С какво ви дразнят съпругите.

• 9 642
  • 210
  •   1
Отговори
# 150
Може ли да кажете за какво имаме право да се дразним?
Или да се дразним само на ум.

# 151
Може ли да кажете за какво имаме право да се дразним?
Или да се дразним само на ум.
Имаше някаква такава приказка, значи изкопаваш дупка на двора, накрещяваш се за каквото там те дразни и заравяш. Ако сте в апартамент вероятно може и в саксия да се накрещиш, приказката е много стара, тогава не е имало апартаменти и вариянтът не е предвиден, но после просто насаждаш една хубава китка отгоре, хем ще зарадваш жена си и после се наслаждавате на кротък семеен живот без дрязги.

# 152
Имаше една друга приказка- някой като те ядоса много, броиш бавно и спокойно на ум от 1 до 10,20, 100 или повече, според нуждата, след което отиваш и е*аваш майката на коп*лето...
За жената обаче не е добра идея, все пак трябва да се гледате и след това, така че обикновено един сочен скандал е достатъчно ако провинението е голямо.

# 153
  • Далечният изток
Ами аз предполагах, че мъжете като по-интелигентни, по-силни, по-устойчиви психически, като хора, които решават глобални проблеми, за които са чужди някакви вятърничави чисто женски слабости и дребнавости, биха се дразнили от някакви по-обективни, материални и важни действия или качества на жените. И изведнъж - чашка, шкафче, бурканчета, втори чифт обувки, трета рокля... Изненадана съм, честно, въобще не очаквах.

# 154
Разни дреболии от бита никога не са ме дразнили и ми е все едно дали някоя капачка не е завита или някое чекмедже не е затворено. Дразнят ме следните неща:
- липсата на логическа мисъл понякога и извъртане на факти от миналото според ситуацията;
- мрънкане и постонното даване на акъл кое как трябва да се направи;
- дразненето от дреболии и повдигането им на въпрос - защо не си изправил възглавницата на дивана и т.н.;
- прекалено едностранчиво гледане на всяка ситуация и невъзможност да види друга перспектива;
- активността и събирането на пари за щяло и нещяло в работата и в училището - 278238 подаръци от класа на госпожите, рождени дни и куп други глупости. Но това го отчитам и като моя вина, защото явно изпитва липса на внимание вкъщи.

# 155
Боже, никва жена не става от мен, пазарувам изключително разумно, не трупам ненужни дрехи и обувки.
Имах по едно време няколко чифта рокли/дънки в графа "ако отслабна", ама очевидно не отслабнах и ги подарих.
Аз също идвам от бедно семейство и ми остана тоя навик от детството да смятам всичко в хляб и кисело мляко Joy

# 156
  • Далечният изток
Боже, никва жена не става от мен, пазарувам изключително разумно, не трупам ненужни дрехи и обувки.
Имах по едно време няколко чифта рокли/дънки в графа "ако отслабна", ама очевидно не отслабнах и ги подарих.
Аз също идвам от бедно семейство и ми остана тоя навик от детството да смятам всичко в хляб и кисело мляко Joy

Ама и аз не трупам ненужни. Всичко ми е нужно и нося. Което не нося едно известно време, подарявам на една приятелка. И тя доволна Grinning

# 157
Слаши, извинявам се! Карусел е софийски бар.
Не съобразих, че може и да не е познато място за широката публика. Моя грешка…
Ами и аз съм от София, ама не съм го чувал. Може би щото вече спряхме да ходим много-много по барове, по-скоро по хапване с приятели.
Баровете, които знам аз от "моето време", повечето вече ги няма или се казват по друг начин.

Но като се замисля, какво ти пречи да отидеш с кецове на бар? Освен ако не е някой супер тузарски за подбрана публика, няма да те върнат.
Друг е въпроса, че за доста жени излизането на бар не е заради самия бар, а за да си покажат дрешките на показ. На кого ги показват, не е ясно, ама...

По тоя повод се сетих примерно за Божидар Божанов, който няколко пъти съм виждал как шляпа из парламента с маратонки. Не е с костюм, но примерно с тъмен панталон и сако, а долу ярко бели маратонки, като за тенис корт. Малко смешно ми изглежда, но пък ме кефи, че не му пука и си пере както си иска - така трябва!

Слаши, харесали са ми как ми стоят тези дрехи. Имам много и не мога да ги помня всичките. Не си купувам някаква дреха, заради самото пазаруване, защото е намалена или защото днес съм решила, че ми е ден за пазар. Една и съща дреха не я нося два пъти. Облека ли я веднъж, при събличането заминава в коша за пране. Имам официални дрехи, които няма как да нося с маратонки, за тях имам обувки на ток. За ежедневието имам удобни обувки/маратонки/кецове. Но те не са подходящи, за да отида с тях на балет, примерно.
Понякога искам да нося рокли, друг път дънки, панталон и т.н. И не виждам защо трябва да се ограничавам с един чифт обувки, една блуза и едни дънки.
Малко не разбрах това, че след всяко носене ги слагаш за пране, какво общо има, но както и да е.

Пак казвам, не смятам себе си с единия чифт обувки за някакво мерило, ясно е, че повечето хора ползват различни обувки за различни поводи и сезони. И аз имам може би всичко на всичко 7-8 вида обувки, но повечето ги ползвам супер рядко в специфични условия - например сандали само на морето (в града лятно време карам с "нормални" обувки), боти/ботуши само при дълбок сняг или много студено време, както и за планина, маратонки само за "по-мръсна" работа в градината или на село. Имам и супер официални (и маркови) обувки, които нося само с костюм, което е само по разни балове, сватби, и много рядко по работни срещи. Тях ги ползвам 1-2 пъти в годината, максимум, и честно казано дори не ги броя, че изобщо ги имам Simple Smile Всичко на всичко тези "извънредни ситуации" са примерно 10-15% от времето в годината, останалите 90% човек си кара просто с ежедневните обувки.

Идеята ми не беше защо не карате всички само с по 1 обувки, а че от една бройка нагоре вече повече пречи отколкото помага - хем е непрактично откъм място, хем ползата от 50 чифта спрямо 40 е много по-малка отколкото 15 чифта спрямо 5.

Ако трябва да кажа граница, може би за мъж над 10 чифта е съмнително, над 15 е прекалено много. За жена на теория важи същото, на практика може би 7-8 е абсолютния минимум, до към 15 е ОК, вече над 20... почвам да мрънкам Grinning

# 158
Пич, много си набрал...

# 159
И аз не разбирам довод от типа: "Не мога да се появя на еди-какво си, или еди-къде си облечена в това (еди-как си). " Защо не? Ще те върнат ли, ще те глобят ли, ще те накажат по някакъв начин ли?
Ама тези въпроси си ги задавам само на ум, щото не искам да изглеждам тъп. Wink
Ти да не си помисли, че те убеждавам да си купуваш повече дрехи и обувки? Аз искам да изглеждам добре, за това си купувам дрехи и обувки, които ми стоят добре. Така се чувствам страхотно и не мисля да го променям, защото някой не го разбирал. За мен е важно аз да се чувствам добре.

# 160
Да бе, Мини, никой никого не убеждава в нищо. Просто представяме гледни точки.

Ето примерно така както го описваш, аз се питам откъде на къде това как се чувстваш зависи от това какви дрехи носиш? При нормални условия човек дори не си вижда дрехите, ако не се погледне надолу или в огледало.  По какъв начин това ти влияе на чувстването?

# 161
А за прането, за да имам какво да облека, докато си пусна пералнята,  ми трябват повече дрехи. За това го споменах. Не пера всеки ден.
Аз не се кефя да се облека как да е и така да изляза навън или да стоя вкъщи. Влияе ми, ако не се харесвам с дадена дреха или не ми е удобно с нея. По какъв начин, за мен не е релевантен въпрос. Нали съм се огледала в огледалото преди да изляза, какво значи не си виждам дрехите? Който иска и със скъсаните тениски и гащи да ходи, на мен не ми е по вкуса.

# 162
Е, за прането ясно, вярвам всеки има повече от 1 пералня дрехи. Ние също перем по-рядко, и когато дойде време пускаме по 2, понякога и 3 перални наведнъж, за да не се занимаваме. Но количеството дрехи, което има у нас, и което на мен ми идва в повече, е около 15-20 перални - на око казано.

И естествено не става дума да се ходи със скъсани дрехи, защо преувеличаваш в другата крайност? Също и с удобното - вярвам, че всеки пробва дрехите преди да ги купи, така че щом ги е купил, значи му харесват и му са удобни. Никой не говори да ходиш насила с дрехи, които не харесваш или не са ти удобни...

# 163
Какъв е толкова проблема с тия дрехи? Каза, че не е финансова причина. Не може да бъде и това за консуматорството, защото ти самият също си консуматор. Както, впрочем, сме всички хора, не го приемай за обида. За липсата на място, пак каза, че ще има подобрения. Значи ти реално проблем нямаш и не искаш жена ти да си купува много дрехи от чист инат. Ам ако тя пък не иска да излизаш на бира с приятели, щото ти влияят зле и губиш време със семейството и имаш еди какво си да свършиш и там да отидеш и бла бла, ама не защото й е реално проблем, ам ей така, на инат. Ще стане едно мерене на инати, безсмислено натоварващо и крайно непродуктивно. Най-добре и двамата си имайте предпочитания и си уважавайте правото на избор за неща, които не вредят на семейството. С една дума, остави я на мира и пий една бира. За нервите.

# 164
Слаши, моля те,чети с разбиране и не ми преиначавай думите.

Общи условия

Активация на акаунт