Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 038
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Таблетките за тоалетна помагат и те ако се слагат редовно, точно така правех с тях - на излизане за работа и да си кисне там докато се прибера. Яд ме е че бях си харесала едни от Лидл но не ги предлагат вече, а запасите ми свършиха отдавна...

# 526
на мъжа ми шортите леко се е размазала емплемата от ютия.. с какво мога да го поправя да се махнат белите следи?

# 527
Може би пак с ютия и мека салфетка можеш да обереш размазаното. Самия надпис не можеш да поправиш.

# 528
Препарат за премахване на ръжда от текстил?

# 529
Всички дрехи, които имат щампа ги гладя от обратната страна.
Това не знам дали може да се оправи.
Лекичко с нокът да го изстържеш?

# 530
Здравейте, как почиствате каните за вода от варовика? Ако сложа отделните части в оцет /без да го разреждам с вода/ няма ли да е много силен и наруши пластмасата?

# 531
Има таблетки. Или слагаш да се вари лимонов сок с вода и после изплакваш.

# 532
Има таблетки. Или слагаш да се вари лимонов сок с вода и после изплакваш.

Лимонов сок и вода завират и слагам каната да ври буквално? Или я потапям в разтвора лимонов сок с вода?

# 533
С такова..евтино е. Лимоните са къде къде по-скъпи.

# 534
С такова..евтино е. Лимоните са къде къде по-скъпи.

Ооо, разбрах объркването ми. Не уточних, че каната е тип Брита, а не загряваща. Smile
Та искам Брита-та да почистя - капака й основно и изобщо цялата.

# 535
Пакетче лимонтозу+ вода в каната да кипнат.

# 536
И аз така и много добре се получава.

# 537

И как да кипне пластмасова кана?

Бюти, моята брита и капака й, ги чистя на мивката с гъбка и веро и котленият си пада. При мен е доста варовита водата.

# 538
  • София
Ако не пада с веро, бих измила с оцет или препарат с оцет против котлен камък. Може примерно да се напръска и да се остави да поседи, след това изплакване. Или кухненски салфетки, напръскани с оцет и след престой пак изплакване (или измиване с веро).

# 539
Пробвах с твърдата част на гъбката да търкам, но не пада от ръбчетата. Ще намажа с оцет. Благодаря, момичета Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт