СНБМ инициативи -3-та част

• 15 355
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Ренци, и твоето име ще го напишем, разбира се, даже може само твоето, щото аз още не съм си взела визитките Embarassed Това са подробности, ще ги оправим. Говорих с Милена от ДБМ-Пловдив, ще ни даде необходимите документи, за да се докаже благотворителната цел на акцията, за да ги приложим към писмото. Освен това мисля, че е добре да я поканим и нея на срещата.

За безвъзмездното тротоарно право - може би аз нещо не разбрах както трябва, ама то е същото - ако общината отпусне безвъзмездно тротоарно право, твоите приятели могат, ако имат желание, разбира се, да дарят сумата за тротоарно право за децата. Даже сега като го обяснявам, ми се струва, че това е по-добър вариант, отколкото да притискаме кмета да прави благотворителност. Той ако има желание, и сам щего направи, не е нужно да настояваме ние. Само трябва да се уточнят датите на тази кампания, за да можем да ги напишем коректно в писмото.

И още нещо, тъй като момичетата от ДБМ нямат възможност целодневно да са на сергията, дали твоите хора ще се ангажират да обслужват и благотворителния стелаж, когато няма някой от ДБМ?

# 136
И още един въпрос.  Хубаво е писмото да бъде официално подписано от Хриси и подпечатано с нашия печат. Обаче ум не ми идва как да го направим? Единственото , за което се сещам, е след като уточним текста, да го изпринтите в София, да се подпише и подпечата  и да го пуснете по пощата до кмета на Пловдив.

Другият вариант е да го подготвим тук, да го подпишем с Ренци, но няма да имаме печат.

# 137
  • sofia
благодарим за отзив4ивостта Hug
ще систематизираме инфото на разли4ните моми4ета и ще се обадим.На кого да го пуснем?

# 138
Гери, аз съм виновна твоите визитки още да не са у теб. Можехме да ги вземем от Инето като бяхме в София с мъжо, но хич не ни се обикаляше из задръстванията. Embarassed Извинявай!

Иначе няма проблем за тротоарното право. Ще се уговорим с моите хора директно те да дадат парите за наема за благотворителност и така. И няма проблем да работят и на благотворителния щанд. Аз лично им имам пълно доверие, а и те още от Коледния базар се опитват да помогнат с каквото могат.

Колкото до Милена от ДБМ-аз смятам, че задължително трябва да дойде с нас на срещата. Така повече ще натежат нещата.
Ами май е това от мен. Засега поне със сънения си мозък не се сещам за друго.

# 139
благодарим за отзив4ивостта Hug
ще систематизираме инфото на разли4ните моми4ета и ще се обадим.На кого да го пуснем?

Може тук, в темата, или на bg_maiki@abv.bg

# 140
  • София
Борис Цветков: Проблемът с детските градини може да се реши с общи усилия

Цитат
Преглед на основните теми в пловдивския печат
В. “24 часа – Пловдив” съобщава, че район „Централен" е започнал проверки за опасни катерушки и пързалки в детските кътове в парковете. Част от повредените съоръжения са махнати, за да не стане трагичен инцидент, казва зам.-кметът Георги Титюков. Те се подменят с нови, за което са планирани в бюджета за тази година 59 000 лв.
http://www.focus-news.net/?id=n629568

Цитат
За откриване на влог не се плаща такса
Все повече клиенти откриват разплащателни сметки и безсрочни спестовни влогове във връзка с изискванията болничните и майчинските да се изплащат по банков път, обясняват банкови експерти. Повечето кредитни институции не начисляват такси за откриване на сметката. Такса се взима при издаването на дебитна карта. В ПрокредитБанк таксата е в размер на 1,25 лв. Тази карта е валидна за територията на страната, а за издаване на международна се плащат 5 лв
http://www.novinar.bg/?act=news&act1=det&sql=MjE0Nzs0&am … ater=MjE0NzsxNQ==

Цитат
ПроКредит Банк също почва да открива банкови сметки, предназначени за ползване от получателите на болнични и пари за майчинство. Сметките се откриват безплатно и са съчетани с местна или международна дебитна карта. Миналата седмица такива сметки започна да предлага Първа инвестиционна банка.
http://www.segabg.com/online/sect.asp?issueid=2531&sectionid=3

# 141
Ето какво ми пусна Доли за документацията, необходима на НОИ за майчинските:

http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=41659&rubr=0&iz … id=12&iy=2007

7 документа искат ooooh!

# 142
Ето какво ми пусна Доли за документацията, необходима на НОИ за майчинските:
http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=41659&rubr=0&iz … id=12&iy=2007
7 документа искат ooooh!

Основната тежест за документите носи работодателя или по-точно счетоводството, тъй като ние си пускаме молби за отпуск и прилагаме копие от с/ка (ако вече не е представено), акта за раждане е ясен, другите са бланки, които подписваме.

# 143
Момичета, по въпроса с писмо до Министерството на отбраната: смятам, че не е необходимо, поне засега, защото нашият готин кмет се е заинатил като магаре на мост и няма да даде детската градина  smile3501

Преписвам дословно:

Уволняват директорката на "Арлекино"
Пловдив, Валентина Йеремиева

Незабавно да бъде уволнена директорката на ЦДГ "Арлекино" Веселка Атанасова, разпореди вчера /б.м. четвъртък/ кметът д-р Иван Чомаков. Шефката на детската градина има влязла в сила присъда по обвинение, че е присвоила парите, които колективът е събирал за болното дете на колежка. Детето е починало. Директорката обжалва присъдата.

Общината няма да освобождава апартаментите, в които се помещава "Арлекино" , въпреки  че от Министерството на отбраната е даден едномесечен срок. Официалният отказ ще бъде подготвен от кмета. Осемдесет процента от децата са на военните. Освен това ние сме предоставили доста имоти на държавата, коментира градоначалникът.

По същия начин и аз утре мога да напиша писмо до поделенето, което продължава да стопанисва стадион "Христо Ботев", макар че той е общинска собственост, даде пример д-р Чомаков. Той разпореди на кмета на район "Източен" Красимир Кузмов да търси терен за нова детска градина.

край на цитата.

В последното изречение се съдържа и една хубава новина - ако терен в район "Източен" се намери, в което не се съмнявам,  това ще бъде четвъртата нова детска градина, с която ще се ангажира общината.

Ами - браво! Какво друго да кажа! Евала, кмете, ашколсун!

# 144
Още очаквам някакви забележки и коментари за писмото до кмета, което съм пуснала по-горе. Най - вече искам да знам Хриси какво мисли по въпроса, защото тя ще го подписва!
Или ако го изпратим оттук, трябва да е съгласувано, така че пак искам да знам какво мисли УС!
Crossing Arms

Момичета, вие четете ли ми постингите изобщо? Joy

# 145
Още очаквам някакви забележки и коментари за писмото до кмета, което съм пуснала по-горе....
Момичета, вие четете ли ми постингите изобщо? Joy

Ами аз чета изобщо на всички постингите.  Wink

На ти сега моите коментари:

1. Добре е да включиш нещо и за ДГ "Арлекино".
2. Дефинирай някакво време за среща.
3. По устав нямате право с Ренци да подписвате документи, вкл. официална кореспонденция, освен ако не сте упълномощени за това. Право за това има само Хриси, и Кали, когато Хриси е възпрепятствана.  Без печат също не става. Следователно писмото трябва да се изпрати оттук (или Хриси да ви упълномощи да представлявате СНБМ пред местните институции, както и да имате печат). В текста можеш да напишеш най-отдолу, че лицата за контакт в Пловдив са .... и да посочиш вашите телефони.

# 146
Ами браво на нашия кмет! Направо не ми се вярва, че така присърце взе нещата човека. Евала!

Иначе аз както казах забележки по писмото нямам. Само си мисля, че трябва да побързаме с пращането до София на Хриси да го подпише и от там до кмета, защото нямаме много време. Първо нужно е срещата да е възможно най-скоро заради обсъждането на таксите за ДГ и ясли и второ страдаме от липса на време за благотворителната инициатива. Мисля, че най-късно до края на месеца се раздават местата по центъра и ако не действаме бързо може да останем с пръст в уста/демек да няма вече места/. Та Гери пращай на Хриси да подпише и дано най-късно другата седмица да успеем да организираме срещата с кмета.

# 147
Ейййй, добре че е Инето, инак хвърлях шапката и късах ризата Joy

Ине, аз това за подписването бях сигурна, че така трябва да е - от София, с печат, както си трябва, няма да се излагаме.

За "Арлекино" не знам дали да пишем, след като кмета е изказал ясна и недвусмислена позиция, дали трябва да го пишем, или просто един абзац ще добавя в писмото, за да спомена и този случай.

Пък за координати в Пловдив, ще напиша телефоните ни в антетката долу, без имена, пък визитки ще си приложим към писмото, така е най-чисто.

# 148
Ренци, до утре ще изчакаме да се изкажат дамите, после оформям последно писмото, качвам го на общия мейл, Хриси или Кали /че Хриси нещо е махмурлия май от тез рождени дни Mr. Green / го тегли, принти, подписва, подпечатва и направо го пускат по пощата на адреса на кмета в Пловдив. Така става най - бързо

София, съгласни ли сте?

# 149
За "Арлекино" не знам дали да пишем, след като кмета е изказал ясна и недвусмислена позиция, дали трябва да го пишем, или просто един абзац ще добавя в писмото, за да спомена и този случай.

Да го потупаш по рамото, бе мацко, не за друго.
И без това половин писмо му благодариш, благодари му и за това.
Заслужава човекът!

Peace

Общи условия

Активация на акаунт