За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 680
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Мики, ка́жи сега рецепта за супа 😄

# 136
  • Sofia
Готвя тиквички с ориз на фурна. Обаче ми останаха половината количество тиквички, нарязани на кубчета. Ако ги замразя ще стават ли за готвене след няколко дни? Или ще се разкашкат и няма да стават? Не ми се готви друго днес.
За утре например, клик на снимката. Simple Smile

# 137
Аз си замразявам тиквички точно така, сурови, нарязани на кубчета, и си слагам в мусаката по малко. Обичаме я така, че става някак си по-сочна и рехава от колкото само с картофи.

# 138
  • In transit
Мики, ка́жи сега рецепта за супа 😄
Даже две ти казвам, да си избереш. Grinning Обикновена с ориз и копър  и крем супа от тиквички

Преди малко награбих 1 кило тиквички от Лидл и утре ще ги готвя, подстрекателка такава. Grinning

# 139
  • Бургас
Бреее, страхотни рецепти! Благодаря ви, момичета! 🤗 У дома много обичаме тиквички, така че всички рецепти ще се изпробват. Аз пък съм яла кьопоолу от тиквички 😄 Как звучи само, ама е много вкусно! Тиквички от буркан (не знам как ги беше приготвила домакинята, но ги видях, че бяха нарязани на дебели шайби). Та кьопоолуто беше направено от тиквички от буркан вместо патладжан.

# 140
  • под тепетата
Аз пък се сещам за пестото от тиквички на Мики и преглъщам вече...Но ще почакам още малко да станат тиквичките на мъжа ми Smiley

# 141
  • София
Привет
Може ли бакпулвера в амер. палачинки да се замести със сода?
ПП: Кой бакпулвер препоръчвате (и за кекс), по принцип

# 142
  • Sofia
Привет
Може ли бакпулвера в амер. палачинки да се замести със сода?
ПП: Кой бакпулвер препоръчвате (и за кекс), по принцип
Може разбира се, нали е сода и бакпулверът. Simple Smile
Аз купувам на Йоткер, по-достъпен е.

# 143
  • In transit
Ябълкова, Биляна, подсетихме ме за таратора от тиквички. Grinning

Starrydream, бакпулвер ползвам на д-р Йоткер. Иначе, да, може да ги замениш в рецептата.

# 144
аз съм чувала че на неща с прясно мляко се слага бакпулвер, а на тези с кисело - сода. не знам колко е вярно обаче.

# 145
Содата се активира в кисело мляко, затова в повечето рецепти с такова мляко присъства сода. Но не е задължително. Аз си правя кекс с кисело мляко с бакпулвер.

# 146
  • Sofia
Содата се гаси в киселина, та може и в лим.сок/оцет да стане.
А бакппулверът - сода + лимонтузу по този повод не се гаси - бърка се в брашното.  Simple Smile

# 147
С каква подправка мога да заменя естрагон в зеленчукова крем супа? По рецепта така е дадено, а аз рядко правя крем супа и не знам каква подправка ще отива☺️

# 148
  • Sofia
С каква подправка мога да заменя естрагон в зеленчукова крем супа? По рецепта така е дадено, а аз рядко правя крем супа и не знам каква подправка ще отива☺️
Крем супата е просто пасирана супа, каквито подправки слагаш без да пасираш, такива.  Естрагон ако нямаш или не харесваш просто пропускаш.   Иначе и без да знаем какво има в супата,  как да предложим подправки.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт