Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 4 333
  • 79
  •   1
Отговори
# 1
  • София
И при мен се оказа, че комбинираната количка (Cybex Priam) беше в активна употреба само през първите 4-5 месеца, след това минах на лятна. Даже в употреба са ми две летни - Inglesina Major (с по-големи гуми за по-добра проходимост в града) и Inglesina Quid 2 (по-компактна за пътувания). Седалката 6+ на Priam съм я ползвала едноцифрен брой пъти, просто като поотрасна самото бебе тези 10-12 кг на количката рязко почнах да ги усещам като неудобство и то при положение, че не ми се е налагало да я вдигам често. Но пък съм срещала майки, които активно си ползват комбинираната количка дори и след прохождане на детето и изобщо не купуват лятна или ако купят, я ползват само за пътувания. Това е неприятното с количките, че  всичко е много индивидуално и не винаги чуждият споделен опит ще работи и при теб.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 09:04 от hatred

# 2
  • Варна
И при мен се оказа, че комбинираната количка (Cybex Priam) беше в активна употреба само през първите 4-5 месеца, след това минах на лятна. Даже в употреба са ми две летни - Inglesina Major (с по-големи гуми за по-добра проходимост в града) и Inglesina Quid 2 (по-компактна за пътувания). Седалката 6+ на Priam съм я ползвала едноцифрен брой пъти, просто като поотрасна самото бебе тези 10-12 кг на количката рязко почнах да ги усещам като неудобство и то при положение, че не ми се е налагало да я вдигам често. Но пък съм срещала майки, които активно си ползват комбинираната количка дори и след прохождане на детето и изобщо не купуват лятна или ако купят, я ползват само за пътувания. Това е неприятното с количките, че  всичко е много индивидуално и не винаги чуждият споделен опит ще работи и при теб.

След хубавите думи за Inglesina ще си позволя да направя малко реклама: Всъщност марката има три модела колички с кош за новородено, съответно 2в1 и 3в1 (Quattro е водят италианците), които са оборудвани със стойка за коша за новородено, което позволява да бъде използван като малко легло първите 6 месеца и са с доста прилично тегло, съответно Inglesina Electa - 8.7 кг./ Inglesina Aptica - 10.2 кг. / всъдехода Inglesina Aptica XT - 11.1 кг.

Когато теглото на количката със седалката за над 6 месеца е от порядъка на 9-10 кг., много често не се налага да се използва по - лека количка.

Бих посъветвал всички нови родители, дори да не изберат Inglesina, да ги разгледат като опция. Мисля, че повечето ще бъдат доста изненадани, положително Simple Smile

# 3
Здравейте! Ако някой е ползвал количка Anex Flo, може ли да сподели мнение.

# 4
  • София
Аз и преди съм писала, че след като открих Inglesina много съжалявам, че не съм пробвала комбинираните им колички. Ако се реша за трето дете, със сигурност ще го направя. Преди това опитът ми е основно със Cybex - Priam, melio, eezy twist S2+ и за мен Inglesina-ините ги превъзхождат по всички съществени параметри.

# 5
Здравейте! Ако някой е ползвал количка Anex Flo, може ли да сподели мнение.

Дъщеря ми беше харесала нея, впоследствие избра IQ Premium, консултантите казаха, че Флото е по- тежка, а и другата има по- добра опция като лятна. Още не е ползвана де, няма лични впечатления

# 6
Ние се спряхме на uppababy cruz с кошче като добавка и не можем да сме по-доволни - всичко е изпипано много добре. Мога да я  разгъвам дори с една ръка. Като я бутам, имам чувството, че детето се вози във Ферари. Simple Smile
Единственото неудобство е цената.

# 7
Здравейте! Харесали сме си количка на Anex - Flo или Eli, но единственото, което ме спира са многото магнити в количката. Някоя от вас имала ли е същите наблюдения? До колкото ми е известно, количките са минали всички европейски проверки, но все пак, не е ли прекалено да има толкова много магнити?

# 8
Здравейте, момичета! Някоя от вас има ли впечатления от количките на Tutis ? Ние сме пред дилема, защото сме харесали Tutis Uno 5+ и Easywalker Zoey.

# 9
И аз да се включа с въпроси. Колебаем се между Bugaboo Fox 5 и Anex Eli. Дали някоя от вас може да каже по нещо за количките? Плюсове и минуси и някакво сравнение между двете?

# 10
Здравейте момичета! Ние днес закупихме нашата количка и бързам да пиша, с надеждата да помогна поне малко на някоя бъдеща и объркана като мен мама.
Аз се чудех между easywalker Harvey 3/5 premium, cybex balios s lux и tutis uno 5+. Днес ходихме да видим и трите колички и да се допитаме до консултанта в магазина.
Служителката веднага каза, че този модел на cybex не си струва (по-скъпите си заслужавали, но на този дори матрачето ѝ е просто дунапрен и не го препоръчва).
От easywalker ни напъти към Zoey (все пак каза, че и Harvey си заслужават).
Тя определено беше фенка на tutis и в крайна сметка и ние се спряхме на тази марка. Взехме обаче Viva 5+. Наистина е по-голяма и тежка от другите(включително и от UNO), което може да е минус, но чакаме зимно бебче и както тя каза, с дебелите дрешки ще е хубаво да е в по-широка количка, за да може да си шава. Амортисьорите бяха осезаемо по-меки и самата количка се усещаше страхотно. Гумите са видимо по-големи от тези на другите марки, което според нас е плюс. Чупещата се дружка определено е удобство.
Стискаме палци и когато започнем да я ползване по предназначение да ни хареса толкова, колкото днес, но за сега мога да помогна само със съветите, които ни дадоха на нас.

# 11
А за Зоуи какво мислите? Ние на нея сме се спряли, чудехме се и за Cybex.

# 12
А за Зоуи какво мислите? Ние на нея сме се спряли, чудехме се и за Cybex.
Според мен зависи единствено какви са Ви приоритетите. Ние се спряхме на Тутис точно заради гуми и амортисьори, тъй като плановете са ни дълги разходки, рядко включващи автомобил, а улиците на нашия град са доста разбити и ни трябва добра проходимост и по възможност да не друса много. Ако търсихме по-скоро компактност определено щяхме да вземем Зоуи.

# 13
Здравейте, аз явно съм малоумна, но от един час не мога да открия нито един сайт в който да пише колко точно тежи Cybex Bailos S lux само шасито, както и шаси + кош за новородено и шаси + кош за 6+. Някой има ли информация?

# 14
В на Сайбекс сайта има за шаси+седалката за 6+, че е 25.8 lbs или 11.7кг (поне по описанията оставам с впечатлението, че не е само шасито), самият кош за новородено 10.1 lbs или към 4.58кг.

Общи условия

Активация на акаунт