Кралски работи и клюки - май 2023

• 140 620
  • 1 997
  •   1
Отговори
# 735
  • Някъде там
Чуждестранните кралски особи си тръгнаха отдавна, за тях със сигурност няма нищо. Даже мисля че и по програма няма.
Приемите бяха вчера. Каквото видяхме вчера и днес като тоалети, това бяха. Няма да има бални рокли и тиари. Ще си ги гледаме по държавните приеми, сватби и юбилеи. Предполагам че за приема на Карл-Густаф ще са с бални рокли и тиари, защото,  май ще е вечерен.
Утре е концерта.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 20:38 от daviz

# 736
Луис си е красива днес, дано по-често я виждаме с прическа и грим като този.

# 737
  • Разпиляна във въображението
Хем ми е тъпо, че няма да има повече блясък, но от друга страна Чарлз  толкова промени направи, в клетвите, в самата коронация и т.н., че е в реда на нещата да поспести малко средства. А и в крайна сметка трябва да празнува той и поданиците му - церемония, празненства, концерти.

# 738
  • София
Концертът от колко е утре? И освен Кейти Пери кой ще участва, така и не разбрах?

# 739
Аз разбрах, че Лайънъл Ричи ще пее, за други не съм търсила инфо.

# 740
Чърчил,който е просто премиер имал нещо въпреки принц Филип и кралицата кротко отстъпила пред него! Сериозно!

# 741
Аз четох, че Ед Шиърън ( или както се пише на бг) отказал, защото имал много ангажименти, пък утре щял да замества Кейти Пери в някой от музикалните формати.
Но пък сега ми се изясни, защо Кейти беше днес
Мярнах и Лайънъл Ричи някъде, не изглеждаше никак добре. Интервенции ли що ли не знам.

# 742
Предполагам,че и Катрин Зита Джоунс е присъствала? Тя беше близка с Кралицата,която и даде да ползва кралски имот.

# 743
  • София
Чърчил,който е просто премиер имал нещо въпреки принц Филип и кралицата кротко отстъпила пред него! Сериозно!
Ами някои неща ги решава правителството в Англия, а не кралицата. Впрочем и кралица Мери Тек (бабата на Елизабет) е била категорично против децата им да носят фамилията на Филип.

# 744
Сред потвърдените звезди, които ще участват, са Кейти Пери, Тейк Дет, Фрея Райдингс, Лайънъл Ричи, италианската оперна легенда Андреа Бочели, Оли Мърс, Никол Шерцингер, уелската звезда Брин Терфел и специален Коронационен хор, съставен от певци от цяла Великобритания. Концертът ще бъде воден от Хю Боневил и ще включва предварително записани видео скечове от Том Круз, Дейм Джоан Колинс, Беър Грилс и сър Том Джоунс.

Междувременно любимото литературно мече Мечо Пух също ще има специално участие на Концерта. Подобно на представянето на Мечето Падингтън на Platinum Jubilee, персонажът на А. А. Милн ще се появи заедно с видеоклиповете, споделяйки факти за краля.

# 745
  • Пловдив
Как протече церемонията в резюме:

https://lifestyle.bg/stars/kak-proteche-tarzhestvenata-tseremoni … litsa-kamila.html

# 746
  • София
Ще чета коментари, съвпада ми с друго събитие. Само Бочели ми се иска да чуя и хора.

"Звездният коронационен концерт ще се проведе в замъка Уиндзор в неделя, 7 май от 20:00 часа. (Лондонско).

Въпреки че концертът е само за притежатели на билети, все пак можете да гледате събитието по телевизията или на мястото за прожекция в Лондон (St James's Park), където концертът ще бъде показан на голям екран.

Излъчван на живо по BBC One, BBC iPlayer, BBC Radio, BBC Sounds и поддържан в цялата мрежа на BBC, Coronation Concert ще събере музикални икони, съвременни изпълнители, оркестър от световна класа, артисти и селекция от произнесени поредици от думи от звезди на сцената и екрана.
Сред потвърдените звезди, които ще участват, са Кейти Пери, Тейк Дет, Фрея Райдингс, Лайънъл Ричи, италианската оперна легенда Андреа Бочели, Оли Мърс, Никол Шерцингер, уелската звезда Брин Терфел и специален Коронационен хор, съставен от певци от цяла Великобритания. Концертът ще бъде воден от Хю Боневил и ще включва предварително записани видео скечове от Том Круз, Дейм Джоан Колинс, Беър Грилс и сър Том Джоунс."

# 747
Ами някои неща ги решава правителството в Англия, а не кралицата. Впрочем и кралица Мери Тек (бабата на Елизабет) е била категорично против децата им да носят фамилията на Филип.

Все пак кралското семейство са по церемониала, а властта е в парламента, 'просто премиер 'Grinning

# 748

Великобритания е конституционна монархия, deaf. Властта е в парламента. Пък и много скоро след ВСВ е било. Трудно биха преглътнали британците немска фамилия. Кралското семейство сменя фамилията при ПСВ.

# 749
  • София
Някой знае ли, кога точно се отделя короната от политическата власт? При Виктория ли, или по-късно?
Знам, че са предоставили земите си срещу издръжка през 20 век, но но кога точно са станали по-скоро бранд, не.

Общи условия

Активация на акаунт