Бебешката количка - цяла наука за второ висше (№54)

• 4 325
  • 79
  •   1
Отговори
# 45
Аз имам опит с един стол за хранене Соsatto. Тотална щета като качество на материалите и практичност. За да сложа бебето в него, ми трябваха двете ръце, за да махна табличката, т.е. бебето трябваше да бъде оставено някъде. Добре че го ползвахме на място, където пребивавахме рядко - два пъти в годината за по 3-4 седмици. За всекидневно ползване имахме Пег Перего - след пет години беше като нов. Така че аз съм скептична към марката Косато.

# 46
Аз имам опит с един стол за хранене Соsatto. Тотална щета като качество на материалите и практичност. За да сложа бебето в него, ми трябваха двете ръце, за да махна табличката, т.е. бебето трябваше да бъде оставено някъде. Добре че го ползвахме на място, където пребивавахме рядко - два пъти в годината за по 3-4 седмици. За всекидневно ползване имахме Пег Перего - след пет години беше като нов. Така че аз съм скептична към марката Косато.

Столчетата и на мен не ми допадат, но на първо време няма да купувам и не съм ги заглеждала много. Благодаря за отзива! Иначе за количките говорих с познати, които имат по-стари модели и определено изтъкват здравината, т.е. обикновено гледат по 2-3 бебета с тях, но зависи и от експлоатацията. Аз реших все пак да се спра на въпросната количка, но ще видим, като пристигне и после, като я ползваме повече.

# 47
Някой има ли мнения за Nuna Ixxa next? С търсачката нищо не намирам. Търся си лека количка, но да е подходяща за ниска мама.

Гледах Inglesina-та, което хвалите по-напред, но дръжката ми идва висока. Не съм сигурна колко удобно ще ми е по този начин. Имам проблеми с ръцете и не знам дали това няма да ги натоварва и допълнително. Гледах още Easywaker Jackey 2,  Nuna Trvl next и Cybex Melio. Показаха ми и още 1-2 модела на Cybex, но въобще не ме грабнаха. За сега Melio-то и Nuna Ixxa Next са най-леките и са добре за моите малки размери. Притесняват ме тези малки колела u как биха се справили на сняг и тротоарите в София. В квартала има доста разбити тротоари, липса и разбит на места асфалт и тн.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 08:57 от Пълнолуние

# 48
  • 🌊
При нас има развитие, от 64 споменати колички в предишната тема ги пресях до 5. Аз съм висока 1.60, раждането ще е на 99% секцио, движа се около 45-50 кг, та сила никога не съм имала. Търсих нещо, което да е леко, маневрено и функционално, другото важно е да може да я видим във Варна.
За сега селекцията е:
Anex IQ - доста е обсъждана, специално ми хареса, че хора с моите габарити са останали доволни

Inglesina Duo Electa - една идея по-тежка е, но я хвалят като маневрена. Притеснява ме да не изчезне като Харвитата, защото я има налична само на едно място. Избрах да се насоча към нея, а не към Аптика, за която получих положителни отзиви заради тежестта.

Nuna triv Next- Хвалена е, ако ще я вземем в комплект с Nuna LYTL, притеснява ме леката липса на цветове в България, защото не знам как ще издържи по-светла дамаска.

Tutis Uno 5+ - препоръчва се като маневрена, но ме притесняват кг

MAXI-COSI Leona 2 - първо харесах Oxford+, но 13кг щяха да са зле, тук конфигурацията с кошче е до 10, но няма много отзиви. Страшно я харесвам като дизайн, но е само в София и се чудя има ли смисъл да занимавам Комсед с това дали кма някакъв шанс да бъде и във Варна

# 49
Ние взехме Maxi-cosi oxford, като и аз са бях спряла на MAXI-COSI Leona 2 (много е тясна, това ме разколеба. Не усещам тежестта на ofxord и според мен е заради комфорта, който ми осигурява. Карала съм с предишния модел по всякакви пътища, не съм усетила трудности.

# 50
  • 🌊
Проблемът се реши много лесно - писах на Хиполенд (направила съм грешка в оригиналния пост, Комсед нямат общо) и количките няма изобщо да дойдат до Варна дори като мостри, така че марката отпада тотално.

# 51
  • Варна
Проблемът се реши много лесно - писах на Хиполенд (направила съм грешка в оригиналния пост, Комсед нямат общо) и количките няма изобщо да дойдат до Варна дори като мостри, така че марката отпада тотално.

Много подобна като тегло и конструкция е RedsBaby Aeron, даже е с автоматично сгъване и вентилирана седалка.
Също подходяща за ниски родители, с телескопична дръжка

# 52
Здравейте! В търсене сме на лека и същевременно не съвсем ниска количка. Обиколих близките магазини и харесах няколко модела - най-вече nuna triv, както и muuvo 5.0 (предишния модел също ми допадна, няма особена разлика), anex iq. Някой има ли личен опит или наблюдения, както и дали по черен петък има реални намаления в Рая тойс, Дундьо, Мое слънчице?
Първо дете ни е и можете да си представите доколко успявам да се ориентирам във всички плюсове и минуси Simple Smile

# 53
Някой ползвал ли е количка CAM,по-специално Cam techno babila, но като цяло събирам мнения за марката 😁

В началото много си бяхме харесали точно Cam като марка, но впоследствие се оказа, че наличните модели за тест бг имаха някои недостатъци като повече тежест, обем, липса на телескопична дръжка и опция за повече от 2в1, която да ни влиза в бюджета. Въпреки това си ми остана много любим вариант, ние бяхме пробвали Динамико в Айко, на супер цена е намалена, но е прекалено светла за зимно бебе, а и матрачето не е от най-хубавите. Иначе е доста лека и маневрена. Също за пробване има и в във Вис Виталис в Пловдив, но е спорт версията и е много тежка и обемна. В Хиполенд в Сердика център в София имаше много хубаво Cam Levante преди 3-4 месеца, но намалено заради единствена бройка и вероятно вече го няма. Именно то ме вдъхнови да търся Cam, но ми беше рано за купуване на колички тогава. За съжаление, повечето модели не се предлагат като мостри, а само за поръчка от сайта.. За всеки случай проверете тази в Айко, мисля, че са подобни.

# 54
Здравейте,
гледам за колички и съм се спряла на няколко модела:
Easywalker Zoye 2 в 1 - промоционална със седалка за кола 1 814,38
https://bebemax.bg/product/detska-kolichka-easywalker-zoey-3-v-1 … i-za-stol-za-kola
CHIPOLINO Комбинирана количка 3в1 ЛИНЕА - цена започва от 665,00
https://www.hippoland.net/chipolino-kombinirana-kolichka-3v1-linea-pepelno-sivo

CHIPOLINO Комбинирана количка 3в1 ЕЛИТ -1049,00
https://www.hippoland.net/chipolino-kombinirana-kolichka-3v1-elit-granit

Cybex Пакет Balios S Lux 4в1 - количка, кош, адаптери и столче за кола - 1919лв.
https://visvitalis.bg/product/cybex-bebeshka-kolichka-balios-s-l … k-moon-black-2025

В магазина Чиполинитата изглеждаха като добър компромис цена качество, но на усещане най ми хареса Easywalker. Също четох стари коментари че Чиполино се износват бързо и изкачат проблеми.
Между Cybex и Easywalker - Easywalker печели, но мъжът ми забеляза дребен проблем с модела - спирачката на количкката е много близо до коша за багаж и вероятно доста лесно ще се цапа.
Това ни е първото детенце, така че не мога да преценя дали си заслужава да направя компромис за цената, тъй като не очаквам да се ползва повече от година-година и половина, или да взема това което изглежда най-качествено. Мнения/препоръки?

# 55
Здравейте,
гледам за колички и съм се спряла на няколко модела:
Easywalker Zoye 2 в 1 - промоционална със седалка за кола 1 814,38
https://bebemax.bg/product/detska-kolichka-easywalker-zoey-3-v-1 … i-za-stol-za-kola
CHIPOLINO Комбинирана количка 3в1 ЛИНЕА - цена започва от 665,00
https://www.hippoland.net/chipolino-kombinirana-kolichka-3v1-linea-pepelno-sivo

CHIPOLINO Комбинирана количка 3в1 ЕЛИТ -1049,00
https://www.hippoland.net/chipolino-kombinirana-kolichka-3v1-elit-granit

Cybex Пакет Balios S Lux 4в1 - количка, кош, адаптери и столче за кола - 1919лв.
https://visvitalis.bg/product/cybex-bebeshka-kolichka-balios-s-l … k-moon-black-2025

В магазина Чиполинитата изглеждаха като добър компромис цена качество, но на усещане най ми хареса Easywalker. Също четох стари коментари че Чиполино се износват бързо и изкачат проблеми.
Между Cybex и Easywalker - Easywalker печели, но мъжът ми забеляза дребен проблем с модела - спирачката на количкката е много близо до коша за багаж и вероятно доста лесно ще се цапа.
Това ни е първото детенце, така че не мога да преценя дали си заслужава да направя компромис за цената, тъй като не очаквам да се ползва повече от година-година и половина, или да взема това което изглежда най-качествено. Мнения/препоръки?

Здравей, аз също съм с първа бременност и реших да не правя компромис с количката. Cybex на мен ми дойде много тежка и дървена, Чиполино дори не съм гледала, защото имам обратна връзка, че бързо започват да скърцат. Easywalker ми беше окей, но на външен вид не ми допадна.
В крайна сметка се спрях на Anex Eli, за моята височина ми е точна, лека и маневрена е, а и амортисьорите много омекотяват возенето. Явно всичко е индивидуално за всяка мама, спрямо ръста, килограмите и т.н

# 56
Ние бяхме между точно тези Cybex и Easywalker, но се спряхме на Easywalker. Имаше много функции и беше на добра цена заедно съм столче и база.

# 57
Привет!
Някой има ли идея къде се продават зимни чувалчета с агнешка кожа, съвместими с летния кош на Cybex Balios S Lux и дали чувалчетата на Сайбекс от серия платимум са съвместими с горната количка?
Благодаря предварително!

# 58
  • Варна
Привет!
Някой има ли идея къде се продават зимни чувалчета с агнешка кожа, съвместими с летния кош на Cybex Balios S Lux и дали чувалчетата на Сайбекс от серия платимум са съвместими с горната количка?
Благодаря предварително!

Ако си търсите хубав чувал, който е подходящ за Cybex Balios, може да разгледате Voksi Explorer, който е с пълнеж от агнешка вълна в гърба на чувала и с гъши пух в предната част.
Подходящ е и за деца с алергии към изкуствените материали, тъй като вътрешната подплата е памук, а не полиестер, както на повечето.

Като цяло за Cybex Balios подходящите чували трябва да имат по един вертикален отвор за коланите (може да има велкро, за различни позиции).

# 59
Привет!
Благодаря предварително!

Ако си търсите хубав чувал, който е подходящ за Cybex Balios, може да разгледате Voksi Explorer, който е с пълнеж от агнешка вълна в гърба на чувала и с гъши пух в предната част.
Подходящ е и за деца с алергии към изкуствените материали, тъй като вътрешната подплата е памук, а не полиестер, както на повечето.

Като цяло за Cybex Balios подходящите чували трябва да имат по един вертикален отвор за коланите (може да има велкро, за различни позиции).

Благодаря за препоръката! А имате ли идея колко е топло. На Сайбекс го дават Тог 5, да държи топло до - 10 градуса (заедно с подходящи дрехи). На Вокси пише Температура: студено - средна изолация, което не мога да се ориентирам точно какво означава.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 12:57 от 240923

Общи условия

Активация на акаунт