Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 38 887
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Аз бях с Кангаро преди 10-15 години с първите ми две деца. Тогава бях много доволна и затова, когато забременях сега с третото започнах да търся и разглеждам колички на тази марка. За съжаление се оказа, че през това време вече производителят е друг и рязко им е спаднало качеството. Майките масово се оплакваха, че количките вече били станали тромави, паянтови и не знам си какви. Това, което ме отказа тотално обаче беше, че за няколко модела на Кангарото се оказа, че излизат от производителя с фабричен дефект. На едните, Кангаро Стефи мисля, че се казваха, им падал сенника в напълно легнало положение, на друга нещо си друго не ѝ държало и падало и т.н.
Проучи внимателно и най-вече виж и пробвай в магазин на място, защото е много важно око да види, ръка да пипне. От личен опит казвам.
Здравейте имате ли мнение за количките мони ,кенгуру и кика боо?
Търся я да е с хубав сенник,маневрена и да не е тежка,ще съм благодарна за мнение и акомимате за тях ,а и да се регулира гръб и крачета
??

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 13:02 от mamelitka

# 61
Аз бях с Кангаро преди 10-15 години с първите ми две деца. Тогава бях много доволна и затова, когато забременях сега с третото започнах да търся и разглеждам колички на тази марка. За съжаление се оказа, че през това време вече производителят е друг и рязко им е спаднало качеството. Майките масово се оплакваха, че количките вече били станали тромави, паянтови и не знам си какви. Това, което ме отказа тотално обаче беше, че за няколко модела на Кангарото се оказа, че излизат от производителя с фабричен дефект. На едните, Кангаро Стефи мисля, че се казваха, им падал сенника в напълно легнало положение, на друга нещо си друго не ѝ държало и падало и т.н.
Проучи внимателно и най-вече виж и пробвай в магазин на място, защото е много важно око да види, ръка да пипне. От личен опит казвам.
Търся я да е с хубав сенник,маневрена и да не е тежка,ще съм благодарна за мнение и акомимате за тях ,а и да се регулира гръб и крачета
??
??
ясно разбирам а знаете ли нещо за Dada paradiso две жени ги продават олх инизглеждам мн хубави мисля да отида да ги видя на място но за самата марка знаете ли нещо понеже на мен не ми излиза мн информация за тях,дали са добри и найнвече дали тежат

# 62
Честно казано Dada paradiso за първи път ги чувам. Дано се включи някой, който има поглед върху марката.

# 63
Varnagirl8, благодаря за коментара!
С колелата се справихме. Както казвате да живее интернет и ютуб клипчетата. За задните се оказа, че лостчето/бутончето за отключване е малко в страни от мястото, на което го търсехме. Бутончето, което държи предните колела пък е точно под заключващия механизъм и човек може да се заблуди, че са едно общо копче. Освен това не се бутат на горе или долу, както на предната ни количка, а се натискат навътре. Нагоре-надолу се движи механизъм за застопоряване на колелата.
А за тежината странното е, че пише да е по-лека от предишната ни, а на усещане е точно обратното. Е, сега откакто махам колелетата преди качване и сваляне на шасито, е половин идея по-поносима тежестта. А и се надявам, че след като родя ще заякна, то покрай бебето...😜.
Иначе с каката тествахме коша за след 6-тия месец. Наистина е хубав, практичен, лек и интуитивен. В общи линии с едно леко докосване се случват нещата. Иска се малко повече сила за махане на протектора (бъмпера) отпред и за откопчаване на петточковия колан.  И СЛАВА БОГУ, че е така!!!
Дано тези разяснения са полезни за някой от новите ползватели на Харвито!
В харектеристиките пише колко е тежка, каква е дръжката. Аз бях с харви 3, смея да твърдя, че е доста стабилна, сгъването е елементарно просто трябва да свикнете. За колелата вижте някой клип или опътването, желателно е да по-трудно, за да не ви изпадат някъде 😉.  

Ако сте я закупили онлайн със сигурност можете да я върнете в 14 дневен срок.
Имайте предвид, че освен по-ниския клас лорелито тежи също точно колкото харвито.

Здравейте, аз съм с Харви. Колкото повече използвате количката, толкова по-лесно ще се случват нещата. Откопчаване/Закопчаване на различните елементи си изисква “разработка” Grinning
После започват да се откопчават по-лесно, но не прекалено лесно Grinning
Ползвам я вече 6 месеца и смятам, че количката си заслужава на 1000%. Единствено имаме лек проблем с шасито, който се надявам да бъде покрит гаранционно.

# 64
Здравейте! Hug Моля ви, ако някой има опит да прецени или впечатления, как ви се струва тази?

https://www.hippoland.net/cangaroo-kombinirana-kolichka-3v1-christiano-bezhova

Сhopolono elit имитира, само е по-евтина и едва идея по-тежка..чудя се дали не е много тежка. Уж я пробвах, но тъй като се пазя, че съм с шийка и контракции, много плахо и не знам колко я усетих.

Как ви се струва?

# 65
Здравейте!

Дали тук има аткивни семейства, които са се спряли на вариант триколка и съответно да споделят мнения..?

На този етап най-добро впечатление след тестове на живо ни направиха триколката на Uppababy и Thule. Обмисляме и Bobgear като вариант, но него няма къде да го изпробваме тук.

# 66
  • София
??
??
ясно разбирам а знаете ли нещо за Dada paradiso две жени ги продават олх инизглеждам мн хубави мисля да отида да ги видя на място но за самата марка знаете ли нещо понеже на мен не ми излиза мн информация за тях,дали са добри и найнвече дали тежат

Тежат доста и са с помпащи гуми или поне преди масово бяха, иначе са много сладурски дизайните.

Питаха ме в старата тема как е Киндеркрафт Неа след рамонта, ами добре е все пак смениха цялото шаси и предните гуми, но ми тежи и определено вече ми е зор да я влача наляво-надясно и предпочетох по-лека и маневрена количка- Mast m2. Забелязвам само, че както и преди ремонта предните гуми при слизане от бордюр се заклещват и два пъти се обърнах на детето нищо му няма, но аз се стреснах и си нараних краката, явно предните гуми са им недоизмислени нещо в това отношение и вместо да се завъртат се запират.

Благодаря ти много за информацията! Бях се влюбила в точно тази количка, но сега тотално се откзах.
Спести ми шанс за несполучлива покупка!

И аз се влюбих много и честно казано още много я харесвам като дизайн и функционалност, но за съжаление качеството не е на ниво. Сега съм си влюбена в Маст м2 те имат и 2в1 модели, които изглеждат много добре малко по-скъпи са, но според мен си заслужават, друга количка за която мих се замислила е IQ 3in1 с 3 те коша според мен е добра инвестиция ако се вземе в началото и наистина да се ползва само тя до края.

# 67
Някой с препоръка за добра градска количка която да не тежка но и да е стабилна . Нямам кола и също ще съм сама с бебе в началото  смисъл няма кой да ми я носи и сгъва.

# 68
Здравейте, насочила съм се към тази количка, но съм с първо дете и нямам опит. Не знам какво точно да търся и какво да гледам въпреки, че изчетох доста неща по темата. Днес отидох да я видя и във физически магазин и също ми хареса, но не знам за какво да внимавам. Стори ми се лекичка и маневрена .Как ви се струва? Някой има ли опит с нея? https://www.bebetto.bg/bebeshka-kolichka-2v1-bebetto-luca-pro-new-eko-koja

# 69
Здравейте, насочила съм се към тази количка, но съм с първо дете и нямам опит. Не знам какво точно да търся и какво да гледам въпреки, че изчетох доста неща по темата. Днес отидох да я видя и във физически магазин и също ми хареса, но не знам за какво да внимавам. Стори ми се лекичка и маневрена .Как ви се струва? Някой има ли опит с нея? https://www.bebetto.bg/bebeshka-kolichka-2v1-bebetto-luca-pro-new-eko-koja

Количката е доста обемна и тежка, според описанието е 13.5кг с летния кош. Мога да го сравня с Приама и бих казала,че тежи. Заради  първите 2-3 месеца, в които наистина е по-удобно с голяма количка спрямо по-малка, защото бебето е много мъничко и леко като перце, не бих си го причинила никога повече. Още като достигне 9-10кг, това са 23кг, които бутате, повдигате и тн. Другото, за което да внимавате е в свито състояние дали влиза в колата ви и колко място заема. Моят багажник не е голям и макар да има опция за свиване заедно със седалката, аз лично не успях да се възползвам и всеки път махах седалката. За новородения кош е ясно, че по принцип е така, но там е за само 6м и се преживява.

# 70
Здравейте, във форума прочетох за сайта mypram,че някои хора са поръчвали детски колички и са доволни,но една позната от Германия ми сподели, че отзивите за него са лоши. Сега съм в дилема дали да поръчаме от там или да си вземем количката от тук. Някои ако има опит с пазаруването от там в скоро време, моля да сподели.

# 71
Здравейте, във форума прочетох за сайта mypram,че някои хора са поръчвали детски колички и са доволни,но една позната от Германия ми сподели, че отзивите за него са лоши. Сега съм в дилема дали да поръчаме от там или да си вземем количката от тук. Някои ако има опит с пазаруването от там в скоро време, моля да сподели.

Защо не разгледате какво се предлага тук,вместо да поръчвате, чакате и накрая има вероятност да не е това, което искате?
Има толкова много модели колички по магазините,ако имате възможност по-добре се разходите и ги пробвайте,все пак тази количка Вие ще я бутате,трябва да Ви е максимално удобна и лека,маневрена,според мен не се доверявайте на сляпо на сайтове,но вие си знаете. 🙂
Успех!☺

# 72
  • София
Здравейте,
Момичета, здравейте,
Днес гледах няколко колички и общо взето това, което си бях набелязала на живо не изглеждаше добра идея.
В края на краищата свих предпочитанията си до Easywalker Harvey 5 Premium и Maxi-Cosi Plaza Plus.
Easywalker-а ме плени с качеството и стабилността си. Maxi-cosy-то, с цената (в момента е за 1200 лв) и че е доста по-лека и маневрена, поне като усещане.
Реално за цената си Макси изглежда доста качествена количка. Виждам, че редовната й цена е почти като на easywalker, та нищо чудно.
Но, Maxi-cosi е с най-обикновен сенник за коша за новородени. Има допълнение, което се изважда и стърчи още 4 см напред, но по сравнение с другата количка е нищо.
Аз ще имам лятно бебе, живот и здраве (юни) и цяло лято ще сме с коша за новородени.
Моля да споделите опит за самата количка Maxi Cosy, ако някой я има и дали лятото има драма с този сенник.
Друг въпрос: и двете колички са с доста широки шасита, по сравнение с други, които съм гледала. Това някакъв плюс ли трябва да е?! В чуденка съм и как ще ги вкарвам в малкия ни асансьор тези колички, понеже оставяне в колата не ми е опция за всеки ден.. Виждам, че се сгъват. Но как с количка и бебе?!

# 73
Sammy_west, моята количка живее в колата, понеже не е опция да я държа в жилището. Не съм виждала вариант количката да се сгъва с коша за новородено, поне не и колички с отделни кош и седалка за след 6 месеца. Вече със седалката, нещата стават различни. И все пак, схемата е: носиш детето до колата с транспортната кошница, овързваш го с коланите. Пътуваш, докъдето си намислила. Намираш достатъчно широко място, за да си разгъваш цирка. Вадиш шаси от багажника, разпъваш го, застопоряваш със спирачката. Вадиш коша и го монтираш. Вадиш детето от колата и го паркираш в коша, завиваш го, закопчаваш покривалото, слагаш чантата, заключваш колата и тръгваш на разходка. Доволно каталясала, но все пак бебетата така хубаво спят в количките, че целия зор и мъкнене си заслужава. Същата схема, но в обратен ред се извършва на прибиране. Най-неприятното е, че на 4 месеца кошница за кола с дете в нея тежи към 15 кг, а се носи с една ръка. В другата носиш чантата на количката, понеже в нея 1) са ти парите и документите и 2) трябва да презаредиш консумативите - вода, адаптирано мляко, памперси, резервни дрехи, лигавници - ако са ползвани навън. Обикновено са.

# 74
Не е никак удобно да носите кошницата с детето от колата до вас, тежи дори и с бебе на 2 месеца. Изберете си количка, която влиза в асансьора на входа. Измерете ширината и дължината на асансьора и се водете по нея. Ако е от тези миниатюрните, които са в повечето панелки и стари блокове, гаранция, че такова широко шаси няма да влезе. Не знам защо всички се хвърлят на големи гуми, голямо шаси, голяма седалка. Вижте дали е за деца до 15/22кг, защото понякога децата са по-едри и тези колички до 15кг може и да не ви изкарат докрай. Виждам доста Изиуокъри във Варна, изглеждат добро качество, но не съм сигурна дали е така компактна. Макси кози не съм виждала освен за столчета за кола, може би са загубили популярност за колички. Понякога колкото и човек да не иска масовото всъщност разбира защо повечето се спират именно на него.

Общи условия

Активация на акаунт