Кралски работи и клюки - май 2023

• 140 347
  • 1 997
  •   1
Отговори
# 135
Летисия и Фелипе изглеждат чудесно. Тази жена има такава осанка, направо е родена за кралица. 🙂

# 136
  • Някъде там

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 23:47 от daviz

# 137
  • София
Прекрасна е кралицата! Червеното винаги е било нейният цвят, този тоалет е разкошен! 😍 Като статуетка е

Дори и обувките изглеждат хубави

# 138
  • Някъде там
Странната торта на люксембурците се наричала  "Бамкуч" (буквално дървена торта), която се приготвя най-вече по време на празници като сватби и кръщенета.
Скрит текст:

Тази торта традиционно се прави на шиш и се представя като ствол на дърво, съставен от няколко слоя, видими при разрязване, които представляват пръстени. Може да се поднесе самостоятелно или както при тях, поставена върху друга основа.
Покрита е с фина сладка глазура, много лека и ефирма със своите двадесет пласта пандишпан. Тя е мека, топяща се и с деликатен аромат на ром.

https://youtu.be/M9c1NKvZWjg

Каролина Ерера по поръчка е роклята на Летисия. А брошката е носена от свекърва ѝ на сватбата им.

Ризата на Мери е нова на австралийската марка Zimmermann.
Много тематично за събитието.

# 139
  • Deutschland/HE
Давиз, аз вчера щях да го пиша, че това прилича на един баумкухен, който е известен в района, където живея. Но те титлите на люксембурците са все с градове около нас, та това не е чудно.
Купувала съм си, но на мен ми е сух, не съм повторила.

П.С. Пълната титла на херцог Анри е Негово Кралско Височество Анри, по Божия милост Велик Херцог на Люксембург, херцог на Насау, принц на Бурбон-Парма, пфалцграф на Рейн, граф на Сейн, Кьонигщайн, Кетценелнбоген и Дийз, виконт на Хамерщайн, лорд на Малберг, Висбаден, Идщайн, Маренберг, Лимбург и Епщайн.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 08:52 от colibri

# 140
Кралица Летисия е превъзходна в червено. Роклята е като излята по нея.

Много интересно инфо за тортата, и аз си помислих, чее странна и въобще не се бях замислила, че може да е нещо обвързано с традиции. Разсеяна работа съм, все пак за кралска сватба говорим Laughing

# 141
  • Някъде там
Колибри да гледах го и аз, че е подобно като се ровех за инфо.
Ехее колко титли има и той...😀
То си е кекс с глазура това,а на мен, всички кексове без пълнеж са ми сухи. Придвидливо са я направили като допълнение, хем спазват традициите, хем ще хапват и нормална торта.
Тесито (бившата на Луи) нали се омъжи втори път.Нейната е била само "дървото“.

А сватбата се проведе на мястото където е лятната им резиденция. Та всичко е свързано с традициите им.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 09:38 от daviz

# 142
  • Разпиляна във въображението
Започнаха да пристигат. Японците

# 143
  • Deutschland/HE
Истинския баумкухен не е и кекс. Една дебел и оребрен дървен шиш, като точилка  и се облива с тесто и се запича, пак се облива и пак се запича и така много пъти. Класическото е кухо отвътре и е на тънки пластове.

# 144
...
П.С. Пълната титла на херцог Анри е Негово Кралско Височество Анри, по Божия милост Велик Херцог на Люксембург, херцог на Насау, принц на Бурбон-Парма, пфалцграф на Рейн, граф на Сейн, Кьонигщайн, Кетценелнбоген и Дийз, виконт на Хамерщайн, лорд на Малберг, Висбаден, Идщайн, Маренберг, Лимбург и Епщайн.
Уау 😲 🤣

Благодаря за инфото за тортата!

# 145
  • Разпиляна във въображението
Като стана дума за титли

Принцеса Виктория Хоенлое-Лангенбург , 20-та херцогиня на Мединачели, която ще се омъжва през октомври. Тя е на 26 години и притежава 43 титли, наследени след смъртта на баща й през 2016 г. Пишат я като най-титулованата жена в света.

# 146
Това не са ли тия канелените коминчета или нещо подобно. Аз никога не съм мислила, че има шанс да ми хареса и не съм ги опитвала. Не знаех, че са толкова традиционни. Мерси.

# 147
Канелените коминчета са много вкусни, препечени и с различна поръска, имат вкус на козунак.

# 148
  • Някъде там
Това не са ли тия канелените коминчета или нещо подобно. Аз никога не съм мислила, че има шанс да ми хареса и не съм ги опитвала. Не знаех, че са толкова традиционни. Мерси.
Различни са. В скрития текст дадох линк към видео към конкретно люксембургската торта как се прави. Слагам ги пак в скрит текст.
Интересно е.
Скрит текст:

Ето и сайта.
https://www.oberweis.lu/shop

И малко красота от залата за приема снощи в Мадрид.

# 149
Пф... малко красота. Направо ослепях от злато и пищност Laughing

Общи условия

Активация на акаунт