Мнения за Биорезонанс?

• 12 360
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте!
Интересувам се за мнението и отзивите ви, относно биорезонанс терапията. Шарлатанство ли е или има доза истина?

# 1
В търсене какво става с детето ми в рамките на 2 месеца посетихме 4 прехвалени биорезонанса. Получихме 4 коренно различни резултати, които насочват към разнопосочни лечения.
Все пак когато няхме в Детоксцентър - при първия преглед се птави биорезонанс и бе изключотелно точен.

# 2
  • София
Зависи и кой разчита биорезонанса,защото и това е важно - същото като с медицинските изследвания. Ходила съм на биорезонанс диагностика при препоръчан човек и освен да кажа оплаквания, не съм споделяла медицински резултати. Бях изумена какви неща ми каза като проблем, които от преди това знаех доказани медицински,но в конкретния случай на посещението нямаха нищо общо с оплакванията.
А реално знаете ли дали има и някаква терапия с биорезонанс апарат или се прави само диагностика? Някоя от вас да е правила ирисова диагностика ?

# 3
Здравейте!
Някой посещавал ли е био резонанса във ТЦ Гранд в Пловдив за диагностика? Не намерих никакви отзиви за него. Интересува ме има ли доволни и изобщо достоверна ли е тази диагностика?

# 4
Някой да е ползвал услугите на SEMMA за биорезонансна диагностика и лечение?

# 5
И аз се интересувам  от свръхспособностите на въпросната лечителка. Хубаво е давате обратна връзка.
Биорезонансната диагностика и терапия е поле, в което изключително се спекулира. Много лекари използват метода за диагностика и терапия, но малко знаят как  и могат да интерпретират резултатите и  да подходят генерално към човека и проблема. Аз досега не съм видяла някакво чудо невиждано и нечувано да се е случило благодарение на биорезонанса, хората се лъжат, защото търсят точна диагноза за многобройните си проблеми и заболявания, а тя няма как да бъде нито точна, нито само една.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 20:16 от Дренка

# 6
А някой да посочи читав биоенерготерапевт за Бургас? Моя колежка пощуря от възторг за Танева...която НЕ приема нови клиенти и която тук във форума е почти тотално оплюта.Човек да се чуди какво да прави и къде да ходи ?

# 7
Идвам с пресни наблюдения. Имам дълга история с рецидивиращ цистит. Най-често причинен от Ешерихия коли. Винаги досега след като излезе на посявка нещата за няколко дни ескалират и се налага антибиотик. Този път реших да пробвам биорезонанс в който доста се съмнявах но реших да опитам. Свързах се с човек, който ми даде някакъв руски апарат и ми каза да направя 12 процедури. Даде ми го за вкъщи човека без да ме познава, без да ми вземе пари с уговорка да му го върна след тези процедури. Започнах ги при налична бактерия 10 на 5 и 187 левкоцити . За около седмица левкоцитите спаднаxа до 5. Урината значително се избистри. НО бактерията си оставаше над 10 на 5. По едно време включих и фаги. Нещата вървяха много добре. Лекарката каза да не пия антибиотик при това положение. Но едно леко напрежение в работата обърна посоката. За часове. Урината помътня. Левкоцитите се качиха на 20. Трябваше да върна апарата, фагите ми свършиха...и така процесът тръгна отново на зле, върнах се в изходна позиция и днес взех антибиотик. Моето заключение - биорезонансът подейства, но не уби бактерията, нито намали драстично титъра. Но може би помагаше на имунната система и ако бях продължила процедурите кой знае...можеше и да се справя без антибиотик. Сега ще си търся апарат. Ако някой има препоръки да сподели.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 16:48 от pandorina

# 8
Трудно ще успеете само с апарата, какъвто и да е той. Ефективната терапия е комплексната терапия, не алтернативната. Инфекцията си остава, дремеща в организма Ви и във всеки момент на имунен спад, ще Ви атакува.

# 9
Точно за това исках да включа всички възможни средства - традиционни и алтернативни. А и да пробвам биорезонанса. Мисля, че като подкрепящо средство е добре. Не знам, при по-леки случаи може и да има по-голям ефект но определено имаше някакъв + ефект.

# 10
В интегративния подход принципът не е “да пробвам”. Съчетаването и комбинирането на методи и средства от конвенционалната и неконвеционалната медицина се осъществява след ясно и точно формулиране на целта и задачите на конкретния терапевтичен модул, като се познават критериите за отчитане на синергизъм (например - кое най-ефективно допълва АБ терапия, как се модулира имунен отговор, но всичко това се персонализира) и задължително - планиране на  за следващия етап/модул.
Масово се среща подобна нагласа - айде и това ще пробвам. Това обаче губи много време и напразни надежди.
Нужен е специалист, който да Ви води.

# 11
И къде го тоя специалист? Аз за 10 години борби с цистит не съм намерила лекар, който да препоръча нещо различно от предписване на антибиотици. И то често неправилни.

# 12
Вие Запер ли сте ползвали или биорезонансен уред /нямам идея каква точно им е разликата/

Моя съвет към момичетата с бактериите и циститите. Бактерии има, когато нямате мед в организма, цинк и ви е нисък витамин Д. Попълнете липсите и лекувайте паралелно.

Общи условия

Активация на акаунт