С какво ви дразнят съпругите.

• 9 636
  • 210
  •   1
Отговори
# 180
Слаши, аз ако бях на твоята жена и ако знаех, че толкова си ми набрал вероятно щях да обмислям прекратяването на връзката.
Ми че то излезе, че няма нещо дето да не те дразни в тая жена.

# 181
Нали, да се чудиш кво прави с нея Scream

# 182
Или изобщо жена няма! 😀 Все пак тук всички сме анонимни. Може и жена да е. Може и аз мъж да съм. Знае ли човек..

# 183
  • Далечният изток
Е, аз като казах онзи ден...
Гледам доста съм изтрита. Но постът, където се чудех как не я е разкарал щом толкова го дразни, стои. Та явно вече на повече хора им направи впечатление.

# 184
Слаши, аз ако бях на твоята жена и ако знаех, че толкова си ми набрал вероятно щях да обмислям прекратяването на връзката.
Ми че то излезе, че няма нещо дето да не те дразни в тая жена.
И на теб ще кажа същото като на Аида - темата е за дразнене, пише го в заглавието, така че какво очаквате?

Отделно че тука последните 4-5 страници всъщност си говорим с останалите съфорумнички за техните мнения и предпочитания. Не ми се прелиства назад, но мисля, че отдавна не съм казвал нещо конкретно за жена ми.

Също така не знам къде виждате да съм "набрал". Това че имам определено мнение и го формулирам може би в малко по-ярък тон, не значи, че съм набрал. И това че колкото и да въртим и сучем си държа на мнението, също не значи, че съм набрал.

Всъщност бих се радвал - ако някой му се занимава - да ми каже точно кои коментари или пасажи ви звучат като да съм набрал. Поне да знам кое как звучи отстрани, защото наистина няма нищо такова в мен.

# 185
  • Швейцария
Абе набрали те, просто темата им е за оплакване и си се оплакват. Ако трябва да си дойдем на думата, щом имат с..с и манджа, мъжовете са си предоволни и хич не придирят за разни детайли.

# 186
  • Далечният изток
Ти това ли прочете в тази тема?!

# 187
  • Швейцария
Е и ние (жените) пишем в темата за мъжете, ама не сме тръгнали да се развеждаме. Просто си пишат хората по темата.

# 188
Слаши, отстрани звучиш все едно много си набрал.
Дразни те в кухнята, как подреждала, как не подреждала, как пазарувала, пък гардероба, пък излишни неща била купувала, пък обувките, пък не знам си кво си. Отстрани звучиш все едно на тая жена й правиш минимум 20 забележки на ден.

# 189
Слаши и Номадски, омъжете се и да се свършва с тая мъка. Жените сме напаст божия.
  Аз също не харесвам прекаленото вторачване в материални неща, ама чак пък 2 чифта обувки за жена... граничи с безгранично разстройство. То за такъв мъж как да се гласиш, той и без това няма да забележи.

# 190
И мъжът като почне да се разтоварва с чужда жена и да изнася по нещо от вкъщи, чудно семейство ще бъде, а да и баланс на внос/ износ ще има

Да де. Там е голямата разлика – мъжът изнася, жената внася.

Любовница- леличка , която нарушава семейния бюджет.
Любовник- чичко, който подпомага семейния бюджет.

# 191
  • Great Britain
Дразни се, че му се налага да обикаля с мен по света, но бързо му минава.

# 192
Слаши, отстрани звучиш все едно много си набрал.
Дразни те в кухнята, как подреждала, как не подреждала, как пазарувала, пък гардероба, пък излишни неща била купувала, пък обувките, пък не знам си кво си. Отстрани звучиш все едно на тая жена й правиш минимум 20 забележки на ден.
И как стигаш до тоя извод?

Това че тука описвам в подробности по 10 пъти кое как и защо ме дразни (понеже това се пита в задачата), изобщо не значи, че тази информация стига в този си вид до нея. Теоретично е възможно някой от мъжете тука да се оплаква от нещо, а жена му да си няма хал хабер, че той изобщо има проблем с това. Разбира се би било малко глупаво нещо да те дразни и никога да не повдигнеш въпроса, но и със сигурност няма да го повдигаш всеки път когато те подразни.

Нещо повече, аз имам едно правило, което много помага - за даден проблем никога не се говори в момента на възникването му. (Разбира се ако изисква спешна реакция е друго, но говорим за "дългосрочни" проблеми) Особено ако е свързано с раздразнение или друга негативна емоция, ако тръгнете да го обсъждате в момента на раздразнение, скандала е готов.

Затова моята тактика е - в дадения момент не реагирам по никакъв начин, ако трябва излизам на тераса или нещо, докато ми мине. Чакам 1-2 дни, премислям ситуацията още няколко пъти на трезва глава и наспан. И след време, в подходящ момент подхващам темата и я обсъждаме, но принципно, а не "ти оня ден що тъй напрай, ноу ма издразни". Всеки си казва мнението и гледната точка, вижда се кой какъв компромис може да направи, и се взема решение как да се процедира в подобни ситуации. Понякога извода е, че няма как да се промени нищо и ще си остане така занапред. В такива случаи - греда, съобразяваш се и "продължаваме напред", както е казал поета.

Което обаче по никакъв начин не значи, че даденото нещо ако до оня ден те е дразнило, сега рязко спира да те дразни, само щото сте говорили за това. Не, продължава да си дразни, но след като е изговорено вече, няма кво да го правиш на въпрос.
И да, някои такива неща се случват по 5 пъти на ден и по 5 пъти на ден ме дразнят. Но си остава за мен, защото е безполезно да го казвам на глас всеки път.

Приемете го така - тук имате рядка възможност да видите какво реално се случва в главата на един мъж, зад фасадата, която иначе виждате всеки ден около вас. (Естествено с уговорката, че мъжете са толкова различни, колкото жените, така че не генерализирам за всички.)

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 02:46 от Slashy

# 193
Не знам, аз не бих могла да живея с мъж, който ме дразни по 5 пъти на ден.
Много си ценя спокойствието и няма да преживея такъв дразнител.
Вероятно от там идва разликата в гледната точка, аз бих потърсила човек, с който повече да си пасваме.
Виж, ако дете се тръшка и ме дразни това не ми пречи толкова, защото любовта към детето е безусловна, но към партньорът е въпрос на избор.

# 194
може пък другите й качества да са достатъчни, за да търпи дразнещите
Да е умна, красива, да готви добре

И да е разхвърляна

Аз бих понесла мърляв мъж с много добри други качества

Все пак и аз самата имам доста трески за дялане, та не мога да очаквам ако мен ме търпят, аз да не търпя

Общи условия

Активация на акаунт