Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 52

  • 83 275
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 860
Картофи, моркови , грах с домашна майонеза



# 196
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 897
Може ли да споделите рецептата за торамисуто?
Благодаря

Аз ползвах тази рецепта
но вместо марсала, топя бишкотите в еспресо и Kahlua (кафеен ликьор)

И едно хлебче без месене от вчера, не бях правила хляб много отдавна

# 197
  • In transit
  • Мнения: 14 435
Пилешки гирос на фурна


Солена скумрия


Картофена яхния с девисил


Бърза баница на тиган със спанак и сирене


Скрит текст:

# 198
  • София
  • Мнения: 15 850








Честито  на всички, които съм пропуснала и са имали повод за празник! Честито и на всички, които ще празнуват следващите дни!

Не публикувам всеки ден, щото все едно и също.

# 199
  • Мнения: 10 480

едно много бързо свинЦко по китайско
😂

# 200
  • Мнения: 17 212
Много вкусно е у всички.
От мен скромна яхния от тиквички с ориз


Mikkey, може ли рецептата за скумрията?

# 201
  • Варна
  • Мнения: 1 472
Коледни макарони с неочакван сос и добавка печено карначе. Мразя ги тези огромни макаронени форми, ама трябваше да ги пласирам някак.

# 202
  • In transit
  • Мнения: 14 435
Сирос, заповядай.
Скрит текст:
Обикновено правя по 2 риби наведнъж, но не е задължително. Вземам среден размер замразена скумрия по около 400г всяка, от рибарски магазин, норвежка. Винаги избирам внимателно рибата, да не е наранена кожата и да е права. Ако при размразяване е мека, не я ползвам за осолена. Хубавата размразена риба, трябва да е стегната и твърда, не кашкава.

Скумрията почиствам от вътрешностите, махам главата, перките и опашките. Измивам я със студена вода, отцеждам и подсушавам добре всяка риба с домакинска хартия.

На 1 скумрия слагам по 1 пълна супена лъжица морска сол.
Посолявам добре всяка риба, отвън и отвътре с фина морска сол. По желание може да се добавят различни подправки към солта - дафинов лист, кориандър, черен пипер, но аз не слагам.

Увивам плътно всяка риба в алуминиево фолио, след това в още едно, за да се "запечата" добре. Слагам ги в хладилника, на най-долния рафт и ги оставям да престоят 3-4 дни. След това едната я вакумирам и я прибирам във фризера за по-далечна консумация, а другата отива в чинията с малко лук, копър и лимонов сок за мезе.

Капрезе с фокача дженовезе

# 203
  • Мнения: 2 168
mimi0585, честита рожденничка! Здрава, щастлива и много успешна да бъде! Heart Eyes
marchеva14, твоят кекс изглежда изкушаващо вкусен и снимката си е чудесна! Hug
Скрит текст:
Показвам формата, в която пекох моя, която е с масивно незалепващо покритие и ми е любима. Белите частици и аз се зачудих от какво се получиха и не, не съм слагала ядки, а спазих точно рецептата. Основната начална смес беше твърде гъста и едва я разбърквах. Явно при смесването й с течната, шоколадова смес са останали фини частици от бялата смес и са се превърнали в този ефект. Blush Приятна вечер! Flowers Hibiscus  
Спаначени палачинки приготвих за вкусно хапване у дома днес. 😋🍴🌿👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2023/05/18/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%B … 0%BD%D0%BA%D0%B8/

# 204
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 114
Пролетни рулца с пушена сьомга и азиатски фъстъчен сос.

# 205
  • Мнения: 3 465
Благодаря на всички за хубавите пожелания! Пиле с грах и парченце торта.

# 206
  • Мнения: 1 860
Пилешка супа,салата и кефир за лека вечеря снощи

# 207
  • София
  • Мнения: 472
иланг-иланг, може ли рецептата на ролцата?

# 208
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 114
Заповядай!Пролетни рулца https://tastesbetterfromscratch.com/fresh-spring-rolls/

# 209
  • Мнения: 9 042
Много бърза вечеря,картофи ветрило и кашкавал пане

Общи условия

Активация на акаунт