Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са резултатите от пробните изпити в Образцови технологии от вчера и днес?
Какви са мненията относно освобождаването на учениците преди националните изпити?
Какви са мненията за системата на класиране след 7-ми клас?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са резултатите от пробните изпити в Образцови технологии от вчера и днес?
Родителите съобщават, че децата са се представили различно на пробните изпити в Образцови технологии. Някои деца се бориха с предизвикателствата на математиката, докато други се справиха добре. Въпреки това има родители, които са доволни от представянето на децата си по БЕЛ. Важно е да запомните, че успехът на НВО зависи и от мотивацията и усилията на детето през годината.
-
Какви са мненията относно освобождаването на учениците преди националните изпити?
Мненията за освобождаването на учениците преди националните изпити са разнообразни. Някои родители смятат, че децата трябва да посещават училище и да не бъдат натоварени с нов материал, докато други обмислят варианта да ги освободят в дните между изпитите. Има и такива, които не виждат смисъл в освобождаването, тъй като смятат, че децата няма да научат нищо ново за още един ден и объркването им ще се увеличи.
-
Какви са мненията за системата на класиране след 7-ми клас?
Родителите изразяват загриженост относно системата на класиране след 7-ми клас, тъй като тя създава образователни гета в големите градове. Те смятат, че резултатите от НВО зависят от мотивацията и усилията на детето през годината. Освен това те са недоволни от липсата на справедливост в системата и липсата на внимание към образованието от страна на МОН.
-
Какви са мненията за курсовете по математика в Междучасие и Регалия?
-
Какви са мненията за системата на NWEA и предложенията за подобрения?