Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 39 217
  • 736
  •   2
Отговори
# 75
Nomadgirl, напълно съм съгласна, че е неудобно и тежко да се носи детето с кошницата, но понякога е единствения вариант, както например в моя случай. Сградата, в която живея аз, е ниска и поради това без асансьор. Обаче до жилището ми има 15 стъпала. Абсурдно е да ги катеря с количката. Гаражът ми е на 50 метра от входната врата. Аз това дете къде да го сложа докато си обувам обувките? А как да ги развързвам с една ръка, а него и целия му багаж да ги стискам с другата?

Веднъж ми се случи да влизам в асансьор на хотел с количката. Действително се наложи да свия дръжката, за да влезе. Но и впечатленията ми са, че с някои малки изключения, няма особена разлика в габаритите на различните комбинирани колички.

# 76
  • София
Хм, аз кола не ползвам, иначе мъжа ми е с голяма кола, но не ми е опция да оставям там количката, понеже е на работа с нея.
Та нямам много избор, сама ще си я влача.
Измислих следната схема, може да е по лесно за някой със същия проблем.
Влизам с количката във входа, махам коша с бебето и го нося пред асансьора (10 стъпала) връщам се, сгъвам и си качвам и шасито. Вкарвам сгънатото шаси в асансьора, бебето с коша за новородено държа, докато и аз съм вътре и така се качваме. 😆😆😆
Осъзнавам как звучи, но тези 10 стъпала да нося и 10 и 12 кг количка +бебе, все ми звучи много. Та така си облекчавам поне малко живота. А асансьора е ужасно малък,така че дума да не става с количката, каквато и да е.
Слава богу easywalker - a с летен кош се сгъва заедно с коша.
Та май все пак ще е easywalker Harvey 5 Premium, щом измислих схема 🤭
Някой може ли да сподели при поръчка от немските сайтове кой превозвач ползвате?

# 77
Малко да ви обнадеждя, че 10 стъпала нищо не са и се свиква супер бързо да качвате и смъквате количката на задни гуми, което е доста по-различно от това да я носите. Просто трябва да му схванете цаката, ако трябва направете малко сухи тренировки без бебето в коша за да сте спокойни. Вече ако става дума за няколко етажа - да, добре е да се мислят други варианти за съхранение на количката или да се търси наистина лека количка за качване и смъкване. Моето Харви (3) се събираше без никакъв проблем в малък асансьор както на нова, така и на стара сграда, но за да сте сигурни - измерете.
Това със смъкването с коша за кола е приложимо, само ако ще се ходи някъде с колата, иначе е абсолютно излишна гимнастика. По-скоро слин/раница ми звучат доста по-практично, ако трябва да се смъкне бебето до количката, която се съхранява някъде долу - във входа, гараж, багажник и т.н.

# 78
Хм, аз кола не ползвам, иначе мъжа ми е с голяма кола, но не ми е опция да оставям там количката, понеже е на работа с нея.
Та нямам много избор, сама ще си я влача.
Измислих следната схема, може да е по лесно за някой със същия проблем.
Влизам с количката във входа, махам коша с бебето и го нося пред асансьора (10 стъпала) връщам се, сгъвам и си качвам и шасито. Вкарвам сгънатото шаси в асансьора, бебето с коша за новородено държа, докато и аз съм вътре и така се качваме. 😆😆😆
Осъзнавам как звучи, но тези 10 стъпала да нося и 10 и 12 кг количка +бебе, все ми звучи много. Та така си облекчавам поне малко живота. А асансьора е ужасно малък,така че дума да не става с количката, каквато и да е.
Слава богу easywalker - a с летен кош се сгъва заедно с коша.
Та май все пак ще е easywalker Harvey 5 Premium, щом измислих схема 🤭
Някой може ли да сподели при поръчка от немските сайтове кой превозвач ползвате?
Ако ви се заключва входа с чип и си имате доверие със съседите, не е ли опция да оставяте шасито направо долу на площадката във входа, за да не я мъкнете?
Наши съседи от входа си оставят целия автопарк там ( 2-3 колички, триколки, тротинетки, автомобилчета и т.н.) и никой не им го е пипнал.
Аз също го имам като вариант, ако ме мързи да сгъвам и тъпча шасито в багажника или ако се наложи мъжът ми да ползва моята кола.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 00:01 от mamelitka

# 79
Ние сме на 3ти етаж без асансьор, като дори до аамия вход има 10ина стъпала. Мислим да оставяме количката във входа и се надяваме никой да не направи проблем. Иначе 3 етажа нагоре-надолу с количка всеки ден ми се струва абсурдно. По-скоро бих носила бебето в слинг.

# 80
Момичета, за да си оставяте количката във входа, трябва да живеете с наистина много читави хора и входът да е с контролиран достъп. И нямам предвид само опасенията срещу кражби от съседи или външни лица - гости, клошари, крадци; а всичко, което може да ви роди въображението: количката ще бъде пипана от любопитни малки деца (не винаги здрави), ще бъде премествана от сприхави и инатливи възрастни хора (независимо в колко забутан ъгъл сте я навряли винаги ще има някой, който е решил, че трябва да прави нещо именно там), все ще се намери някой, на когото чантата с покупките да му дотежи и да не види нищо нередно в това да си я остави за малко в коша за новородено... Всички тези неща съм ги чувала от приятелки. Пък и не си представям от хигиенни съображения някоя от вас всеки път да дезинфекцира количка и да сменя чаршафи на всяко излизане. Ако се налага да се държи във входа, то ви съветвам да оставяте само сгънато шаси, а кошът да е в жилището. Когато дойде време за седалката след 6 месеца, то и тя не трябва да остава навън по същите съображения. Много ще е неприятно утре да видите някой клошар да носи боклуци в откраднатата количка  на детето ви. Или да си я видите в olx. Никак няма да ви е приятно и да я видите цялата прашасала и ожулена, защото някой прави ремонт и мъкне строителни материали и боклуци по етажите.

Признавам си, когато излизам в квартала и ме домързи да прибирам шасито, го оставям разпънато в гаража зад колата. Но кошът е задължително заключен в колата. Причината да не оставям цялата количка сглобена навън е, че все пак е гараж - нито е хигиеничен като жилището, нито имам контрол кога няма да видя някоя котка да влиза или кога се ще завъдят хлебарки (появяват се сезонно през лятотоот канализацията).

# 81
  • до най-прекрасния мъж
Аз също не съм и не бих си оставила количката във входа. Случвало се е да оставям триколка два-три пъти, като зная, че ММ ще си дойде до час-два и ще я прибере. В сравнително малък и чист вход живеем, съседите ни са нормални, достъпът е контролиран, нямаме съмнителни лица. Но отново не бих, особено с кош за новородено. Това беше и причината бързо да се разделя с количката 3 в 1. Живеем на втори етаж без асансьор, със зимно бебе, вечно чаках таткото да си дойде, за да излезем. Иначе, изобщо не виждах как ще я изведа. Голяма мъка. Шасито стоеше в колата на улицата. Бебетата си натежават доста след 2-3 месец и с нетърпение купих лятна количка.

# 82
  • София
Ще нося бебето в коша за новородено. Той е с дръжка и не вярвам да е проблем от вратата на входа до асансьора.

Иначе, да, не бих оставила в нашия вход нищо.. Съседите са ок, но имаме квартира ти, които се въртят и не са особено читави хора всеки път и такава скъпа вещ е изчезнала на мига.
Не ми е проблем да я влача нагоре. Аз не съм 43 кг, добре съм си 😆 тъкмо ще заякна още хаха

В момента в mypram има страхотни оферти на easywalker, ако някой се интересува. За малко да купя количката днес, ама видях, че е с надъваемите колела и отпадна. Ще чакам нови промоции. Но определено цените не са като в Бг.. и смешните ни намаления тук.

# 83
Нашата стоеше пред вратата на апартамента, което пак си е във входа и нищо от описаното не се е случвало. Вярно първите няколко месеца стоеше в и без това тесния ни коридор докато я прежаля. Хич не ми се оставяше, защото на мои близки им откраднаха триколката така, ама риск печели- риск губи 😃 В момента там стоят количка за бутане, тротинетка и баланс колело. Нищо никога не е пипано.

# 84
  • до най-прекрасния мъж
Пред твоя си апартамент, освен ако не е на първи етаж, от където минава целият поток от хора и на партера във входа е доста различно.

# 85
  • София
Пред моя апартамент има още 2 и асансьор. Няма място за моята количка.
Все пак всеки живее на различно място.
Аз се оправих, благодаря за съветите.

Изводът ми, четейки темата е, че няма перфектна количка. За всяка жена, ако е доволна, нейната е перфектна. Освен това хората са с различни бюджети и нужди.
Аз ще си бутам количката в парка и в центъра на София. Имаме голяма кола, където и да тръгнем има място за голяма количка. По-важно ми е детето ми да е на удобно и да не му друса в тези дупки, а не дали ще влача едно шаси 10 стъпала.

# 86
Ами някои нямаме особен избор освен да я държим във входа. Нито мога да качвам всеки ден 3 етажа с нея, нито имам място, където да я прибирам в апартамента. А и има още 3 семейства в цялата кооперация и е с контролиран достъп. Не вярвам някой от тях да я открадне. За тези, които мислят да си пренасят бебето в коша - проверете си дали е ок. За нашата количка съвсем изрично е написано, че коша за новородено не може да се пренася за дръжката докато бебето е вътре.

# 87
Аз имах предвид шасито.
Да, количката може да ми заема целия багажник, но си е на сигурно в колата.
И асансьор имаме, но определено смятам да ползвам първо еластичен слинг, а после ергономичната раница вместо да разнасям кошчета и кошници, като вече натежее бебето. Преди това е възможно.
Обаче не съдя никого. Всеки сам си знае обстановката и положението около себе си.
Нека всеки дава съвети, но решението е в ръцете на конкретните родителите.

# 88
  • Русе
Сега ми попадна случайно оферта за Лорели Рея. Изглежда доста добре, какво мислите?

https://www.ozone.bg/product/d-kolichka-reya-3in1-s-reversivna-drazhka-green/

# 89
Здравейте момичета исках да ви питам вие люлка шезлонг ще копувате ли ,аз искам да взема такава която да мога да използвам и за столче след даден момент,да мога максимално време да я използвам и съм се спряла на тези двете не знам много се чудя,вие ще взимате ли какво мислите,благодаря предварително.

https://www.emag.bg/elektricheska-ljulka-za-deca-mastela-3-v-1-0 … 420/pd/DJW2FXYBM/

https://www.emag.bg/detska-ljulka-at-performance-4-v-1-elektrich … -43/pd/D4CJD5YBM/

https://www.emag.bg/ljulka-shezlong-graco-move-with-me-suits-me- … 51&scenario_ID=52

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 09:55 от Жизел24

Общи условия

Активация на акаунт