарт трайк, става и на колело, но не знам колко ще представлява интерес и то. Засега още се вози /2.6 /, но почна да предпочита тротинетката и един мотор за бутане с крака.

# 2
Много кратко време я ползвахме нашата. В определени ситуации я намирах за опасна и непрактична. Да не казвам, че веднъж детето се и изсули от нея. Не препоръчвам.

# 3
Няма смисъл. Ако количката ви е здрава и ви става, то няма смисъл от такава триколка. Даже в количката е по-удобно.

# 4
За мен няма смисъл, тромави и тежки са триколките. Трудно се управляват, ако детето се умори не може да спи в тях. По- добре тротинетка или баланс колело. Има сгъваеми тротинетки, които се събират в багажник на количката или родител може да ги носи.

# 5
  • Банско
Нямат много смисъл, но са по леки като ги взимате навън, вместо количка. Има втора ръка на цени от 30,40 лв. в олx, ако все пак мислите да вземете, по-добър варянт е, вместо чисто нова и после да не я ползвате.

# 6
Зависи от детето.Дъщеря ми на 1.2 г се отказа от количката.Дереше се като я кача.То рев, писъци, крясъци, тръшкане...Седмици се мъчехме взаимно, докато стигнем и се върнем от точка А до Б.От както е в триколката, песен пея.Без "коллото" не иска да излиза 😂 Вече 4 месеца я използваме всекидневно, сутрин и следобед излизаме с нея.Не смятам, че е трудна за управление.Даже е много лесно, стига да свикне човек, а това става след час употреба.

# 7
Няма смисъл. Излишни пари. По-добре баланс колело. От баланс колелото директно ще подкара колело без помощни гуми.

# 8
Имала съм, но малко я карах, продадох я, да не ми се мотае из къщи. Според мен няма смисъл. С количка е по-добре особено от най-лекичките.

# 9
Като чета колко деца на 2 години излизат на разходка с баланс колело ...Моето явно е със забавено развитие (това е ирония), няма шанс да изкара час и нагоре навън на крак, търси си да си поседне в някакъв момент и не мога да си представя да мъкна него в една ръка, раничка с багаж и колело в друга. За нас триколката е супер удобно решение, познавате си детето, преценете как ще се придвижва най-вфективно, без да ставате хамалин.

# 10
И аз съм на мнение, че зависи от детето. Големият ми син отказа да сяда в количка на 9-10м, бях се видяла в чудо. В количката беше рев и писъци, дърпане, измъква се от колани - аз с една ръка бутам с другата го държа в ръка или натискам на седалката. Купихме триколка и се преродих. Седна гордо и не слезе от нея до почти 3. Нямах т. нар лятна количка, само триколка. Избрах сгъваема, с помащи гуми и обикаляхме много с нея. Превоз вместо количка.
Малкият ми син не пожела да слезе от количката. С него триколка нямах....
Същото е с баланс колелото и тротинетките. Големият ми грам не караше баланс, тротинетка чак след 4. Малкия още щом проходи се загледа в баланса, купихме и между 1и 2 г само него караше. Сега е на вълна тротинетка (3г) и не поглежда баланса.

допълвам един линк на модела, който ползвах - за мен беше много удобна и маневрена, малка, промъквах се между спрели коли, а надуваемите гуми много лесно минават по всякакъв терен. https://kasida.bg/product/38306/detska-trikolka-byox-flexy-plus-cream.html
имам поглед с друга триколка, която ползвах за седмица назаем, че нашата беше при бабата:
https://bebemax.bg/product/sgavaema-trikolka-smartrike-7v1-smart … -str7-j-siv-cvyat
за мен този модел е само за абсолютно гладки повърхности - нов асфалт или в мола...много лека, детето лесно може да я преобърне и трудна за маневри. единствен плюс е компактното сгъване

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:24 от _di_di_

# 11
На мен ми беше в пъти по-лесно да маневрирам с количката, отколкото с триколката. Но не знам, нашата може да не е била особено качествена. Гумите ѝ бяха твърде меки и се набиха с камъни, а веднъж някакви болтове под седалката се разхлабиха и детето падна от нея. Трудно ми беше и да се кача в асансьор с такова нещо, пък да го нося по стълбите, също не ставаше, защото се гъне. Много бързо след това преминахме на тротинетка. Ама с нея трябва да са ти на  6 очите и да тичаш като изоглавен.

# 12
Триколка ползвах ВМЕСТО количка - от 10тия месец до към 2 години.

Помислете за баланс колело като метод за пешеходно придвижване с двегодишно. Полезно, много компактно (в сравнение с триколките и количките) и много забавно за децата около тази възраст.

# 13
Не съм ползвала, но като съм се разхождала с племенниците или с деца на приятели, винаги ми се е струвала трудна за управление и качване на тротоари и като цяло непрактична. Тъй като съм с близнаци, а двойните са съвсем тежки и безсмислени, след като не искаха вече в количката, взехме две тротинетки с родителски контрол.
Е, и с тях ми отне известно време да свикна, особено с по една във всяка ръка. Grinning Но са една от най- смислените ми покупки, децата още ги карат на почти 4 години, а като бързаме, се придвижваме пак с тях, с поставени седалки.
Недостатъкът спрямо триколката е че няма никакъв сенник и колани, т.е разчиташ детето да се държи стабилно.
Съветът ми към авторката е да опита с триколка назаем, преди да купи, за да види дали на детето му харесва.

# 14
Смисълът е, че на детето му е по-интересно. Повечето между 1 и 2 годишна възраст отказват количката, а в триколката все пак са седнали по друг начин, въртят педали и т.н. За мен лично беше по-удобно да ползваме триколка отколкото да ходим пеша и да гоня детето или да го нося като се измори. Та, ние взехме триколка ВМЕСТО количка на 2 години и я ползвахме повече от година. Да, тромави и неманеврени са, но е по-добре от нищо. Аз съм доволна и бих взела пак, ако малката поиска да се вози след като откаже количката.

Общи условия

Активация на акаунт