Подготовка за малкия човек - тема 31

• 1 341
  • 52
  •   3
Отговори
# 15
  • Melmak
Аз съм ок да не се къпе всеки ден, ама на мивка - не. Дажв не знам каква ще ми е мивката още.

# 16
Всеки ден може би да, но по веднъж в седмицата ми е странно. По тази логика постоянната употреба на мокри кърпи при смяна на памперс не нарушават ли бариерата? 🧐
Мен са ме къпали всеки ден пък не съм имала и нямам проблемна и чувствителна кожа.

# 17
аз доколкото четох и гледах лекции казваха по 2-3 пъти седмично да се къпе

# 18
Само искам да препоръчам нещо. При смяна на памперс вместо мокри кърпи - Линимент на Мустела. Велико нещо. 😄 И кърпи имам, но рядко ползвам.

Като беше прясно новороден, ме беше страх да го къпя и да му мия дупето дори. Пъпчета не беше се затворило напълно и не съм го къпала всяка вечер заради това.

Иначе да ви кажа, че малкият като ми го доведоха на втория ден кожата му беше на люспи и се белеше. Не съм го къпала всяка вечер, но дупето - често с ММ (сама ме беше страх). Сега кожичката му е възстановена.

# 19
Моята мивка също е с много ниска батерия, колкото шише 0,5л. Въпреки, че ми се искаше да я ползвам за миене на дупето на бебето не знам как ще го побера там. Относно миенето с леген - ако е наакано и директно го сложим в легена, не отиват ли изпражненията навсякъде, особено ако е момиче е опасно. Майка ми също постоянно повтаря, че си е имала по един леген за мен и брат ми, но чисто технически не си представям как стават нещата при наакано дупе.

Иначе съм взела такава вана - https://www.ozone.bg/product/cangaroo-bebeshka-vana-s-podlozhka- … ssa-rozova-89-sm/
Шезлонгът е с вакуум, има си и за отичане на водата, покрай черния петък беше има няма 20лв. Но моята баня е огромна, та не ми пречи и да не е сгъваема. Планирам да къпя бебето на масата в хола в началото.

# 20
Аз винаги избърсвам дупето с мокри кърпи, ако е наакано и тогава във ваничката

# 21
Да, но нали целта на миенето е да избегнем мокрите кърпи и евентуалната чувствителност на кожата към тях. То тогава миенето се обезсмисля, поне за мен.
С извинение за информацията, но самата аз се мия след тоалетна, какво остава за едно новородено.

# 22
Е, то ако се е наакало здраво, ще има доста да се избърше и не върви да се сложи във вана или леген.

Има кърпи със 100% вода. А може и даже платнени за многократна употреба да се ползват

# 23
  • София
Кърпи със 100% вода е някаква подвеждаща реклама, защото тогава няма да има изобщо кърпи, а само вода.
Да се къпе бебето веднъж седмично ми се вижда доста абсурдно, но то все излизат нови и нови "препоръки" и човек тотално се обърква.

# 24
Минавам с мокра кърпа 99% вода и после на течаща вода. Това с легена обезсмисля цялата процедура. Микробите не се виждат, но това не означава, че ги няма. Ако ще подмивам в леген с вода, която при самото потапяне вече не е чиста, по добре само на мокри кърпи да остана.

# 25
Ами аз реално го държа в ръката си, слагам малко почистваш гел, изплаквам с водата от легена и това е. Не го слагам вътре и реално изпражненията на детето са измити и то не седи в тях при миенето. Преди това със суха кърпа или мокра обирам ако има голямо количество по кожата. Ако бебето ака по 7-8 пъти на ден може би е неудобно не знам. Всеки си прави нещата, както за него е удобно.

# 26
Новите препоръки започват да стават скандални. След някоя година очаквам да дадат съвет детето да живее в кофа за боклук първите месеци за имунитет. 😃😃😃
Аз не знам без тези нови "съвети" как са ни отгледали нас и защо всички сме били доста по-здрави от днешните деца.
Другата беше, че детето не трябвало да поема абсолютно никаква вода първите месеци. На една приятелка с лятно бебе на детето му беше хлътнала фунтанелата, да не говорим, че могат да се образуват гъбички в устната кухина.
Ама всеки вярва на каквото иска и следва нечии препоръки. Simple Smile За тези неща мисля да се водя по методите, по които съм гледана самата аз.
Иначе със сигурност е много по-добре и за кожата на бебето да бъде изчистено с вода, вместо постоянно търкано с обикновени или мокри кърпи, ако ще и със 150% съдържание на вода да са.

# 27
Естествено, че не трябва да се поема вода първите 6 месеца. Нищо скандално няма

# 28
Ние се информирахме какви са новите препоръки и сама реших кои да спазвам. В първите месеци и миехме дупето на всяка смяна на памперс. Къпехме я през 2-3 пъти в седмицата. Вода съм и предлагала понякога, но тя отказваше и не е имало проблеми с гъбички, фонтанела и тн. По принцип някои лекари са ок да се дава по много малко вода след хранене, други не. Същите различни мнения имаше и дали да се дават пробиотици на бебето или не.

Методите, които са следвали през  80те, когато съм била бебе са доста остарели и неактуални. А някои и вредни. Например да се къпе детето във вода със сол и не знам си какво още. Не съм гладила, всичко минава през сушилнята. Не ползваме проходилки и детето е босо по цял ден вкъщи. И не, не е боледувала. Не съм започнала захранване със сокчета, както е било при мен.

Просто всеки да си следва това, което смята че е най-добре за детето му. Отговорността е наша.

# 29
Еха! Аз следя темата, за да не забравя нещо в подготовката, обаче с повече късмет ще разбера какви нескандални препоръки да спазя, че да отгледам Крали Марко.

Общи условия

Активация на акаунт