Безсъние при бременност

• 464
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! Бременна съм в 5ти месец и от началото на бременността имам периоди на безсъние, които траят седмица или повече. Още преди бременността страдам от рефлукс, който преди това не ми е създавал толкова неудобство, колкото сега. Вероятно се обостря поради нарастването на бебчето. Всяка вечер, колкото и да спазвам режим - варени картофи, ориз, препечен хляб, кисело мляко, газирана вода.. киселините са на лице. Понякога успявам да заспя веднага, но след час два се будя, заради паренето и киселините и след това не мога да заспя до сутринта. През деня ми е много трудно да се отпусна, за да си наваксам пропуснатият сън вероятно от страх, че отново няма да мога да заспя. Има нощи, в които положението не е толкова лошо, но отново нямам успех в заспиването. Има ли майки със сходен проблем, ще съм Ви благодарна, ако споделите.

# 1
Аз имах много неприятни киселини към края на бременността. Много ми помогна дъвченето на дъвки и по-конкретно на сладникавите (тези с диня например). Лютите нямаха ефект. Също вижте дали не ви става по-добре като легнете на една страна. Ако си спомням правилно, само като лежах на дясната ми страна не усещах почти никакви киселини.
Може и да звучи ала-бала, но точно тези "мерки" ми помогнаха. Има и някакви лекарства против киселини, но реших да не опирам до тях.

Общи условия

Активация на акаунт