Дисниленд Париж - тема 6

• 36 861
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Свалете си приложението и си "играйте" с него още от сега. Там се вижда всичко - сутрин рано на отваряне (или по време на early magic hours), към 10 часа, на обяд, привечер, минути преди затваряне ... така ще добиете представа и ще сте по-продуктивни в деня на самото посещение.

Сега отворих приложението всъщност минутите изписани до атракцията, показват актуалното време за чакане на същата атракция в момента, нали така?

# 91
  • На планетата Земя
Да.

# 92
Ние на Питър Пан така и не успяхме да се качим, при все че бяхме три дни в парковете. Чакането беше по час и половина - това преди четири години.

# 93
  • В полите на Витоша :)
Mileto, може ли малко информация за шатълите от хотелите - свободно ли ги ползваме, през целия ден ли ги има, т.е. ако трябва да отидем до хотела за нещо през деня, дали ще има или са сутрин и вечер? И също какво трябва да покажем / носим в себе си, за да ги ползваме?

# 94
  • На планетата Земя
Нединка, на последното ни ходене се качихме без голямо чакане на Питър Пан на early magic hours в 8.30. Бяхме на опашката между 5 и 10 минутки. Ето снимчици от чакането ни.

Шатълите са през целия ден. Не показвате нищо (но картата ви за вход, хотел, изхранване си е винаги във вас, ако някой я поиска). Ние не ползваме шатъл сутрин и вечер. Обожаваме разходките по пътя. Но ако идваме от Париж с РЕР А с куфари, си е наложително.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 22:34 от Mileto

# 95
Прекрасни снимки. 8:30 ч. във ваканционно време за нас е непосилен час. Докато станем, оправим се и закусим спокойно, става към 11 ч., така че по-рано от 12 трудно стигаме до парка.

Снощи направих резервация, уж плащането беше успешно, изпратиха ми потвърждение, че плащането се обработва, а тази вечер в профила ми пише, че резервацията била анулирана. Парите също не са ми взети от картата. Та сега трябва да правя нова.

# 96
  • София
Милето, а къде оставяте куфарите? Писах в airbnb -то и там написала, че имало места за багаж на гарата на RER A, както и в самият Дисниленд.

# 97
  • На планетата Земя
Рейни, ние винаги спим в Дисни хотел и оставяме багажа в багажното на хотела. На гарата знам, че има Дисни експрес, но той май касае само тези от Дисни и партньорските хотели. Ако разбера някъде за luggage storage наоколо, ще пиша.

# 98
Здравейте, ние тръгваме за Дисни в недея - емоцията е до небесата, аз съм супер притеснена за всичко! Вие не знаете, но ми бяхте от невероятна помощ всичките месеци на планиране и организация, за което ви благодаря от сърце 🥰 Сега обаче и аз имам въпрос - 4ма човека сме, летим от CDG, искат ми 100евро от Санта Фе до летището на връщане - това нормално ли е? В последния ден ще спим в хотел на летището, за да си починем и бързо да си стигнем до полета на сутринта. Ако решим с рер да се придвижим колко би ми струвало? Ако е малка разликата, направо си поръчваме бусчето за улеснение. Знам, че мога да разчитам на вас, момичета 🥰❤

# 99
  • На планетата Земя
Идеална е схемата с хотел на летището. И ние направихме така миналата година. Останахме по-дълго в парка, таксито ни взе от дисни хотела до този на летището.

Джон от ezyshuttle би би взел мисля 80 евро. За качеството на услугата гарантирам с 3 ръце. Пишете му още сега мейл с въпрос, ако решите.

До летището има и директен влак за 10 мин, но е по-скъп и за 4 човека ще се получи пак сума.

Ако сте с RER, първо трябва до Les Halles на А линия, после прекачване на В линията. Цената я генерирайте на сайта на RATP. Но оък това е малко куфаро/време/ мъкне  емко.

# 100
Добре де, може ли някой да ми обясни каква би била причината да си зааведеш петмесечно бебе в парка .. масово беше пълно с бебешки колички и тодлъри, които почти през цялото време изпадаха в истерии .. изобщо нелепа картинка, тия деца изобщо не осъзнаваха къде се намират  .. всъщност това, което най-много ме издразни в случая е, че на вечерното светлинно шоу имаше колички със спящи деца в тях наредени на шпалир на стратегически позиции, заради които моето дете на 8 например изобщо не можа да се наслади и да го гледа
определено това тук доста куца и ми вгорчи деня накрая точно .. не зная защо изобщо тия родители си го причиняват и го причиняват за децата си
Чудих се дали да ви отговоря, но реших да го направя. Предварително се извинявам на останалите, четящи темата.
Водим/ще водим малки бебета или тодлъри в Дисниленд, защото не може да си ги оставим сами вкъщи заключени. Всъщност, дори да можеше, аз не бих го направила. Имам и по-голямо дете, което иска да отиде. Не всички имат баби, лели, стринки, на които да оставят детето си и да отидат където си искат. Коментар подобен на Вашия, поне по един, чувам на всяко едно пътуване. Да не говорим, когато ходим в Африка, какво цъкане е от страна на разни лелички в самолет/автобус или каквото и да е било превозно средство и забележете - винаги от българи. Как веднъж някой друг не ме попита къде съм си повела децата, а не малко свят сме обиколили. И да, водя ги с мен и ще продължавам да ги водя, защото в противен случай и аз никъде не бих могла да отида.

Ако прецени Mileto, че коментарът ми е неуместен, моля да ми пише, ще го изтрия.

# 101
Идеална е схемата с хотел на летището. И ние направихме така миналата година. Останахме по-дълго в парка, таксито ни взе от дисни хотела до този на летището.

Джон от ezyshuttle би би взел мисля 80 евро. За качеството на услугата гарантирам с 3 ръце. Пишете му още сега мейл с въпрос, ако решите.

До летището има и директен влак за 10 мин, но е по-скъп и за 4 човека ще се получи пак сума.

Ако сте с RER, първо трябва до Les Halles на А линия, после прекачване на В линията. Цената я генерирайте на сайта на RATP. Но оък това е малко куфаро/време/ мъкне  емко.

Много благодаря! 🥰💝

# 102
  • На планетата Земя
Tara2, за щастие нямам право да трия разни неща. Хубаво е всеки да може да изкаже мнение. А аз съм съгласна с твоето, само че не ми се занимаваше да репликирам дамата, защото не вярвам, че ще ме разбере.
Това, което накратко бих писала, е, че едно бебе не е причина родителите да се затворят у дома. Също така проповядвам идеята на самия  Уолт, че Дисни е и за малки, и за големи. Всеки има право да се забавлява, да се наслаждава. Но да го прави така, че да не пречи на останалите и да не излиза с идеята, че като е с дете, е с предимство винаги и на всяка цена. На светлинното шоу например не ми пречат бебетата в колички, а бащите, качващи отрочета на раменете си. Това не означава, че на детето мястото му е в къщи, а че бащата е несъобразителен идиот. Сложни се оказват тези неща, свързани със съобразителността и толерантността. Спирам до тук.

# 103
Здравейте, в понеделник заминаваме и се чудя трябва ли да носим някакви разпечатки от мейлите,които сме получили за потвърждение? Иначе всичко е направено - хотелът и ресторантите са запазени, предварителен чек-ин през приложението също.

# 104
  • На планетата Земя
Мисля, че не е нужно. Извадете си на листче номера на резервацията или разпечатайте само първата страница. Щом имате направен предварителен чек ин през приложението, на рецепция търсите специалното гише. В кой хотел сте?

Приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт