Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 10 246
  • 182
  •   1
Отговори
# 15
В на Сайбекс сайта има за шаси+седалката за 6+, че е 25.8 lbs или 11.7кг (поне по описанията оставам с впечатлението, че не е само шасито), самият кош за новородено 10.1 lbs или към 4.58кг.
Да, това успях и аз, но колко примерно е самото шаси или шаси плюс седалка за новородено

# 16
Здравейте, някоя мама може ли да даде мнение за количка Stokke Xplory?

# 17
  • София
Момичета, вече от страната на собственик на Easywalker harvey 5 Premium, мога да дам мнение.
Бебка е на 3 месеца, за това ползвам още коша за новородено. След макс 2 месеца ще го е изпълнила напълно, така че  6 месеца се ползва за по-дребно бебче.
Количката е страхотна. Много устойчива, оф роуд. Карала съм я по всевъзможни терени и нямам никакви съмнения, че е стабилна и качествена.
Голям плюс ми е затворения багажник, както и сенника, тъй като това лято моето бебе си имаше и страхотна сянка и добро проветрение. Постоянно срещам жени, бутащи колички с някакви чаршафи метнати отгоре, понеже не са мислили за частта със слънцето лятно време.
Единствен минус, който за мен се оказа доста ключов - това е адски тежка количка. Не за бутане, а ако живеете като мен с асансьор, който не е на партер, то това ежедневно мъкнене на бебе в кош нагоре - надолу по стълбите до асансьора и после и шасито, докато бебето чака на пода.. Ами доста е гадно. Бебка е 6 кг сега, не ми се мисли след 2 месеца как ще успявам да го вдигна коша, а със седалката абсурд да мога да я мъкна така сама.
За сгъване с 1 ръка забравете. Сгъването с 300 зора с 2 ръце.
Заема и доста място при пътуване, както и за съхранение. При нас седи в коридора, иначе я возя в комби и се справяме, но с по-малка кола опитах и не е най-компактната в сгънато положение.

Но за нашите условия е топ количката, ако има къде да я държите, така че да не се налага да я мъкнете на ръце я взимайте смело. Реално не познавам майка, която да я е купила и да е разочарована.

# 18
  • Varna
Здравейте! Не съм убедена дали въпросът ми е точно за тази тема, но все пак... от скоро минахме от кош на седалка на количката Balios S Lux и ми се струва, че на бебока му е топло на гръбчето.

Може ли по-опитните и разбиращи да споделят - ползвате ли подложка против изпотяване с тази количка? Ако да, каква? Гледам Aeromoov, но пък на Jukki десените са по-красиви... Разбира се, приоритет е функционалността, но ако може и да ни е красивичко, защо не! Innocent

Благодаря за споделилите опит!

# 19
Sammy, аз съм от майките с чаршафите за да правя сянка на бебчето. Най добронамерено го казвам - не бъдете така категорична че не сме мислили по въпроса със слънцето лятно време. Мислили сме, но вие мислили ли сте че има самотни майки, които не можем да си позволим да си купим количка и ползваме подарена, каквато такава откъм сенник или каквото и да е друго.

# 20
Аз съм мислила и за сенника, но въпреки това съм от тези с чаршафите/допълнителен сенник, но най-ключовото при избора ни беше да е лека, защото ни предстои да се преместим на 4 етаж без асансьор, а възможност за държане на количката във входа няма.. При нас стана едното за сметка на другото, 3 месеца допълнителен сенник отгоре не ме бъркат, после с лятната седалка сенникът е по-голям и не е проблем.
А отделно малкият плаче и се криви, когато е със свален сенник, защото постоянно иска да гледа навън, та допълнителният чаршаф сенник има прозорче с мрежа и спира директната светлина, въпреки че пак пече, но така поне не мрънка бебето.

# 21
И дъщеря ми избра лекотата пред сенника. И аз я питах веднага чаршаф купила ли е Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 22
А някой има ли отзиви за e-priam. Основните оплаквания за priam са, че е тежка, но реално е-priam доста улеснява бутането на количката по всякакви терени, а и люлеещата функция изглежда супер.

# 23
По-скоро е за престиж и гъзария отколкото за нещо друго. Избирайки да се разхождате ме съмнява да изберете хълм или място с ултра голям наклон. Люлеещата функция е нож с две остриета. В началото добре, после трудно се прекъсва този навик (както и на кошарите с тази функция). Видях онзи ден една жена с много обикновена количка (не запомних марката, но видимо нисък клас) бе сложила на самата дръжка някакво устройство, голямо колкото зарядно за телефон от стария тип малко по-обемно, и то побутваше/люшваше количката. Може би е някакво temu/shein.
В допълнение последваща препродажба е една идея по-сложно спрямо обикновен приам покрай естественото износване на живота на батерията.
И колкото и да ви улеснява в някаква степен, все ще се налага да я вдигате и сваляте от колата. Аз бях с обикновения приам и за мен лично не бе добър избор.Комфорт за детето за сметка на майката с тези килограми.

# 24
Ще се радвам на отзиви от жени, ползвали е-priam.  Не мисля, че е за гъзария и моля да наблягате на функционалност, удобство и за майката и да детето, на вас кое ви хареса и кое-не, плюсове и минуси. Подлезите са си предизвикателни сами по себе си и смятам ще е функционална, а и помня  как заспивах над количката едно време, люлеейки я.

# 25
Здравейте, в голямо колебание съм относно покупка на по-лека количка. Имам в момента peg perego book 51, изгледала едно дете вече, смених летния кош, но не знам защо с дете номер 2 ми се вижда много тежка, та умувам дали да не намеря нещо по- леко, но и не знам струва ли си разхода. Искам да е с реверсивна седалка , такъв тип намирам на cybex - Melio и  Eezy S Twist, но нещо 1000 лв. За количка май не ми се дават, та има ли нещо до към 600-700 лв., което да ми препоръчате?

# 26
Здравейте , спряла съм се на бебешка количка chipolino twister 360 и ще съм много благодарна за мнения относно дали е лека, удобна , маневрена и компактна

Благодаря

# 27
Здравейте ,
спряхме се на количка MOON RESEA+ , някой има ли отзиви за нея ?

# 28
  • Стара Загора
И дъщеря ми избра лекотата пред сенника. И аз я питах веднага чаршаф купила ли е Stuck Out Tongue Closed Eyes
Аз тези чаршафи не ги разбирам... Използваме чадър. Имаме дълбок сенник, но в много ситуации няма как да бъде разпънат докрай, още повече когато детето е будно.

# 29
  • Русе
Да добавя към моята препоръка за бюджетната количка Лорели Римини. Бях споменала,че сенника на коша за новородено не ми е достатъчен и слагам допълнителен.
От 3 дни сме с летния кош и съм приятно изненадана,че е огромен и дава обилна сянка.

Абсолютно препоръчвам количката на тези, за които килограмите не са приоритет, защото е тежка.

Общи условия

Активация на акаунт