Пътуване до Истанбул съвети?

• 142 252
  • 588
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте! Мислим да отидем до Истанбул за Нова година. Някой ходил ли е там по това време? Доволен ли е от организирането на празника? Какво е времето, много ли е студено за разходки? С коя туристическа агенция? В кой хотел? Кое е по-добре - да се пътува през нощта или през деня? Дали да търся пакети само със закуска или със закуска и вечеря?

# 91
И ние се върнахме..., влюбени в Истанбул! Heart Eyes

Ето малко снимки и от мен:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=179597

# 92
BuNNy - снимките ти са страхотни !Видях и тези от Лисабон , и ми стана едно хубаво (моят съпруг е португалец и ходим там редовно ,само ,4е на стадиона на Бенфика  Joy)
Pina- твоите снимки са невероятни както винаги !Успяваш да предадеш атмосферата на местата които посещаваш.
Разкажете нещо пове4е за Истанбул ,ако имате време (маршрут ,пътуване....).

# 93
Black Mamba,благодаря за комплимента!  Hug

Аз бих разказала,но не знам какво те интересува.Ние посетихме доста от забележителностите,но разбира се не всичко.Пак ще трябва да се ходи - то той този Истанбул е неизчерпаем... Crazy

# 94
Ами интересува ме вси4ко. Laughing
Вие на организирано пътуване ли ходихте или индивидуално?
За Хотела - как беше ,къде се намира ,колко струва ...
За Забелижителностите - кои успяхте да посетите за кратко време?
За покупките ,
интересно ми е всъщност вси4ко...тъй като на мен ми предстой ,а никога досега не съм ходила незнам откъде да по4на .
Имам впе4атлението ,4е ти си организираш много добре пътуванията ,затова ще се радвам да споделиш.. Hug

# 95
Ами ние ходихме организирано по простата причина,че е по-лесно.Бяхме за кратко време - 3 дни,в които искахме да видим много и за да не губим време в лутане,транспорт,настаняване и прочие - оставихме го на агенцията.На всичко отгоре излиза по-евтино.
Ние бяхме настанени в хотел Гранд Вашингтон,а не в предварително обявения Акгюн.Групата беше огромна от 4 автобуса и нямаше място за всички явно в Акгюн.
Гранд Вашингтон е също 3*,хубав е хотела и също е в Лалели.Част от групата беше настанена в Резиденс от другата страна на  Златния рог.Не го видях от вътре,но мястото изглеждаше добро.Все пак радвам се,че бяхме в Лалели,тъй като района там е много удобен - близо до всички исторически забележителности,но достатъчно отдалечен,че като седнеш в приятно ресторантче за вечеря да се нахраниш доволно с пилешки и агнешки шашлици,салата,прясно изпечено хлебче и безалкохолно за двамата на цена от 20лв.Демек района не е скъп.
Тъй като ние се разходихме и из модерната част на града,която е от другата страна на Златния рог - Таксим,Истиклял - пеш до кула Галата,където се и възкачихме - ползвахме транспорт.
Мястото на нашия хотел,както и на Акгюн (в който ни водиха за един обяд,беше включен в пакета) е много удобно,защото за няколко минутки пеша си на трамвайната спирка.Купуваш си жетон,влизаш на спирката и се мяташ.Трамваите ходят един след друг,не се чака изобщо.Вътре са си направили труда да изписват спирките на светлинно табло,както и да ги съобщават,тъй че няма опастност да се заблудиш.Тука Дризе беше дала карта на градския транспорт.От Лалели се качваш на трамвай 38 и те води до последна спирка Кабаташ.От там може с метрото за 1 спирка до Таксим,може и пеша покрай стадиона на Бешикташ,както ние направихме.
Аз имах карта на Истанбул от предишното си пребиваване и така лесно се ориентирах,бях я изучила на изуст преди да тръгнем,направо мога да я начертая със затворени очи... Laughing

Питаш за цените на хотела - тъй като бяхме организирано не знам какви са били.В сайта на нашия хотел видях,че редовна цена е 80 евро за двойна стая,има промоции за по 60 евро на двойна стая,но за агенцията цените явно са съвсем други,щото цялото ни пътуване с пътя в двете посоки и 2 нощувки със закуски и 1 обяд беше 160лв.
Иначе хотелите си ги бива - ново,чисто,има всичко,само дето е тясно.Стаите са малки и прозорците гледат на никъде.Е,ние само спяхме в стаята,тъй че...

Забележителностите,които успяхме да посетим за 3 дни са - Хиподрума с разните колнони,Синята Джамия,Св.София (вътре с екскурзовод),азиатската част,колкото за снимки и чай,Сюлеймание,Еребатан,Св.Стефан,Египетския пазар,Топ Капъ,Долма бахче - всичко това с организирана екскурзия,за да имаме екскурзовод на български.Много съм доволна от беседите.Разходихме се с корабче по Босфора за около 2 часа,минахме горе долу 15км в едната посока - от моста Галата до втория босфорски мост.Имаше и там беседа на български,доста интересна,за всички сгради от двете страни на Босфора.До Черно море оставаха още 17км,ама не ни заведоха до края,пък ми се ще да ида някой ден...
Сами се замъкнахме до Таксим,пеш по Истиклял,кула Галата,качихме се - входа е 10 турски лири само за гледане от терасата.Има ресторант,с резервации за вечеря и програма.Следващия път ми се ходи там,много ми хареса.
Изнамерихме синагогата Неве Шалом,в която аз исках да вляза,защото никога не съм влизала в синагога,както и поради печалната и слава ( 3 атентата),но беше заключена и наблюдавана с камери,та само от вън видях новата и фасада (старата разрушена от бомби).
Минахме пеша и по моста Галата и от там вече хванахме трамвая,щото много ме боляха краката,а искахме да се приберем пеш,да минем под акведукта,под който минавахме няколко пъти с автобуса...

До Капалъ чарши не стигнахме,нямаше време.Но ние и не бяхме тръгнали на пазар.

Тъй,дългичко стана,ако нещо съм пропуснала,питай.

# 96
  • Варна
С коя агенция си ходила, пина?

# 97
С Турал.
Доволна съм,но много ми се иска следващия път да си купим от тях само нощувките на тънка цена,ако е възможно и да си ходим с колата.450км ги пътувахме 10 часа и мен това ме изнерви,но с група е така...

А и ми се ще повече от 2 нощувки - 3 или 4,града си струва наистина!

# 98
  • Варна

Е, аз бях ги препоръчвала и се радвам, че си останала доволна.  Wink

# 99
Момичета благодаря за снимките. Много ми бе приятно да видя красотите на Истанбул. Дано и аз скоро имам възможност отново да се върна там. Толкова забележителности има за разглеждане.
Пина - чудесен разказ. Даваш основни насоки и важни съвети за начертаване на маршрут при посещение в този невероятен град.

# 100
Пина ,Благодаря ти !!!! Hug
Описала си доста подробно и то4но.
Мисля и ние да отидем с организирана екскурзия...само тия 10 4аса,но вие сте биле много хора ...
Имам един друг въпрос: трябва ли ни виза за Турция?Питам защото съпругът ми не е българин , а французин ...Предполагам ако да ,4е от тур.агенцията се грижат за тия неща...

# 101
Ами поне питайте в тур агенцията.Предполагам,че ще е както за българи,нали всички сме вече европейци  Wink - слагат печат на границата и толкова.

# 102
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
И аз мисля, че не му трябва виза! Само печат на границата! За турци към България искат им виза, само на тях!  Peace
Много хубави снимки сте направили! Страхотно са!   bouquet
Ще е хубаво да си организираме среща на форумки във Истанбул!  Joy

# 103
  • София
Здравейте, моля за помощ. Опитвам се да се ориентирам между многото оферти на туристически агенции за екскурзия до Истанбул около Нова година. Допадна ми офертата на агенция Мусси, тя разполага със собствени хотели в Истанбул, FLORYA и SEVCAN http://www.sevcanhotelistanbul.com/, но и двата са близо до летището, което май е далеч от централната част на града. какъв съвет ще ми дадете, удобно ли е това местоположение за четиридневен престой. Много ли са далеч основните забележителности, естествено фирма организира екскурзии, но все пак има и свободно време...
Предварително благодаря за отговорите.

# 104
Погледнах линка на хотела - хубав изглежда,но...По картата на която е дадена локацията му,ако правилно съм разбрала се намира оттатък летището спрямо центъра.Според мен е далече.Тъй както гледам картата на транспорта,няма трамвай от там до центъра,метрото май може да се хване от летището.

Мое лично мнение - не се мъчете с нестандартни местоположения на хотели.По-добре е да е близо до забележителностите,вечер ще сте уморени,да може лесно да се разходите,без големи подготовки.

http://www.goreme.com/istanbul-map.jpg
виж тази карта,като изтеглиш трябва да стане по-голяма и да се чете

Общи условия

Активация на акаунт