СНБМ инициативи -3-та част

• 15 338
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
За "Арлекино" не знам дали да пишем, след като кмета е изказал ясна и недвусмислена позиция, дали трябва да го пишем, или просто един абзац ще добавя в писмото, за да спомена и този случай.

Да го потупаш по рамото, бе мацко, не за друго.
И без това половин писмо му благодариш, благодари му и за това.
Заслужава човекът!

Peace

Joy Joy Joy Ей затва тъ обичам, Крюелооо!

# 151
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
ъхъ Mr. Green

# 152
Момичета, пускам текст за благодарствено писмо до кмета на Пловдив.

В пълния му вид можете да го видите на общата поща, използвала съм едната от бланките, които Инето направи.

ДО
                        КМЕТА НА
                        ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Д-Р ИВАН ЧОМАКОВ

УВАЖАЕМИ Д-Р ЧОМАКОВ,

Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” поднася своята благодарност по повод изразената наскоро от Вас позиция по предложението на зам.-кмета Атанас Славов за увеличаване на таксите за детски ясли и градини в Пловдив. Вярваме, че промените, касаещи родителството и социалните услуги за деца, трябва да се предприемат след широк обществен диалог и запознаване с всички аспекти и обсъждане на всички възможни варианти. Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” изразява своята готовност за участие в бъдещо обсъждане на предложената промяна.

Изразяваме и задоволството си от изпълнението на поетите от Вас ангажименти на срещата ни през месец юли 2006 г.: създаване на електронен регистър на свободните места и оптимизирането на базата в детските заведения. Доволни Удовлетворени сме от факта, че община Пловдив е предвидила и близо 2 млн. лева в бюджета си за 2007 г. за строеж на две нови и пълна реконструкция на трета детска градина.

Използваме случая, за да ви поканим на нова среща в най-скоро време, на която бихме желали да Ви запознаем с някои нови инициативи на Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” и да представим на Вас и Вашия екип новия Рецептурник за детско хранене, одобрен от ................................................................./ТУК МОЛЯ ЖЕНЯ И МАРИЯ ДА ОПИШАТ ДВАТА РЕЦЕПТУРНИКА – ОТ КОГО СА ОДОБРЕНИ, ОТ КОГО СА ИЗДАДЕНИ, ВЪВЕДЕНИ ЛИ СА В РАБОТАТА НА ГРАДИНИ И ЯСЛИ/.

Освен това бихме искали да ви представим и една благотворителна инициатива,  която организираме съвместно с Фондация “Движение на българските майки”. С подкрепата на кмета на район “Северен” г-жа Даниела Желязкова се  организира благотворителна продажба на мартеници на територията на района. Набраните средства ще бъдат предоставени на домове за деца, лишени от родителски грижи , в Пловдив и областта. Молбата ни е община Пловдив да отпусне безвъзмездно тротоарно право за времето от 25 февруари 2007 г. до 02 март 2007 г. на Главната улица, където да бъде разположен още един щанд за продажба на мартеници.

ПЛОВДИВ, ...... 2007 Г.            ПРЕДСЕДАТЕЛ СНБМ:
                              Христина Пендичева

КООРДИНАТОР ЗА ПЛОВДИВ:
                              Гергана Саръмова   

Моля Жени и Мария да ми кажат данните за рецептурника, за да ги впишем.

Гери, според мен е добре да разместиш местата на абзаците, първо да говориш за благотворителната инициатива и после за рецептурника Peace

Прати окончателния вариант в пощата, пиши моля те тук , че си го пратила. Също така ще ви помоля за адреса на кмета.
Аз после ще го изпринтя, подпечатам, подпиша и изпратя Peace

# 153
На срещата с Чомаков обаче няма да можете да говорите за рецептурника , просто защото още няма да го имате . Всъщност (мое мнение е) , че и да го имате , няма да намерите в него нещо обезпокоително . Неправилното хранене на децата ни се получава не от менюто , а от качеството на храната , която се предлага . До този извод стигнахме и с Абаджиева . Храните , които трябва да се махнат са майонезата и течния шоколад , като ето тук вече зависи от домакинката на ОДЗ-то , която прави менюто , дали да ги включи или не .
Моли , Ренци , трябва една среща  в скайпа с Мими и мен , за да ви запознаем с въпроса .
Другото , което трябва да разберем , дали се готви по един и същ рецептурник в Пловдив и в София

# 154
Добро утро момичета!

На адреса на сдружението се получи поздравителна новогодишна картичка от д-р Ива Станкова.

....пък визитки ще си приложим към писмото, така е най-чисто.

... и как по-точно ще стане това, след като писмото се изпраща до кмета от тук, а визитките са в Пловдив  Wink
пиши имената и координатите ви в края на писмото, не в антетката.

# 155
Добро утро момичета!

На адреса на сдружението се получи поздравителна новогодишна картичка от д-р Ива Станкова.

Хриси, ще звъннеш ли да й благодариш?

Момичета, има едни нещица в пощата, дето чакам отговор за тях от онзи ден, хайде да ви помоля да ги погледнете вече и да си кажете кой какво мисли Wink Доли си е направила труда да оформи проекта ни за КАТ, аз съм добавила някои неща и съм написала едно писмо до бат Бойко, същото може да се изпрати и до КАТ и до ръковоството на "Градски транспорт". Искам  до края на седмицата да изратим писмото, придружено от проекта, така че чакам отзиви.

Ако някой се сети къде и под каква форма в проекта или в писмото да се сложи нещо, че очакваме финансиране от общините или от КАТ за листовките, да добави.

Гери, с корекциите на Хриси ще стане идеално писмото. За съжаление грипа ме тръшка яко, та гледам да не се навъртам много покрай децата, а ПС-то ми е в детската, тъй че съм пропуснала да коригирам по уважителни причини, моля да ме извиниш  bouquet

# 156
Хрис, Кали, сега вече завършвам писмото и го качвам на пощата. За мен беше важно да го видите, момичета, защото е официален документ.

За нещата за КАТ, Кали, аз ги видях, нямам особени забележки, обаче дали не прибързваме малко с това? В смисъл, че ако се стигне до някаква инициатива, ние все още нямаме възможност за собствено финансиране. Ще ги прегледам още веднъж.

# 157
Писмото е в общата поща. В крайна сметка махнах изобщо за рецептурника, защото още не сме наясно дали в Пловдив се работи по него. Ренци, знам, че много държеше да го пишем, но не сме готови - дори нямаме екземпляр, та ми се стори по-удачно засега да изчакаме. Пък на самата среща пак можем да го помолим за съдействие, не пречи и за това да поговорим.

Момичета, днес е 16-ти, дали до довечера няма да имаме добра новина от Фондация "Работилница за граждански инициативи", а newsm78

Дано  са одобрили проекта,  Praynig

# 158
Хрис, Кали, сега вече завършвам писмото и го качвам на пощата. За мен беше важно да го видите, момичета, защото е официален документ.

За нещата за КАТ, Кали, аз ги видях, нямам особени забележки, обаче дали не прибързваме малко с това? В смисъл, че ако се стигне до някаква инициатива, ние все още нямаме възможност за собствено финансиране. Ще ги прегледам още веднъж.

Гери, нямаме все още и никога като гледам няма да имаме собствено, така че ще говорим с КАТ и общините да го поемат, ако откажат, но пък са за по принцип, ще търсим финансиране от друго място. Какво да чакаме още? Никой няма да ни потупа по рамото и да пита дали не ни трябват малко кинти за нещо.

За рецептурника, по-добре наистина първо проучете въпроса за Пловдив. На срещата нищо не ви пречи и за това да поговорите.

И аз чакам обаждане за проекта, но засега нищо Rolling Eyes

Гери, погледнах писмото, според мен в този вид е добре, само че ми се струва, че обръщението ви трябва да е с главна буква щом е в единствено число. Можеш накрая да кажеш, че бихме искали среща с него, за да му поговорите за инициативата с мартениците, тай като март месец ей го къде е и на срещата можете да му занесете документите, които Доли е подготвила за инициативата с листовките.

# 159
Дами извинявайте, че не отговарям, но все още не ми е наред компИУтъра и повечето файлове не мога да ги отварям така, че няма как да чета нещата които са в пощата (и не само тях де). Confused

И аз чакам новини за проекта.

# 160
Мацки, току-що ми се обади г-н Вълковски от ФРГИ да каже, че сме одобрени и другата седмица с Ради сме на обучение Party Петък, събота и неделя. В петък ще се започне около обяд. Обучението е в Банкя, поемат хотел и храна за който иска, аз лично няма да спя там и Ради като каже дали ще ползва нощувките ще звънна да им кажа, за да не харчат пари излишно. Доста от другите организации не са от София и заради това така са го организирали с хотела.

До края на следващата седмица ще ни изпратят повече инфо. Peace

# 161
Ураааа! Много се кефя!  bouquet

# 162
  • София
Мацки, току-що ми се обади г-н Вълковски от ФРГИ да каже, че сме одобрени

newsm10

Вчера се разшумя за децата в киноиндустрията. Инициативен комитет е изпратил отворено писмо и днес Емилия Масларова и Ширин Местан са се срещнали с тях.
Дали ще дочакаме и ние подобна реакция на наше писмо?   newsm78
Дори и не толкова бързо, но все пак да се срещнат с нас.

Ако някой все още си няма банкова сметка
http://www.monitor.bg/bussiness/article?sid=&aid=107309& … id=40&eid=951
http://www.monitor.bg/bussiness/article?sid=&aid=107311& … id=40&eid=951

# 163
Евче, какво за децата в киноиндустрията точно, че нали с кастинги точно се занимавам в работата ми и ме касае?

Ще дочакаме, ама не и от Масларова Rolling Eyes Следващия социален министър, живот и здраве Peace

Ради, мисли дали ще спиш в хотела или ще пътуваме всеки ден до там. Аз мисля така да процедирам и ако е цял ден само да обядвам там. Ако ти е удобно можеш да идваш до нас и заедно да пътуваме с мойта кола. Иначе май ще ти бъде доста далече ако трябва с автобус до Банкя да ходиш newsm78 Помисли и ми кажи да им звънна в следващите дни. Жорето ще има ли кой да го гледа? Аз за моите сега мисля варианти newsm78 Че свекърва ми ще пътува, бавачката другия петък и тя иска да пътува за помен на баща си и май само майка ми остава, дано не е болна дотогава, че мъжо сам не може да се оправи Praynig

# 164
  • София
Кали, виж тази статия в нея е обяснено. Имаше подобни и в другите вестници.
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-01-16&article=174762

А за срещата днес http://www.focus-news.net/?id=n630330

Общи условия

Активация на акаунт