Подготовка за малкия човек - тема 30

• 30 658
  • 788
  •   2
Отговори
# 780
На мен термина ми беше в средата на Април и взех пролетен комплект за изписване от Angel baby. Родих в началото на Април и в деня на изписване беше 6 градуса и валеше сняг. Просто я завихме повече за да не и е студено до колата. Преди да слезем изчакахме таткото да слезе и да пусне парното и колата да е топла. Иначе комплекта за изписване и после си го носехме. Харесвам техните дрешки.

За дрешките  и аз нямах много на брой. Бях взела 6 броя бодита с дълъг ръкав, ританки, няколко бодита с къс ръкав и ромпъри. Но аз ползвам сушилня и това ми спестява време за сушене.

Спално чувалче пак бях взела от Angel Baby пролетно/есенно.  Вкъщи е около 23-24 градуса и това и беше идеално. Нашето в без ръкави, за да може да не се получи претопляне. Чувалчето не се избира според сезона, а според температурата на стаята, в която бебето ще спи.

Ръкавички и терлички бях купила, но така и не ги ползвах. За шишета за хранене не препоръчвам да се купуват по много. Ако ще кърмиш може и да не са нужни. Ние ползваме шишетата на Авент. Другите шишета, като Nuk, Dr. Brown, Bibs сипват млякото на бебето в гърлото без да е нужно да суче и тя се даваше от тях. По-добре вземете по две-три докато видите дали ще Ви трябват и кое ще одобри бебето. Ако е нужно после вземете още. С бибероните същата работа. В началото само едни на Авент искаше от 0-2 месеца и после мина на Бибс. Ние ползваме силиконовите на Бибс, защото мога да ги стерилизирам в уреда на Авент. Каучуковите трябва да се изваряват, а мен лично ме мързеше 😀 Аз още стерилизирам, нищо че днес облиза люлката отвън .

# 781
Ръкавичките не са добра идея - бебето се учи чрез ръцете си и ръкавиците му пречат на развитието. Ако не искате да се дере, пилете му редовно ноктите. Електрическата пила е манна небесна

# 782
Здравейте, имате ли мнение за количка Чико Беладжио 2 в 1

Освен това мисля да взема зимен чувал за количка. Бебето се очаква края на март и в този ред на мисли дали е нужна покупка, няма ли да се спарва в този чувал или то си пише на какви градуси навън се слага чувалчето.. И само за една зима ли се използва..но Мисля че четох че има растящи с детето.. Т. Е такива където са 0-24м ужж, Ще ги вида и на живо де.. Въпреки че ако са широки, май биха били опасни за новородено ако не са по тялото.. Общо взето съм нова в това и нищо не разбирам ☺😄

Като бонус ако някоя мама може да ми каже от коя количка е доволна за ценови диапазон до 1200 лв....

# 783
Кики, ти ще родиш края на март к едва ли ще тръгнете по разходки веднага. Аз съм за средата на април и не мисля да купувам зимен чувал.

# 784
Аз подкрепям за ръкавиците, първия месец ги използвахме активно. То все още не е открило ръцете си, а и ноктите са много тънки и няма какво да се пили (поне при нас беше така)

# 785
  • В твоето съзнание...
Имам детенце родено в края на Март, имах подарено юрганче и ползвах него в количката при по студено време. Сега като се замисля може и да е било излишно даже, ама... Реално като се сложи затварящото покривало на бебешкия кош, вътре става доста завет и задух. Бих ви предложила да не взимате от сега и да видите как ще е времето, винаги можете да поръчате, ако се окаже, че ще е голям студ. Така или иначе в първия месец, ако е много студено предполагам, че ще предпочетете и да не излизате твърде често.

# 786
  • Melmak
Здравейте, интересува ме как седи въпросът с ваничките за къпане. Обмислях сгъваема вана, например тази, но оставам с впечатление, че не се поставя на стойка. Вярно ли е? https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D … D0%BC-nordic-pink
Гледах и други, като тази с подложка
https://comsed.net/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D … _id=8356&limit=96
Според вас коя е по-удобна?

# 787
# 788
Препоръчвам сгъваемата! Доста дами ги боли кръста и предпочитат със стойка. Ние бяхме взели на Лорели със стойка, която дори не бях разопаковала, защото не ми се занимаваше за няма и 5 минутното къпане. Продадох я. Имаме такава сгъваема при бабата, която препоръчвам. Не заема толкова много място. Моето дете е на годинка и 8 месеца и вече не я ползваме, в нашата бебешка тема много дами даже спряха малко след прохождането.

Общи условия

Активация на акаунт