Дисниленд Париж - тема 6

• 36 874
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Мисля, че не е нужно. Извадете си на листче номера на резервацията или разпечатайте само първата страница. Щом имате направен предварителен чек ин през приложението, на рецепция търсите специалното гише. В кой хотел сте?

Приятно изкарване!

В NewPort Bay сме. Благодаря много.

# 106
  • На планетата Земя
Прекрасен хотел! Насладете му се максимално!

# 107
  • София
Прочетох темата, но не намерих отговор на това, което ме интересува. Видях, че може да се внася храна и вода. Обмислям да взема в раница за цял ден. Въпросът ми е: при качване на екстермни забавления тази раница, къде се оставя, има ли място за съхрананение, където да я заключа срещу заплащане за цял ден и при необходимост да ходя да си вземем нещо, или си я нося с мен и преди качване на атракция къде се оставя? 

# 108
Ще си ви трябва раницата, няма да я оставяте на гардероб...разстоянията са големи Grinning на атракциите персонала ще ви упътва какво да я правите, на някои ще си я возите,  на други ще ви казват къде да я оставите, а пък вие ще виждате и сами къде другите хора го правят Grinning Желая ви приятни преживявания 🌼

# 109
Здравейте, пиша напълно неподготвен затова моля да не ми се карате.
Юли ще сме за седмица с половинката в Париж, не сме включвали Дисниленд в програмата, но четейки темата за Париж разбрах за вечерно шоу в парка.
Та имам следните въпроси:
1. Имали какво да се види в парка, да се направи разходка за няколко часа без да се копуват билети.
2. Това шоу всяка вечер ли е и от колко часа, можели да се гледа без да се копуват билети.

# 110
  • На планетата Земя
Не можете да влезете в парка, ако нямате билети. Шоуто е само част от включеното в цената.

# 111
Здравейте. Предстои ни пътуване до Дисниленд за 4 нощувки.  Ще съм безкрайно благодарна ако ми помогнете малко в организацията. Планирам на 15-ти август да сме там по случай рождения ден на голямата ми дъщеря . Знам , че може би тогава е най-натовареното време, но искам да сбъднем нейната мечта, която поради ковид беше отменена предишните години. Ще сме трима възрасни , дете на 10 г и две бебета. Някой спал ли е в близост до Дисниленд в апартамент и да има добри впечатления? Мисля да посетим парка за 1 ден само с голямата госпожица. И евентуално 2 нощувки в Париж. Някой може ли да ми препоръча хотел  или апартамент в Париж с добра локация ? Също така откъде да резервирам рент а кар и билети за Дисниленд на добри цени? Благодаря от сърце на всички

# 112
  • На планетата Земя
Можете да си изберете хотел в близост до Дисниленд по линията на RER A - или Вал Д'Юроп, или Торси.
Или да пътувате сутринта рано директно от Парижкия ви хотел и пак там да се върнете, за да не сменяте хотели за 1 нощ.
Билети за Дисниленд се купуват от официалния им сайт.

# 113
Аз да се похваля най-после с една резервация в Санта Фе за първия уикенд на септември - от четвъртък до понеделник. Синът ми има рожден ден в неделя, така че това ще е поводът. Взех полупансион, че моето не яде фаст фууд. Може веднъж да хапне три пържени картофа, но повече не мога да очаквам от него. Имаме засега само една резервация в Плаза гардън за рождения му ден с торта. За другите все още не ми дава опция за резервиране. Със сигурност ще ядем в Реми и няма да ядем в Аграба, за останалите ще трябва да прочета, след като моят любим Инвеншънс е в ремонт.

Ще се наложи да посетим и търговския център на предишната спирка. Ще трябва да купим ученически принадлежности, че се прибираме на 4 септември, а детето на 5-и е на училище вече и няма кога да пазаруваме.

Малко бях учудена, когато споделяйки с разни познати къде ще ходим (че темата за ваканцията е основна в разговорите напоследък), тяхната първа реакция беше ‘ама на сина ти ще му хареса ли, не е ли вече голям за Дисни’. Все си мисля, че Дисни е за възраст на 7-8 години. Детето не подскочи от ентусиазъм, че ще ходи (което е по-скоро обичайната реакция при него), но каза, че е ок с предложението. Та се размислих малко по въпроса.

# 114
  • На планетата Земя
Nedinka, супер, много се радвам за вас! Ще му хареса на юнака. Може да е позабравил малко, ще се изкефи на екстремните атракции, има две нови в студията. Шоутата използвайте да гледате.
Може да провериш менюто на Walt's An American Restaurant. На нас много ни хареса. Получихме и маса до прозореца и хванахме един от парадите.
Би трябвало от приложението (като си влезеш в профила) да можеш да резервираш още от сега за септември. Влез и виж, задължително трябва да има показани ресторанти за вашите дати.

За познатите не се притеснявай - и нас така ни питат, а сме си дърти. Отговарям с въпрос и не чакам отговор: А вие защо всяка година ходите на море, не ви ли омръзва? Всеки избира как да почива. А на сина ти, като/ако в един момент му стане скучно, ще решавате занапред накъде да се отправяте.

# 115
Здравейте, мили момичета Simple Smile
Нашето Дисни приключение приключи Sad Казвам го с малко тъга, защото си изкарахме страхотно ! Детето беше на седмото небе от щастие, ние - също Grinning
Искам да Ви благодаря за насоките и съветите - спазвахме всичко написано тук, планирахме умно и разумно атракциите и взехме максимума за 2 дни в двата парка. И най-хубавото - не се загубихме в Париж Grinning
Благодаря Ви за всичко, което правите Heart Бъдете здрави и продължавайте в същия дух Heart   

# 116
Роси, радвам се, че сте изкарали страхотно!
Споделете снимки, разкажете малко по-подробно, лудница ли е вече като се затопля, опашките нечовешки ли са, кои атракции най-много ви харесаха, хапвахте ли в парка, всичко, за което се сетите ще е от полза на тези , на които ни предстои 😇

# 117
  • На планетата Земя
Ето, докато чакаме още разказ Smiley, малко снимки от мен на храна - в случая от Walt's An American Restaurant.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 13:34 от Mileto

# 118
  • В полите на Витоша :)
И нашето пътешествие до Париж и Дисни приключи преди няколко дни. Мнооого сме доволни, със сигурност пак ще отидем и в Париж, и в парка Simple Smile

Возихме се на абсолютно всичко в студията, като най-любими са ни костенурките, Flight Force, Tower of Terror, RC Racer и парашутите (те ни бяха супер забавни, с детето се качихме 3 пъти като single riders и веднъж тримата семейно).
Но имахме голямо разочарование, за което ще пиша официално оплакване до Дисни - последната ни сутрин в magic hour решихме да се пускаме само на костенурките, редихме се 20 минути, може би ни оставаха още толкова, за да се качим, и се развалиха. Тръгнахме си, след малко видяхме, че пак са ги пуснали и отново се наредихме. Този път чакахме 30 минути и ПАК се развалиха! Замина ни времето в чакане без изобщо да успеем да се качим.

Случи се да се развали и Flight Force, докато бяхме на опашката, но там имаше супер решение да дадат на всички ни картонче Premier Access. Не разбирам защо не направиха същото и за костенурките...

В основния парк любими са ни Big Thunder Mountain, Indiana Jones (на него вечерта към 20 ч. се качихме 9 пъти последователно без чакане или най-много едно влакче да сме чакали) и Hyperspace Mountain. За Peter Pan всеки ден следяхме, опашката не падаше под 40 минути дори и вечер. Решихме, че предпочитаме да се редим за BTM и така и не стигнахме до Peter Pan. Пропуснахме също Pirates of the Carribean и големия кораб Thunder Mesa, който в 2 от дните изобщо не работеше (гледам, че и сега пише reopen soon).

Радвам се, че не бяхме само за 1 ден, защото при толкова неработещи и развалящи се атракции, разочарованието щеше да е огромно.

За храната - много ни допадна месото в Cowboy Cookout Barbecue, 2 пъти ядохме там Simple Smile
Пиците във форма на Мики бяха огромно разочарование - сухи, с дебело и безсолно тесто.
Детето яде бургер в Cowboy и каза, че е най-хубавият след един друг в Париж.
Взехме си и трите вида сладолед от March Hare - един и същи ванилов сладолед, но с различна поръска/добавка. Вкусен беше. Но опашката беше безумна - чакахме 50 минути. Хората, които минаваха, ни се чудеха. Една жена каза, че този сладолед трябва да е мнооого вкусен, щом има такава опашка Simple Smile

Гледахме парадите и шоуто Цар Лъв - много приятни.
Накратко - всичко е измислено и направено прекрасно, но безумните опашки са адски изморителни.

# 119
Green_Eyed,  браво на вас Grinning завидях ви благородно Joy супер екстремни сте..Не съжалявайте за пропуснатото...просто сте преизпънили плана. Много ви се кефя Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт