Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 53

• 32 225
  • 674
  •   1
Отговори
# 15
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,

Имам въпрос към мамите, които са с породени деца. В голяма чуденка съм дали да си купя удължение за количка (Easywalker Harvey), за да сложа коша за новородено и седалката. Предстои бебенцето да се роди около Нова година, а голямото е на 1.6 месеца.
Според Вас заслужава ли си - към мамите, които са със зимни бебета - колко често излизахте в студените месеци ?
Благодаря на всички ! 😊
Аз бих взела борд за голямото дете, тогава ще е на 1.8 г. С новородено в студените месеци може да излизате, а може и не чак толкова. Зависи къде живеете, колко студено ще е, какъв е стилът Ви на живот и т.н. За бебето може да ползвате и слинг в началото. От опитът ми с моето дете - тя ходи активно от 1.9 г (приходи много по-рано, но на тази възраст вече не искаше да се вози и само бутах празна количка) и след това сме я ползвали броени пъти. Мисля, че съм виждала и борд с възможност детето да седне.
Нямам породени, но детето ми е декемврийче. Първият месец сме излизали броени пъти. Беше студено и ветровито при нас (Пловдив). Дори да излизате, голямото дете все повече ще иска да опознава света около него и все по-малко да се вози. Така че, преценете си вариантите.
Здравейте,

Благодаря за мнението !
Междувременно планирам да взема борд за лятната количка (който има опция и за сядане), но в нея не мога да возя бебето преди 5-6 месец така или иначе, та затова се чудя.
Преценете как ще Ви е удобно на Вас. Много майки ползват слинг и раница. Моето дете не ги хареса. На 3 м не искаше изобщо да лежи и мрънкаше в коша за новородено. Искаше да я вдигна и да си гледа. На 3+++ ( в края на март) я сложих в лятна количка с напълно легнало положение и не съм имала проблеми. Лежеше си и си гледаше, спеше вътре. Беше много по-добре в лятната и за мен, и за нея. Като имате предвид, че количката няма опция да се върти към майката. Това също не е било проблем нито за мен, нито за нея. Всичко е много индивидуално и няма универсален правилен отговор. Ако вземете удължение (не знам колко струва), може да си го ползвате и 6 месеца, но може и бързо да стане ненужно, ако голямото дете откаже да се вози. Аз бих изчакала бебето да се роди и да видя как ще тръгнат нещата. До тогава и голямото дете ще порасне още.

# 16
Момичета, записвам се и аз в темата. Никакъв опит нямам с количките, дори още не сме обикаляли по магазините. На мен живот и здраве ще ми трябва двойна количка Blue HeartBlue Heart

# 17
# 18
  • Стара Загора
Здравейте! След дълго умуване и четене на темата и част от старите теми се спрях на Balios S lux и вчера я поръчах с намаление от Рая Тойс. Това беше първата количка, която харесах на живо в магазина и после все за нея мислех Grinning  Колебаех се между нея, Харви 3, някоя по- лека на Cybex като Melio или Easy S twist +2. Гледах и Anex IQ, но не ми допадна, стори ми се тясна и  ниска като за моя ръст от 164 см. Искаше ми се да видя на живо някоя Inglesina, но в нашия град не се предлагат никъде. В крайна сметка се надявам да не съжалявам за избора си и съм подготвена, че към годинката ще ми натежи и ще си купя лятна Grinning
Сега търся чанта или раница за количката, като бих искала някоя по- бюджетна до около 80 лв. Дамите, които са с такава количка- с какви чанти сте и намерили ли сте подходящ цвят за Stormy blue на Balios S lux?

# 19
Здравейте! След дълго умуване и четене на темата и част от старите теми се спрях на Balios S lux и вчера я поръчах с намаление от Рая Тойс. Това беше първата количка, която харесах на живо в магазина и после все за нея мислех Grinning  Колебаех се между нея, Харви 3, някоя по- лека на Cybex като Melio или Easy S twist +2. Гледах и Anex IQ, но не ми допадна, стори ми се тясна и  ниска като за моя ръст от 164 см. Искаше ми се да видя на живо някоя Inglesina, но в нашия град не се предлагат никъде. В крайна сметка се надявам да не съжалявам за избора си и съм подготвена, че към годинката ще ми натежи и ще си купя лятна Grinning
Сега търся чанта или раница за количката, като бих искала някоя по- бюджетна до около 80 лв. Дамите, които са с такава количка- с какви чанти сте и намерили ли сте подходящ цвят за Stormy blue на Balios S lux?

Много мами си купуват на Mayoral чантите. Изпращам ви линк към оригиналния сайт, защото там имат най-много видове, но имат безплатна доставка над 150лв. Тоест трябва или да платите доставката, или да поръчате и някоя дрешка, за да е безплатна. Алтернативно вижте в moliv.bg, crazy kids, kidsland, които също продават тази марка дали я има налична. Там е по-нисък прага за безплатна доставка, но не винаги има всичко.

https://www.mayoral.com/bg/bg/bebe/aksesoari-za-maykata-01/chanti-0116?page=2

# 20
  • sofia
Здравейте,

Не съм сигурна това ли е темата, но търся зимно чувалче за “лятна” количка Cybex Beezy. Тези, които се водят универсални, са с отвори, което значи, че трябва да се промушат коланите, но идея нямам възможно ли е при този модел количка, понеже не виждам как ще стане. Моля за съвет

# 21
Здравейте,

Не съм сигурна това ли е темата, но търся зимно чувалче за “лятна” количка Cybex Beezy. Тези, които се водят универсални, са с отвори, което значи, че трябва да се промушат коланите, но идея нямам възможно ли е при този модел количка, понеже не виждам как ще стане. Моля за съвет

Всички термочувалчета на Сайбекс са универсални. Имат отвори с велкро - тоест закопчавате ги промушвайки отзад колана и след това другата част отгоре. Има и универсални, не на сайбекс, но не мога да кажа дали пасват спрямо позицията и размерите на количката. Аз съм с на cybex footmuff и съм много доволна.

# 22
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Може ли мнение за bebetto flavio?
Да се запиша с мнение, ако някой търси лятна количка - graco myavo! Лека, маневрена, сгъва се с една ръка…абе изобщо, топ 😀 Беше на около 2 детето като я взехме, сега е на 2 и 8м. още се случва да я изкараме да спи в нея, ако искаме да си свършим нещо на спокойствие 😀

# 23
  • Русе
Питаха ме в старата тема как е Киндеркрафт Неа след рамонта, ами добре е все пак смениха цялото шаси и предните гуми, но ми тежи и определено вече ми е зор да я влача наляво-надясно и предпочетох по-лека и маневрена количка- Mast m2. Забелязвам само, че както и преди ремонта предните гуми при слизане от бордюр се заклещват и два пъти се обърнах на детето нищо му няма, но аз се стреснах и си нараних краката, явно предните гуми са им недоизмислени нещо в това отношение и вместо да се завъртат се запират.

Благодаря ти много за информацията! Бях се влюбила в точно тази количка, но сега тотално се откзах.
Спести ми шанс за несполучлива покупка!

# 24
  • Велико Търново
Здравейте!
И аз с питане за зимен чувал за cybex balios. Дадоха ми универсален чувал с дупки, който успях да сложа. Детето обаче стои според мен не особено удобно-макар че тя не дама признаци на дискомфорт, на мен ми се струва, че не е ок. Коланите дори при най-изтеглено състояние стоят много стегнато. Та питането ми е има ли друг начин освен да дам немалка сума за чувалче на сайбекс? Някой открил ли е по-бюджетен вариант за чувал? Вчера го пробвах и реших, че нещо аз не правя както трябва, но видях две мнения по нагоре, че не съм само аз с този проблем.

Малко по-нагоре се коментираше новозакупен балиос и че момичето е подготвено за купуване около годинката на лятна количка. Моето дете сега е на година и не си и помислям за друга количка. Тази е толкова лека и маневрена, че изобщо не виждам смисъл от втора.

# 25
bubalesa, аз съм с количка на друга марка, но ме заинтригува. Зимното чувалче, за което питаш, различно нещо ли е от покривалото за крачета? Нямам представа различните марки и модели колички доколко различно са окомплектовани.

Все още ползвам коша за новородено с бебешко чувалче за сън и закопчано покривало на коша. Напоследък съм в размисъл след 2-3 месеца като сменя коша със седалката как ще процедирам със завиването, но и най-вече с преобуването, ако се наложи да се случва докато сме някъде извън дома ни.

# 26
  • до най-прекрасния мъж
Чувалчето е различно, да. То е от две части, мекичко и топло отдолу, където сяда детето и отгоре, където е завито. Обикновено има цип, който свързва двете части. Покривалото за крачета е само отгоре и покрива краката, отдолу си е количката и евентуално някакво матраче допълнително, ако сложиш. Като цяло покривалото не пази така добре, както зимното чувалче, по-открито е. Аз го ползвах от 3+++, но беше началото на април и вече по-топло. Отдолу завивах с одеяло и отгоре покривалото. Вече за зимата детето ми беше на година и подходящо облечено и обуто си го возех само с покривало, понякога и без, ако ще слиза и ходи.

# 27
  • Велико Търново
Точно, да. Чувалчето ми е от две части, които се свързват с цип.
Blue.angel, точно затова се чудя какво да правя, защото моето е на година и десетина дни и вече ходи. Ако този чувал, който имам, очевидно не става за сайбекс, не ми се дават пари за марково чувалче- не знам колко време и дали ще го ползвам изобщо. Не си представям да спи навън на 5 градуса-балиос е доста открит модел, бебето е буквално навън. По скоро на 5 градуса бих я извела за час два да походи навън и разходка в парка. Та затова питам ако има някакъв по-бюджетен вариант

# 28
Някой ползвал ли е количка на марката Mikado?

# 29
  • до най-прекрасния мъж
Точно, да. Чувалчето ми е от две части, които се свързват с цип.
Blue.angel, точно затова се чудя какво да правя, защото моето е на година и десетина дни и вече ходи. Ако този чувал, който имам, очевидно не става за сайбекс, не ми се дават пари за марково чувалче- не знам колко време и дали ще го ползвам изобщо. Не си представям да спи навън на 5 градуса-балиос е доста открит модел, бебето е буквално навън. По скоро на 5 градуса бих я извела за час два да походи навън и разходка в парка. Та затова питам ако има някакъв по-бюджетен вариант
Дъщеря ми е декемврийче. Спокойно си я извеждах добре облечена и обута с боти или апрески (проходи чак януари, а сама през февруари), които да й топлят. Покрита само с покривалото й беше добре. Аз не виждам смисъл от такъв топъл чувал, ако детето вече ходи. Аз също извеждах за по два часа. Тя по това време спеше два пъти и между двете дремки излизахме по обяд, като е най-топло, за да е активна и да се изморява.

Общи условия

Активация на акаунт