Дисниленд Париж - тема 6

• 36 887
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
  • На планетата Земя
Nedinka, резервацията е безплатна. Резервира се почти непосредствено преди посещението, ако системата го позволява. Например днес може да се резервира за днес, утре и вдругиден. За 24 и 25 януари към момента няма, като пише, че може и да се появят слотове, да се проверява. Явно системата се напасва към опашката със свободно чакащи, която си е дълга, но всеки може да се нареди и да си чака. За днес има два слота за ранния следобед.

Ето го линка за резервациите:

https://www.notredamedeparis.fr/en/visit/reservation/

# 661
Nedinka, резервацията е безплатна. Резервира се почти непосредствено преди посещението, ако системата го позволява. Например днес може да се резервира за днес, утре и вдругиден. За 24 и 25 януари към момента няма, като пише, че може и да се появят слотове, да се проверява. Явно системата се напасва към опашката със свободно чакащи, която си е дълга, но всеки може да се нареди и да си чака. За днес има два слота за ранния следобед.

Ето го линка за резервациите:

https://www.notredamedeparis.fr/en/visit/reservation/

Мерси, Милето. Много сложно са го направили. А и с това непосредствено резервиране мен лично много биха ме затруднили - по-рано ми е много по-лесно, отколкото в последния момент.

# 662
  • На планетата Земя
Това резервиране било временно - докато се наситят туристите да видят ремонтираната църква. Като се успокоят нещата, ще го махнат.

# 663
Това резервиране било временно - докато се наситят туристите да видят ремонтираната църква. Като се успокоят нещата, ще го махнат.

Ще изчакаме значи още няколко години 🤣

# 664
  • София
За Лувъра отново ще препоръчам "My first Louvre", ако децата говорят английски- много интересен тур. Той е от официалните на Лувъра.

# 665
Айде и аз да се включа. Grin Не, че ще кажа нещо ново май.

И аз съм твърдо за първо Париж, после Дисни. За Париж кулата, арката, Лувъра, Тюйлери, Нотр Дам, Люксембургските градини, корабче по Сена и времето е минало Simple Smile Водя дъщеря ми по всякакви зоологически градини, е в Париж още не сме стигнали до зоо-то, просто има твърде много други неща за гледане. Simple Smile

За самолетните билети - първо няма нищо страшно на Шарл Де Гол, да голямо летище е, но всичко е обозначено, ако не разбирате - питате. Просто си оставяте достатъчно време за да не се притеснявате да бързате. Вижте и Луфтханза, въпреки че там ще има прекачване, но пак може пък да се окаже, че ви устройват цени и часове.

Относно транспорта, независимо дали сте до Де Гол или до Орли щом сте 4 човека и и без това ви е притеснено - запазете си трансфер (задавате си предварително от кое летище до кой хотел искате да ви закарат и получавате инфо къде ще ви чака вашият шофьор). Иначе от Де Гол до Париж има метро и автобус (Roissy Bus), от Дисни до Де Гол - метро, автобус (Magical Shuttle) и влак. От Орли до Париж има автобус, а от Дисни пак Magical Shuttle.

Самолетни билети купувате само от сайта на авиокомпанията, с която ще летите! Аз не бих взимала билети на двама различни превозвача, тъй като ако има промяна в разписанието, няма да може да промените и двата полета, ако се наложи. Моят съвет е ако можете да си намерите полети, които да ви устройват, на една компания.

# 666
Това не го бях помислила изобщо...за двата различни превозвача и какви неприятности може да има.

# 667
  • ВАРНА
Не съм по темата, но с автобусите от Орли до Denfert rochereau да се внимава, защото мернах някъде, че предстои спирането им.

# 668
Не съм ползвала Орли, но четох, че полетите на Изиджет ще са три пъти седмично от март месец. Може да видите точно в кои дни са на сайта на превозвача и да напаснете престоя с тях, ако ви е по-удобно.

# 669
  • софия
Здравейте, дали има някой от групата, който ще пътува чрез агенция тази пролет или вече е посещавал Дисни по този начин ?
Ще съм благодарна на всякаква информация Simple Smile

# 670
  • На планетата Земя
Моля Ви, каква агенция! Никой не ходи до дисни с агенция. Давайте да ви организираме, пък ще черпите един сок.

# 671
Здравейте, Моля някой  да ми даде малко по-ясно инфо: Искам да стигна от Nation до Дисниленд с PER A. Не ми стана ясно какъв билет трябва да си купя до там: до Nation ще стигна с билет за метро за еднократно пътуване 2.50 евро и оттам не мога да ползвам същия, а купувам нов , но не може да е еднократен, т.е какъв визмам. И още един въпрос: Ние сме 4-ма, двама искат да слезнат 1 спирка преди Дисниленд, другите на него - т.е. трябва да се види на таблото на перона влак, който спира и на двете спирки (т.е. да светят в жълто и двете спирки и въобще има ли такъв или са все през спирка) Мерси много предварително.

# 672
  • На планетата Земя
От Nation до Дисниленд (Marne la Vallee Chessy) пътувате с RER A и билетът струва 2,50. Компанията, която иска предната спирка, слиза на Val d'Europe. Гледате мотрисата да е с крайна спирка Marne la Vallee Chessy, защото има и друга с крайна Boissy-Saint-Leger.

# 673
  • софия
Моля Ви, каква агенция! Никой не ходи до дисни с агенция. Давайте да ви организираме, пък ще черпите един сок.

Много благодаря за позитивното предложение Simple Smile Не ми стига смелост иначе съм убедена , че това е най- приемливия вариант за там.
Между другото , звънейки до агенцията , оказа се ,че има голям интерес и много записани.....трик или истина ...нямам идея .

# 674

Много благодаря за позитивното предложение Simple Smile Не ми стига смелост иначе съм убедена , че това е най- приемливия вариант за там.
Между другото , звънейки до агенцията , оказа се ,че има голям интерес и много записани.....трик или истина ...нямам идея .

Коя е агенцията? Аз мога да ви кажа за моя опит с агенция Дари Травел. По принцип сама си организирам екскурзиите, знам че ще е много по-евтино, но понеже за първи път щях да съм сама с дете на 8 години реших да се запиша с агенция, за да ми е спокойно. Да, ама не.... Една седмица преди екскурзията, предвидена за 29.05 (2 дни в Париж, 2 дни в Дисни, като единия беше деня на детето) ми се обаждат, че не са се записали достатъчно хора с предложение за друга екскурзия! Понеже не исках да разочаровам детето помолих дали има вариант да си отидем и те ми казаха, че може, но сама трябваше да си организирам трансферите. И така стана, че съжалих, че се записах с фирма. Затова на следващата година отидохме и втори път, този път без фирма!

Общи условия

Активация на акаунт