За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 657
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Morena, нямаше подправки. Зелении, сушени домати, боровинки, синьо сирене, пармезан, печени орехи и ръснато балсамико.
Те няма да се видят.  На хвойната ако плодът се ползва/нямам представа дали и игличките като розмарина),  но което и да е - смачкано в хаванче и само малко от това към оцета и така си го представям аз. И да не е така при тях, така може да си го докараш ти аромата. Simple Smile
аромата идва от плодчетата Simple Smile смачкват се и заливат с течност, която става ароматна. Ако са сложили в зехтина, или балсамикото - няма как да се видят, защото после са прецедени.
На мен ми миришеше на джин  Simple Smile оказа се един приятел си прави домашен с плодовете, които беряхме в гората.

# 91
А къде и в какъв вид могат да се купят плодчетата хвойна? В една рецепта за шунка ги имаше и сигурно щеше да стане интересно с тях ако бях намерила.
Точно на джин си миришат иначе. Или по-скоро джинът мирише на хвойна.

# 92
Не знам, аз си ги бера.

# 93
  • под тепетата
Ще питам , като ида следващия път. Благодаря ви! Иначе да, хвойната си е за джин Satisfied

# 94
Мога ли да заменя Филаделфия в крем за торта с това крема сирене?

# 95
  • София
Мога ли да заменя Филаделфия в крем за торта с това крема сирене?
..............
Можеш

# 96
Имам тъп въпрос, като се бере коприва съм чувала да се събират само връхчетата и така бера. Обаче гледам са пораснали едни огромни листа по-надолу и сега си събрах и тях 😁Жилави ли са по-големите листа или и те стават за ядене? Всъщност има ли значение?

Освен каша и панирана, какво друго мога да забъркам с коприва, нямам кори за баница?

# 97
  • София
Катофени кюфтета с коприва или запеканка, със същите продукти.

# 98
  • Sofia
Или направо копривени кюфтета.  Simple Smile  Коприва с телешки джолан яхния.

# 99
Здравейте, не съм приготвяла до сега миди. Може ли да ми дадете насоки Simple Smile ето го пакета:

# 100
  • под тепетата
Супа и чай. Мъжът ми като изсуши, цяла зима ми готви супа, а аз си слагам в чая.

# 101
Angelovam, първо ги размразяваш, после една по една ги изчистваш (откъсваш полепналите водорасли), изплакваш ги с вода и вариш за 3-4 минути. Така подготвени, могат да се направят на салата, да се панират, да се добавят към ризото, паста и т.н.

# 102
Направих копривата с картофи, лук и патладжан, супер стана, мерси за идеята, с картофите много си отива. Сложих много подправки, почти не се усещаше копривения вкус Laughing Ще пробвам и на чай тези дни, ММ тамън откри насипния чай в шкафа и реши че иска да пие такъв, а аз обикновено слагам разни добавки като правя насипния, мента и т.н. сега ще сложа коприва Hands Plus1 И на кюфтета мисля да пробвам, ама с кайма, картофените не ги мога много 😁

# 103
  • In transit
GG_BG, На пакета пише "ядки", значи са само вътрешната част на мидите, най-вероятно сварени. Няма да имат нужда от чистене.

Angelovam, Според мен трябва да се размразят, отцедят, защото имат 10% глазура и ще пуснат бая вода. След това директно ги добавяш към ястие, но в края му, колкото да се стоплят.

Ако ти трябват идеи за рецепти, заповядай: https://www.mycookingcreations.com/search?q=%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B8

# 104
  • Бургас
Мидите ги размрази, почисти и ги направи с ориз + малко нарязано доматче, магданоз или копър. Не е нужно предварително да се варят. Не бих ги правила на салата. За салата само и единствено миди с черупки. Купуваш, измиваш добре, сваряваш без вода за десетина минути. Изваждаш ядките, добавяш лук, копър, олио, оцет или лимонов сок.

Общи условия

Активация на акаунт