Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 33 466
  • 694
  •   1
Отговори
Заповядайте в тема № 53 за избор на бебешка количка!

Линк към старата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1609244

# 1
Записвам се тук. Ще копирам от предната тема съобщението си Simple Smile
Спряла съм се на марките: Inglesina, Jane, Tutis, Easywalker и Aneх IQ. Това на четене и характеристики ми допаднаха, на живо не съм виждала нито една марка, камо ли модел Simple Smile
Ако някоя има вече опит с някоя от марките ще се радвам да сподели

# 2
аз все още не мога да изкажа мнение от опит, но ние си поръчахме Easywalker Harvey 3 Premium от Холандия за доста добра цена, чакаме тези дни да пристигне. Гледахме я наживо във Вис Виталис, сравнявахме с Премиум 5 - няма особена разлика, а цената на тройката е доста добра. Даже бих казала, че тройката има някои по-добри функции като например това, че може да се носи за дръжката на покрива на коша за новородено.. В сравнение с Балиоса на Cybex ни хареса доста повече. За мен беше важно да им затварящ се багажник. Оставям линк и към сайта, от който поръчахме.
https://www.babyveilig.nl/easywalker-harvey-harvey3-harvey-premi … ncl-reiswieg.html

# 3
И аз да копирам съобщението си от старата тема.
Здравейте, момичета! И на мен ми предстои закупуване на количка и разбира се започна голямото четене и търсене на мнения. Търсим си количка, която да е лека и маневрена и да се сгъва лесно, тъй като ще я съхраняваме в колата. Нямаме възможност за постоянно качване и сваляне до жилището ни. Не съм обикаляла все още много по магазините да разгледам на живо, но моделите, за които имам отзиви и са ми препоръчани от близки са: Easywalker Harvey 3 premium, Cybex balios s lux и Anex eli. Виждала съм на живо само Cybex balios s lux. Ще съм благодарна да споделите отзиви за моделите или да ми препоръчате друга, която отговаря на критериите ни.

# 4
Аз съм с harvey 5 premium и съм много доволна. Дизайна ми допада повече лично на мен, а като предимства до колкото си спомням 3ка, не виждам с какво друго я превъзхожда освен сенника, който е отделен на двата коша. Коша за новородено също има дръжка, която можеш да махаш и слагаш. Мисля,че модела количка като цяло е доста добър, като в момента чисто ценово 3ката е много изгодна.

# 5
Аз имам опит само с Jane Muum.Това за мен е най- яката количка, може би защото преди 8 години смених 5 паянтови, докато стигнах до нея... Не много тежка, супер маневрена, много стабилна, компактна. Едно време не ми харесваше плиткия сенник, но гледам на новите модели вече са го ъпгрейднали, има си и мрежичка за проветряване. На мен също ми харесва чупещата дръжка и това, че е някак си семпла в добрия смисъл на думата.
Записвам се тук. Ще копирам от предната тема съобщението си Simple Smile
Спряла съм се на марките: Inglesina, Jane, Tutis, Easywalker и Aneх IQ. Това на четене и характеристики ми допаднаха, на живо не съм виждала нито една марка, камо ли модел Simple Smile
Ако някоя има вече опит с някоя от марките ще се радвам да сподели

# 6
Здравейте,

Имам въпрос към мамите, които са с породени деца. В голяма чуденка съм дали да си купя удължение за количка (Easywalker Harvey), за да сложа коша за новородено и седалката. Предстои бебенцето да се роди около Нова година, а голямото е на 1.6 месеца.
Според Вас заслужава ли си - към мамите, които са със зимни бебета - колко често излизахте в студените месеци ?
Благодаря на всички ! 😊

# 7
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,

Имам въпрос към мамите, които са с породени деца. В голяма чуденка съм дали да си купя удължение за количка (Easywalker Harvey), за да сложа коша за новородено и седалката. Предстои бебенцето да се роди около Нова година, а голямото е на 1.6 месеца.
Според Вас заслужава ли си - към мамите, които са със зимни бебета - колко често излизахте в студените месеци ?
Благодаря на всички ! 😊
Аз бих взела борд за голямото дете, тогава ще е на 1.8 г. С новородено в студените месеци може да излизате, а може и не чак толкова. Зависи къде живеете, колко студено ще е, какъв е стилът Ви на живот и т.н. За бебето може да ползвате и слинг в началото. От опитът ми с моето дете - тя ходи активно от 1.9 г (приходи много по-рано, но на тази възраст вече не искаше да се вози и само бутах празна количка) и след това сме я ползвали броени пъти. Мисля, че съм виждала и борд с възможност детето да седне.
Нямам породени, но детето ми е декемврийче. Първият месец сме излизали броени пъти. Беше студено и ветровито при нас (Пловдив). Дори да излизате, голямото дете все повече ще иска да опознава света около него и все по-малко да се вози. Така че, преценете си вариантите.

# 8
  • София
Питаха ме в старата тема как е Киндеркрафт Неа след рамонта, ами добре е все пак смениха цялото шаси и предните гуми, но ми тежи и определено вече ми е зор да я влача наляво-надясно и предпочетох по-лека и маневрена количка- Mast m2. Забелязвам само, че както и преди ремонта предните гуми при слизане от бордюр се заклещват и два пъти се обърнах на детето нищо му няма, но аз се стреснах и си нараних краката, явно предните гуми са им недоизмислени нещо в това отношение и вместо да се завъртат се запират.

# 9
Здравейте!
В търсене сме на лятна количка. Бюджетът ни е 400 лв. Търсим по-висока количка, с голям сенник. Харесах hauck travel n care. Ако някой я има, ще ми бъде много полезно да прочета мнения за марката.
Не съм се спряла окончателно на тази количка, така че и други предложения ще ми бъдат от полза.

# 10
Здравейте, до сега само ви четях...
Търся си комбинирана количка две или три в едно, като бюджета ни е 1000 лв.
Спряла съм се на доста намален модел ELITE Deep Blue Ocean - NIО или на тази Cangaroo - Christiano. Отворена съм за всякакви мнения, както и препоръки. Благодаря!

# 11
  • до най-прекрасния мъж
Питаха ме в старата тема как е Киндеркрафт Неа след рамонта, ами добре е все пак смениха цялото шаси и предните гуми, но ми тежи и определено вече ми е зор да я влача наляво-надясно и предпочетох по-лека и маневрена количка- Mast m2. Забелязвам само, че както и преди ремонта предните гуми при слизане от бордюр се заклещват и два пъти се обърнах на детето нищо му няма, но аз се стреснах и си нараних краката, явно предните гуми са им недоизмислени нещо в това отношение и вместо да се завъртат се запират.
Никога не слизайте с предните гуми напред. Приплъзнете напред количката да увиснат предните гуми във въздуха и бавно свалете на задни гуми от бордюра. Вероятността да забият и да се обърнете е огромна. Предните гуми се въртят и нямат стабилност и опора.

# 12
Здравейте,

Благодаря на всички ! 😊
Аз бих взела борд за голямото дете, тогава ще е на 1.8 г. С новородено в студените месеци може да излизате, а може и не чак толкова. Зависи къде живеете, колко студено ще е, какъв е стилът Ви на живот и т.н. За бебето може да ползвате и слинг в началото. От опитът ми с моето дете - тя ходи активно от 1.9 г (приходи много по-рано, но на тази възраст вече не искаше да се вози и само бутах празна количка) и след това сме я ползвали броени пъти. Мисля, че съм виждала и борд с възможност детето да седне.
Нямам породени, но детето ми е декемврийче. Първият месец сме излизали броени пъти. Беше студено и ветровито при нас (Пловдив). Дори да излизате, голямото дете все повече ще иска да опознава света около него и все по-малко да се вози. Така че, преценете си вариантите.
Здравейте,

Благодаря за мнението !
Междувременно планирам да взема борд за лятната количка (който има опция и за сядане), но в нея не мога да возя бебето преди 5-6 месец така или иначе, та затова се чудя.

# 13
Аз лично за този бюджет бих ви препоръчала това https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-2v1-jane-kawai-stol-za-ko … ket-s-otstapka-80
Здравейте, до сега само ви четях...
Търся си комбинирана количка две или три в едно, като бюджета ни е 1000 лв.
Спряла съм се на доста намален модел ELITE Deep Blue Ocean - NIО или на тази Cangaroo - Christiano. Отворена съм за всякакви мнения, както и препоръки. Благодаря!

# 14
Здравейте! Мнения за количка Kinderkraft Newly? Някой ползва ли я? Харесва ми това, че към седалката за кола има и база isofix.

Общи условия

Активация на акаунт