Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 32 599
  • 679
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте, някой знае ли разликата между тези два коша за новородено:
https://rayatoys.com/kosh-za-novorodeno-cybex-cot-s-lux-za-kolic … balios-s-lux-2023
https://rayatoys.com/kosh-za-novorodeno-cybex-cot-s-za-kolichki- … s-lux-eezy-s-line

И могат ли и двата да се ползват за количката:
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-balios-s-lux

Много ще съм благодарна за помощ.

# 46
Здравейте,

Включвам се към вас със запитване относно два модела колички, на които съм се спряла и ще бъда благодарна за отзиви.

Единият е Peg Perego Veloce Belvedere 3in1 https://aiko-bg.com/product-92465060082 , а другият е Cybex Balios S Lux 3in1 https://aiko-bg.com/product-60665060301

От Варна съм, на една улица от морската градина, където ще се обикаля най-много предполагам, нямаме пречки като стълби или други стръмни места. Асансьорът ни е голям, имаме място за складиране също така.

Всеобщото мнение е да се избере по-лека количка, защото в един момент е много вероятно да смените комбинираната с така наречената “лятна количка”. В случая това май е Peg Perego-то. От друга страна всяка 2ра количка  е Балиос, сигурно има защо. Лично на мен, балиоса не ми харесва, върнете в предишните теми това е най-обсъжданата количка. Ако не сте ги виждали на живо отидете пипнете я, побутайте я и вижте кое ви харесва и кое- не. Дано някой  се включи с отзив за другата. Успех!

# 47
Здравейте,

Включвам се към вас със запитване относно два модела колички, на които съм се спряла и ще бъда благодарна за отзиви.

Единият е Peg Perego Veloce Belvedere 3in1 https://aiko-bg.com/product-92465060082 , а другият е Cybex Balios S Lux 3in1 https://aiko-bg.com/product-60665060301

От Варна съм, на една улица от морската градина, където ще се обикаля най-много предполагам, нямаме пречки като стълби или други стръмни места. Асансьорът ни е голям, имаме място за складиране също така.
На този линк не са написали теглото на отделните части, колко тежи шаси+седяща и колко шаси+лежаща Cybex Balios ? Пробвай на нечих друг сайт да намериш теглото, имам предположения, че  и двете са тежки.

# 48
Редактирам си поста: в търсене съм на количка 😂😂 не предполагах, че е толкова трудно, но явно името на темата си го казва. Пег перегото му четох спецификациите и се оказва СУПЕР тежко от порядъка на 13-16 кг, което е немислимо, независимо къде живееш.

Моля за съвети за количка - предпочитам 3в1 до 1700 лева или 2в1 до към 1200 лв, за да можем да купим стол за кола отделно.
ЛЕКА И МАНЕВРЕНА 😅😅🙏🏼

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 18:03 от Mysticflame

# 49
Единственият начин да сте доволна от избора си, е да отидете в някой магазин, да побутате различни колички и да прецените кое е най-добре за вашите нужди.

На мен приятелки много ми рекламираха Balios-a. Ами да, но според мен е ужасен и тромав. След това се бях спряла на Easywalker Harvey 5 отново на базата на препоръки и
мнения във форума . Като я тествах, тя също не ми хареса. В крайна сметка избрахме Anex IQ, просто защото отговаря на нашите нужди. Лека и маневрена е (всеки ден ще катеря стълби), кошът за новородено се сгъва и заема по-малко място, което за нас е ключово и е според бюджетът ни. Идеята ми е, че каквото и да ви препоръчаме тук, ще е през нашата призма и може да е крайно неподходящо за вас.
Редактирам си поста: в търсене съм на количка 😂😂 не предполагах, че е толкова трудно, но явно името на темата си го казва. Пег перегото му четох спецификациите и се оказва СУПЕР тежко от порядъка на 13-16 кг, което е немислимо, независимо къде живееш.

Моля за съвети за количка - предпочитам 3в1 до 1700 лева или 2в1 до към 1200 лв, за да можем да купим стол за кола отделно.
ЛЕКА И МАНЕВРЕНА 😅😅🙏🏼

# 50
Здравейте, до сега само ви четях...
Търся си комбинирана количка две или три в едно, като бюджета ни е 1000 лв.
Спряла съм се на доста намален модел ELITE Deep Blue Ocean - NIО или на тази Cangaroo - Christiano. Отворена съм за всякакви мнения, както и препоръки. Благодаря!
Може да разгледате моделите на марката Joie- леки, маневрени , здрави и на добри цени. Марката е световен лидер никога няма да съжалявате:

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 22:53 от Не се сърди, човече

# 51
Здравейте дами имам ед въпрос спряла съм се на три колички и не мога да реша коя да избера искам да ви питам за мнение и вие да кажете за самите марки какво знаете спряла съм се на две на Кика боо Modena и Irene и на Мони Florence всички са 3в1 най мн ми харесва сякаш на моми но ме притеснява че май е тежичка,това е единственият и минус и, че като детето порасне може да му висят леко краката от летният кош но това е вече до кога я ползваме и колко ще израства, а за кика бо казаха че пък сенници са малки и трябвало да се взимат допълнителни,та имате ли мнения за тези колички,ще се радвам ако е така ,благодаря

# 52
Здравейте, пристигна ни количката Harvey Easywalker, която избрах според мнения и препоръки.
Сега адски много съжалявам, че мъжът ми така и не се съгласи да влезем поне в един физически магазин и да я пробвам и тествам преди да я поръчам.
Всички казваха, че е лека, но на мен дори само шасито ми е тежко като танк. Кангарото, което ползвах с предните ми деца го размятах, сгъвах и разгъвах и то барабар с коша без проблеми. Беше ми леко и много лесно за сгъване.
Тук дори сгъването е по-засукано и особено.
Определено вече ми липсва чупещата се дръжка на Кангарото. Тази телескопичната ми напряга ръката още от сега, преди да се е родило бебето. А и много трудно се застопорява. Виждам, че дори мъжът ми се напряга, когато отключва и заключва механизмът на дръжката, толкова е дървена!
Някой беше писал из темите, че много лесно се разглобявали колелата. Още не мога да намеря как и от къде да ги махна.
Спирам до тук, защото ми е достатъчно гадно и тъпо дори само с тези "екстри".
Та от мен съвет на бъдещите умуващи и кандидат пазаруващи - око да види, ръка да пипне. Другото е вятър и мъгла и води до разочарования.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 11:44 от mamelitka

# 53
mamelitka не може ли да я върнете? Както писах по-горе и аз се бях спряла на нея, но когато я пробвах в магазина се разочаровах. Не знам как всички твърдят, че е лека и стабилна, като аз нито едно от двете неща не видях в нея. Да не говорим как целият кош се тресеше, ако се натисне малко количката да поемат амортесьорите. Ако можете да я върнете, бих ти препоръчала Anex IQ. Ей това е наистина лека и маневрена количка. Сравнявахме я с много други модели в 3 различни магазина и по-добра не намерихме. И е с чупеща дръжка.
Здравейте, пристигна ни количката Harvey Easywalker, която избрах според мнения и препоръки.
Сега адски много съжалявам, че мъжът ми така и не се съгласи да влезем поне в един физически магазин и да я пробвам и тествам преди да я поръчам.
Всички казваха, че е лека, но на мен дори само шасито ми е тежко като танк. Кангарото, което ползвах с предните ми деца го размятах, сгъвах и разгъвах и то барабар с коша без проблеми. Беше ми леко и много лесно за сгъване.
Тук дори сгъването е по засукано и особено.
Определено вече ми липсва чупещата се дръжка на Кангарото. Тази телескопичната ми напряга ръката още от сега, преди да се е родило бебето. А и много трудно се застопорява. Виждам, че дори мъжът ми се напряга, когато отключва и заключва механизмът на дръжката, толкова е дървена!
Някой беше писал из темите, че много лесно се разглобявали колелата. Още не мога да намеря как и от къде да ги махна.
Та от мен съвет на бъдещите умуващи и кандидат пазаруващи - око да види, ръка да пипне. Другото е вятър и мъгла и води до разочарования.

# 54
За съжаление не можем да я върнем.
Погледнах и Анекс. Сигурно е лекичка, както казвате, но виждам, че при седалката за след 6 месеца се накланя само гръбчето като при повечето колички сега. Моите деца много лесно се будеха при разместване и бях забелязала, че когато се мести наклона на цялата седалка, не усещат почти нищо! Надявам се поне тази функция на Easy Walker да ми бъде в плюс.
Вече взех да се заглеждам по-първоначалния ми избор, колкото и нисък клас да е -Лорели Адрия. В момента в baby.bg е намалена от близо 500 лв на 190 лв. И да не е доволен нещо човек няма толкова да се коси. Пък сигурно ще може да я върне. "Комбинирана количка Lorelli - Adria Grey на ТОП Цена ❗️ TYBB0066426N | Baby.bg ✔️" https://www.baby.bg/product/kombinirana-kolichka-lorelli-adria-g … rebarni-elementi/
П.П. За сега тествахме седалката за след 6 месеца и всичко е точно. Кошчето за новородено е по-леко, отколкото очаквах. Матрачето е супер. Не ми харесва това, че не може да се сваля цялата тапицерия от коша, за да се изпере, но май малко колички с два коша имат тази екстра, особено за "зимния" кош.
За сега толкова. След месеци, живот и здраве, сигурно ще добавя още впечатления.
mamelitka не може ли да я върнете? Както писах по-горе и аз се бях спряла на нея, но когато я пробвах в магазина се разочаровах. Не знам как всички твърдят, че е лека и стабилна, като аз нито едно от двете неща не видях в нея. Да не говорим как целият кош се тресеше, ако се натисне малко количката да поемат амортесьорите. Ако можете да я върнете, бих ти препоръчала Anex IQ. Ей това е наистина лека и маневрена количка. Сравнявахме я с много други модели в 3 различни магазина и по-добра не намерихме. И е с чупеща дръжка.
Тук дори сгъването е по засукано и особено.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 18:44 от mamelitka

# 55
Здравейте имате ли мнение за количките мони ,кенгуру и кика боо?
Търся я да е с хубав сенник,маневрена и да не е тежка,ще съм благодарна за мнение и акомимате за тях ,а и да се регулира гръб и крачета

# 56
В харектеристиките пише колко е тежка, каква е дръжката. Аз бях с харви 3, смея да твърдя, че е доста стабилна, сгъването е елементарно просто трябва да свикнете. За колелата вижте някой клип или опътването, желателно е да по-трудно, за да не ви изпадат някъде 😉.  

Ако сте я закупили онлайн със сигурност можете да я върнете в 14 дневен срок.
Имайте предвид, че освен по-ниския клас лорелито тежи също точно колкото харвито.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 00:09 от Varnagirl8

# 57
Varnagirl8, благодаря за коментара!
С колелата се справихме. Както казвате да живее интернет и ютуб клипчетата. За задните се оказа, че лостчето/бутончето за отключване е малко в страни от мястото, на което го търсехме. Бутончето, което държи предните колела пък е точно под заключващия механизъм и човек може да се заблуди, че са едно общо копче. Освен това не се бутат на горе или долу, както на предната ни количка, а се натискат навътре. Нагоре-надолу се движи механизъм за застопоряване на колелата.
А за тежината странното е, че пише да е по-лека от предишната ни, а на усещане е точно обратното. Е, сега откакто махам колелетата преди качване и сваляне на шасито, е половин идея по-поносима тежестта. А и се надявам, че след като родя ще заякна, то покрай бебето...😜.
Иначе с каката тествахме коша за след 6-тия месец. Наистина е хубав, практичен, лек и интуитивен. В общи линии с едно леко докосване се случват нещата. Иска се малко повече сила за махане на протектора (бъмпера) отпред и за откопчаване на петточковия колан.  И СЛАВА БОГУ, че е така!!!
Дано тези разяснения са полезни за някой от новите ползватели на Харвито!
В харектеристиките пише колко е тежка, каква е дръжката. Аз бях с харви 3, смея да твърдя, че е доста стабилна, сгъването е елементарно просто трябва да свикнете. За колелата вижте някой клип или опътването, желателно е да по-трудно, за да не ви изпадат някъде 😉.  

Ако сте я закупили онлайн със сигурност можете да я върнете в 14 дневен срок.
Имайте предвид, че освен по-ниския клас лорелито тежи също точно колкото харвито.

# 58
Търся я да е с хубав сенник,маневрена и да не е тежка,ще съм благодарна за мнение и акомимате за тях ,а и да се регулира гръб и крачета
??

# 59
  • до най-прекрасния мъж
??
Най-добре отидете и ги тествайте в някой магазин. Тук рядко се коментират. На мен са ми тромави и тежки и като цяло евтини и некачествени. Съдя по столче за кола Мони, което имаме. Но го ползваме само за в града и ни трябваше евтин вариант. Съседка имаше количка Кикабу и бързо я смени с лятна на друга марка. Не помня каква, но беше лекичка. Приятелка имаше Чиполино, много тежка, но пък за нея не беше проблем, защото живее в къща. Ползваше си я до 3-годишна възраст на детето.

Общи условия

Активация на акаунт