Подготовка за малкия човек - тема 31

• 1 336
  • 52
  •   2
Отговори
# 1
  • Melmak
Благодаря за новата тема!

Здравейте, интересува ме как седи въпросът с ваничките за къпане. Обмислях сгъваема вана, например тази, но оставам с впечатление, че не се поставя на стойка. Вярно ли е? https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D … D0%BC-nordic-pink
Гледах и други, като тази с подложка
https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D … _id=8356&limit=96
Според вас коя е по-удобна?

Препоръчвам сгъваемата! Доста дами ги боли кръста и предпочитат със стойка. Ние бяхме взели на Лорели със стойка, която дори не бях разопаковала, защото не ми се занимаваше за няма и 5 минутното къпане. Продадох я. Имаме такава сгъваема при бабата, която препоръчвам. Не заема толкова много място. Моето дете е на годинка и 8 месеца и вече не я ползваме, в нашата бебешка тема много дами даже спряха малко след прохождането.
А сгъваемата как я ползваш като къпеш детето? Къде я слагаш? Аз ще съм секцио, притеснявам се ако не мога да се навеждам и ниското не ми е удобно.

# 2
Ние взехме сгъваема със стойка.
https://www.hippoland.net/chipolino-komplekt-vana-sas-stoyka-i-m … zha-malibu-rozova
Не мога да дам отзив все още, но наскоро чух някой да я препоръчва.

# 3
И аз бях със секцио и просто си сядах на земята до ваничката, която разпъвах под душа. Честно казано така и не я сгъвах всеки път. Просто я облягах на стената да съхне и така си чакаше до следващото къпане Grinning
И бих казала, че при секциото е по-проблематично да се изправиш и да си изпънеш раменете, отколкото да си наведена. Аз доста време ходех леко приведена.

# 4
Първите 2-3 месеца я къпехме на мивката, но нашата не наддаваше с големи темпове и беше възможно. Отделно не я къпехме всеки ден. След това извадихме ваната със стойката и сложихме шезлонг в нея. Сложихме и играчки (гумени и разглабящи се, за да се почистват и от вътре) и си умира от кеф. Къпането си стана задача на таткото и на него му е по-удобно със стойка. На мен също, защото съм с проблеми с кръста. От време на време прищипвам по някой нерв. Банята ни е малка, но това да сгъвам и разгъвам всеки ден не е моето.

Изберете това, което мислите че е практично и удобно за вас. Колкото и човека да споделят мнение може да са различни, нормално.

# 5
  • София
И аз ги къпех на мивката първите месеци, даже с малкия си бях взела една подложка-гъба, която слагах, той лежеше върху нея в мивката и го обливах. Някой път и под душа с мен, после баща му го взимаше с хавлия. Чак като започнаха да посядват започнахме с ваничката-тя беше анатомична. С новородено бебе, а и после с 2 деца хич не ми се разправяше да се плацикаме 100 часа.

# 6
Нашата баня е малка и за момента го къпем в спалнята. Ваната ни е голяма със стойка, с хавлиен шезлонг вътре. За сега ни е удобна. По-нататък може би ще се преместим в банята (като се затопли времето).

Аз къпането вечер го правя не толкова заради самото къпане, ами чисто и просто за собствен кеф. То само името му е къпане, по-скоро обливане. 😄 Инче през деня мия дупе с леген (сгъваем), по същия начин като ваничките. Аз като купувах, не видях, че има сгъваеми със стойка. Щях да взема такава, въпреки че имам свободна стая в момента, където държа ваничката.

Със секцио съм и в началото и клякането и навеждането, и даже кихането е некомфортно. 🤣 Със стойка е по-удобно обаче. За Мм също, който е 2 м, не го виждам да кляка за къпането. 🤣 (или по-скоро да стане след 20-тото къпане 🤣)

# 7
  • София
Благодаря за новата тема. Купих такава със стойка и подложка, но предполагам, че в началото ще къпя бебето в мивката. Само си чудя ваничката добре ще изсъхне, но меката подложка дали няма да остава влажна от къпане на къпане.

# 8
Аз затова взех хавлиен.

# 9
И аз бях секцио и имаме сгъваема ваничка. До съвсем скоро го къпахме на масата в хола, защото е доста стабилна (70кг), а малкият само лежеше и подритваше 😅 Никакъв проблем не ми беше, но вече рита страшно много, седи седнал и си играе с играчки и е мисията невъзможна да е извън банята, защото мокри всичко в радиус от 2метра.
Иначе първите 2 седмици го къпахме на мивката и ние. Те като се родят са  съвсем малки, нестабилни, не се цапат толкова много, не си играят във ваната още първия месец, а дупето така или иначе му го миехме по поне 5 пъти на ден, защото поне по толкова акаше. Първо ползвахме от по-дебелите подложки (онези като възглавнички), но гръбчето му оставаше хладно, защото подложката оставаше над водата, а после минахаме на мрежичка/хавлиена и така гръбчето му беше във водата и му беше по-топло, предпочитам втория вариант. И двете съхнеха доста бързо, вече бяхме сменили на мрежа/хавлиена и като разчиствах видях, че другата е започнала да има петна в някои места, които си помислих, че са мухъл и не е издъхвала вътре добре в дълбочина, та я хвърлих.
Та първите дни, седмици нуждата им от къпане е колкото да ги изплакнеш и под течаща вода на чешмата е ок. В болницата така ми го къпаха всяка сутрин за тоалет и ме викаха да гледам. Настройваха водата, гел за тяло с помпичка за по-удобно някъде до мивката, слага го под водата с една ръка, с другата си изпомпваше гел на ръката, набързо го минаваше и изплакваше. 1-2мин цялото нещо.
Мен също след секциото ми беше по-тегаво да съм права, защото първия месец усещах като опъване в гърба, което най-вероятно беше от успойката. Не беше болка, а точно като леко схващане/опъване и също се усещах, че леко се прегърбвам, но като цяло нямах големи болежки от самата операция, които да ми пречат на ежедневните действия, само първия ден след реанимация. Всяка различно се възстановява - има жени, които дълго ги боли, други пък още от болницата са добре, зависи от организъм, как е оперирал лекарят и т.н.

# 10
Нашата мивка не е удобна според мен. От по-плитките е и с ниска батерия. Кухненската ще стане, защото е по-голяма от тези вани даже, но там не бих, така че ще се борим с ваната от начало. 😅

# 11
Аз го мия в леген, когато е за дупето. Удобно ми е. Мивката в банята ми е малка, а батерията ниска.

# 12
  • София
Ние също сме с много малка баня-ако не се мръдна, не може да се отвори вратата. Тоалетната е отделна и на зет ми, който е 2 метра му опират коленете. Та малката баня не е особена пречка.
Мивлата ни е плитка и батерията е ниска-не мога да пълня шише или дори леген. И това не е пречило да мия или къпя бебето. Слагах вътре ей такова, колкото да му е по-меко и да не се хлъзга, защото той беше огромен-на 2 месеца беше над 7кг. https://www.store.bg/p303865/meka-podlozhka-za-bebeshka-vana-bab … ba-za-kypane.html
Иначе ваничкат ни беше ето такава, с гумирано покритие под бебето https://visvitalis.bg/product/ok-baby-anatomichna-vana-onda-evol … zelena-12-art-808
Единствено ме нервираше, че е голяма и докато в ползвахче все я заобикалях в банята. Но пък доста време се плацикаха в нея, ляторо я пълнех и на терасата.
Някок ми беше дал от онези подложки с рамка и хавлиено нещо опънато на тази рамка-егати кошмара Grinning Супер нестабилно и смотано

# 13
То в началото няма какво да се къпе. Новите препоръки са веднъж седмично и то само с вода първите два месеца, за да не се нарушава бариерата на кожата. Къпането изсушава кожата.

# 14
Аз лично предпочитам да си карам на старите препоръки. Нещо хич не ми се струва уместно.

Общи условия

Активация на акаунт