Ениса, чудесна почивка. И аз така обичам.
Вчера и днес най-сетне се усети, че идва лято. Даже цветята в двора ми го показаха. Изведнъж разцъфтяха и ми радват окото.












, слагам предварително намокрен тензух и сипвам пак с решетъчната лъжица вътре мекото сирене. Обикновено отдолу слагам съд, за да събирам суроватката. От нея може да се направи извара. Увивам хубаво тензуха и притискам с нещо тежко отгоре, за да се изцежда. След като добре се изцеди, съм си пригодила един квадратен дървен съд с дупки, в който го прехвърлям, заедно с тензуха и отгоре пак притиснато да се изцежна, но прибирам поне за 24 часа на хладно. След това режа и слагам в саламура. Саламурата е на литър вода 200 гр. оставям ги да заври, за да се разтвори солта и като изстине заливам сиренето.