Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 929
  • 394
  •   1
Отговори
# 330
Възможно ли е и оттам цените в Букинг да са ми по-евтини? Заради браузъра?

точно браузъра 99.9999% е сигурно, че не е причината

# 331
Здравейте Някой от групата с впечатления за Sun Siyam World ?Има ли домашен риф подходящ за шнорхелуване ,как е изхранването ,дейности....Благодаря предварително

# 332
Моля мнения за You&Me, Maldives и Дertour като агенция за организиране

# 333
  • Русе
Ние бяхме с Дертур. Всичко беше перфектно с тях. Документи, обяснения, посрещане, изпращане...без забележка.

# 334
И ние бяхме с Дертур. Чудесна организация на пътуването и настаняването. Бърза реакция на изникнали въпроси, които имах както към тях, така и към хотела (в рамките на часове), лесна резервация и плащане, посрещане на летището от техен служител. Пак бихме ги използвали.

# 335
Ние също бяхме с Дертур. Никакви забележки. Бяха супер адекватни.

# 336
Здравейте,

Заслужава ли си доплащането за хидроплан при настаняване в ризорт?
Чака ли се по-малко в Мале за излитане от вътрешен полет или зависи какви са часовете на полетите?
Предполагам се разбира при кацане в Мале кога е вътрешния полет или бъркам?

# 337
  • София
Здравейте,

Заслужава ли си доплащането за хидроплан при настаняване в ризорт?
Чака ли се по-малко в Мале за излитане от вътрешен полет или зависи какви са часовете на полетите?
Предполагам се разбира при кацане в Мале кога е вътрешния полет или бъркам?

Едва след като кацнете в Мале разбирате кога ще ви качат на хидроплан. Случвало ми се е еднократно да е буквално веднага, но обикновено се изчаква поне 2-3 часа.
Нямам личен опит с варианта вътрешен полет. Вероятно предварително ще имате разписание за него и ще можете да прецените колко време ще загубите в конкретния случай. Имайте предвид и че след вътрешния полет задължително ще е необходим и някакъв трансфер с лодка. Каква ще е продължителността му трябва да проверите според местния остров, на който ще кацнете и ризорта, в който ще сте настанени.
Има значение и за колко време отивате - едно е да е за седмица, друго за 20 дни примерно. Така че за мен решението зависи от много конкретни параметри за вашия случай.

# 338
За хидроплан никога не сме чакали повече от час, изчакването е в лаунджа на ризорта, където винаги има кафе, лека закуска, и като цяло минава бързо времето. Ходили сме 2 пъти с хидроплан до Атмосфера Канифуши и тази година до Раая - пак от Атмосфера групата. Другите острови са били все с лодка и там става доста по-бързо, докато вземем куфарите и се качваме на лодката.

# 339
  • София
Моят опит е от миналия месец с изцяло самостоятелна резервация. Ризорт - Villa Nautica Paradise Island - резервация през booking, направена 9 месеца преди пътуването и закупени билети през Wizzair една година преди пътуването. Booking си изтеглиха парите 2 седмици преди пътуването. На място платихме само сумата за speed boat, както и си е редно 😊
Имах леки притесния заради booking, но всичко беше перфектно. Тяхната цена за този ризорт и конкретния период беше много добра. Там времето спира. Желая на всички да усетят това удоволствие 🤗

# 340
Здравейте Ние в крайна сметка решихме да не ползваме агенция След много гледания на видеа и събиране на мнения избрахме и резервирахме директно през хотела Дадоха добра цена с безплатен трансфер Сега съвет за самолетните билети -гледам през скайскенер От ваши наблюдения -има ли дни през които по принцип падат цените или просто трябва да ги “дебна”?Други изгодни начини за закупуване на самолетни билети ?

# 341
  • София
Така като сте обвързани с конкретните дати вече е трудно да се постигне добра цена на полета. Затова първо се задават ориентировъчни дати на пътуването при търсенето на самолетни билети и в резултатите гледате на кои дни са по-ниски цени, по отделно за отиване и връщане. Аз 1 година гледах за билети с Търкиш и Катарските и все над 850 евро бяха най-ниските. Докато един ден не погледнах с австрийците и успях за 660 евро да взема и после вече следва резервацята на хотела.

# 342
Здравейте Ние в крайна сметка решихме да не ползваме агенция След много гледания на видеа и събиране на мнения избрахме и резервирахме директно през хотела Дадоха добра цена с безплатен трансфер Сега съвет за самолетните билети -гледам през скайскенер От ваши наблюдения -има ли дни през които по принцип падат цените или просто трябва да ги “дебна”?Други изгодни начини за закупуване на самолетни билети ?

Всякакви начини има, но не е ясно какво ви върши работа.
Има възможност за Уиз до Абу Даби и оттам до Мале, или да търсите билети от Истанбул, а не от София. Сега има някаква промоция на турските авиолинии, но за Малдивите не знам включени ли са.
Принципно според мен е по-трудно да се намерят изгодно самолетни билети, отколкото хотел, и принципно търся първо билета и после хотела според него.

# 343
  • Бургас
Спорна работа е това с билетите. Няма формула. Аз миналата година буквално двадесет и няколко дни преди да отидем купих билети. И съвсем не бяха скъпи. С уговорката, че сме в Бургас и дали от Сф или IST ни е едно и също. Сложете си price alert  в Скай скенер и следете от там.

# 344

Всякакви начини има, но не е ясно какво ви върши работа.
Има възможност за Уиз до Абу Даби и оттам до Мале, или да търсите билети от Истанбул, а не от София. Сега има някаква промоция на турските авиолинии, но за Малдивите не знам включени ли са.
Принципно според мен е по-трудно да се намерят изгодно самолетни билети, отколкото хотел, и принципно търся първо билета и после хотела според него.
В момента Уиз нямат включен маршрут Абу Даби- Мале до края на годината 😞

Общи условия

Активация на акаунт