Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 52

  • 83 290
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 2 168
Сладкиш "Колач с боровинки" приготвих за десерт днес. Много нежен е като текстура и с чудесен маслен вкус. 😋🫐🥧☺️
https://inthebeniskitchen.com/2023/06/08/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B … 0%BD%D0%BA%D0%B8/

# 406
  • Мнения: 1 860
Топли кашкавалени сандвичи и свежа салата



# 407
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 704
Минавам само с една пилешка супа и то направена от ММ/понякога - и аз съм жена Wink/

# 408
  • София
  • Мнения: 15 852
Късната вечеря на внука.


Бурканени манджички.




# 409
  • софия
  • Мнения: 345
а някаква информация относно съдържанието на чиниите?

# 410
  • София
  • Мнения: 15 852
а някаква информация относно съдържанието на чиниите?


Скрит текст:
Пилешко и свинско със зеленчуци и подправки по вкус- лук ,морков,  картоф, чушки червена и зелена, черен пипер, сол, капки олио и няколко лъжици вода.. В третия буркан няма лук и вегета по желание на щерката, в четвъртия е само свински гърди с вегета.Като изсипя в чинията, добавям зелен лук, магданоз и черен пипер. Пекла съм ги на фурна, на 200 градуса, около час и 40 минути. Бурканите слагам в тава, защото понякога изкипява някой.Не ги затварям плътно.Удобното на готвенето в буркан е, че на всеки мога да сложа различни неща, по тяхно желание.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 16:27 от Тайна

# 411
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
Сладолед
Ягодов и шоколад с протеин.

# 412
  • Мнения: 7 632
Късната вечеря на внука.

Скрит текст:


Тайна, ако това в чинията е тиква, би ли споделила как е приготвена?
Имам още няколоко пакета тиква във фризера и се чудя как да ги изконсумираме по-бързо.
Правя крем супи и десерти, но ми се иска да приготвя нещо по-различно.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 12:01 от bubanka

# 413
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 899
Скромни кюфтенца по чирпански

# 414
  • Мнения: 4 429

салата

това няма нужда от пояснение Smirk

азиатско, рецептата в азиатската тема, ако някой се заинтересува клик тук Азиатска кухня

бърз тутманик, да си оближеш пръстите Yum
Smile tunata и при нас имаше кюфтета със сос , но останаха без снимка

# 415
  • here and now
  • Мнения: 6 003
Обядът на детето.

# 416
  • In transit
  • Мнения: 14 437
Ала-Бала, подсети ме за сладолед. Тъкмо поизпразних фризера и ще мога да си ползвам машинката от Лидл. Grinning

От последните няколко дни:
Овесени палачинки с котидж сирене


Ориз със спанак и яйца на фурна


Вратни пържоли на скара с мешана салата


Неаполитанска пица без месене, с дълго втасване (новата ми любов, леко и въздушно тесто с много алвеоли Heart Eyes)


Скрит текст:

Зелена салата с камембер на тиган и печени орехи


Скрит текст:
и кампанулата, която ми краси масата. Grinning

Данифин, сподели моля те, за салатата. Много ми хареса. Разпознах някои елементи... ама кажи по-подробно.

# 417
  • Мнения: 4 429
Mikkey  ето направени на спагети -краставица, тиквичка, морков. Нарязани на жулиени червена чушка и зелен лук и нарязано на тънко червено зеле. Залята е със азиатски дресинг от печен сусам
Скрит текст:
дресинга
3 tbsp tahini paste or 4-6 tbsp for a thick dressing or dip, sub Japanese sesame paste.
2 tbsp water.
1 tbsp sugar.
1 ½ tbsp rice wine vinegar sub white vinegar.
1 tbsp vegetable oil.
1 tbsp soy sauce.
2 tsp toasted sesame seeds sub with fresh.
½ tbsp sesame oil

# 418
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 978
Дафинин, много добре изглежда салатата. С какво режеш на спагети зеленчуците? Дресингът готов ли е?

И от мен само салатка. Пестото отделно

# 419
  • Мнения: 4 429
Лолита използвам този уред


В този случай е готов, но си правя и сама , рецептата  е в скрития текст в предишният ми пост.

Общи условия

Активация на акаунт