СНБМ инициативи -3-та част

• 15 323
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Мисля да не спа там (и да искам наще няма да искат тъй, че немам избор), ако е цял ден ще обядвам там (или няма щот съм на диета). И разбира се, че ще ми е по-удобно да идвам до вас и ти да ме возиш, за което предложение благодаря!  bouquet Единствения проблем за сега май се оказва петъка. Мислех да викам една приятелка да го гледа (или да го водя у тях), но с тази скарлатина няма да стане, тя не само е с малко дете, но е и бременна, ама все ще го измислим някак.

# 166
Браво, момичета, много се радвам Hug

Гери, ще погледна после в пощата за писмото, адреса на кмета дала ли си ми?

# 167
Чудесна новина  Grinning
Благодарности на трудилите се да попълнят нужните документи - Деси , Доли , Ради   bouquet
Гери , да ти кажа , по-добре стана , че си решила да махнеш абзаца за рецептурника .

# 168
Браво, момичета, много се радвам Hug

Гери, ще погледна после в пощата за писмото, адреса на кмета дала ли си ми?

Хриси, адресът на общината си е написан на самото писмо, след името на кмета е. За всеки случай обаче ето го пак: Пловдив, площад Стефан Стамболов 1, д-р Иван Чомаков, кмет

Момичета, много се радвам за спечеленото обучение!

На Кали и Ради ползотворно обучение, моля ви, правете подробни записки, за да може да предадете после наученото и на нас. Кали, Ради, дали някоя от вас няма репортерско касетофонче, ако ползвате такова, би било по-лесно да предадете в пълнота предаденото. Жалко, че съм далече, иначе щях да ви предоставя моето.

# 169
Мацки, току-що ми се обади г-н Вълковски от ФРГИ да каже, че сме одобрени ...

Честито и от мен!

Раде, Кали, успех в обучението!

И веднага предлагам вие да сте координаторите по реализацията на проекта за кръглата маса.

# 170
Хрис, Кали, сега вече завършвам писмото и го качвам на пощата. За мен беше важно да го видите, момичета, защото е официален документ.

За нещата за КАТ, Кали, аз ги видях, нямам особени забележки, обаче дали не прибързваме малко с това? В смисъл, че ако се стигне до някаква инициатива, ние все още нямаме възможност за собствено финансиране. Ще ги прегледам още веднъж.

Гери, нямаме все още и никога като гледам няма да имаме собствено, така че ще говорим с КАТ и общините да го поемат, ако откажат, но пък са за по принцип, ще търсим финансиране от друго място. Какво да чакаме още? Никой няма да ни потупа по рамото и да пита дали не ни трябват малко кинти за нещо.

...

Кали, момичета, за успех или провал не съм мислила, защото сама по себе си инициативата е много силна като идея, обаче все още не я виждам в организационно отношение. Много по-ангажиращо и сериозно е да отидеш при ББ, КАТ и т.н., да разкажеш идеята и да кажеш, че Х, У, Z са зад гърба ти и ще финансират проекта. Тогава шанс за отказ просто няма, а сега, ще има евентуална среща, ББ ще ни потупа по рамената и ще каже "като намерите пари, елате пак".

Затова предлагам да не бързаме, нека да се организираме и да потърсим още проекти, по които да кандидатстваме за финансиране, все пак да имаме нещо зад гърба си.

Също така предлагам, да направим срещи с регионалтите шефове на КАТ,  или да им пишем официални писма, в които да им споделим за проблемите на майките и инвалидите в градска среда. Просто малко да им обърнем внимание, че не оказват необходимия контрол върху неправилно паркиралите автомобили, например. Нека първо искаме тяхното съдействие, да установим по-тесни контакти и тогава с тяхна помощ можем да стартираме инициативата.

Защото иначе, ако идем сега и кажем, дайте ни пари да направим това, те ще кажат - ами кои сте вие?

# 171
Напълно подкрепям Гери. Мисля, че трябва да сме адски подготвени, за да предприемем стъпки за реализиране на инициативата. Да проучим абсолютно всичко. Регионалните срещи ще ни помогнат да опипаме почвата дет се вика. Ако осигурим и поне малко финанси зад гърба си мърдане няма да има. Задължително трябва да проучим и кой плаща за рекламите по граждански инициативи като тази за разделното сметоъбиране. Ако се окаже, че общините си плащат, то може да натиснем и за нашата инициатива да дадат пари.
Другото, което се сещам-има ли още Министерство на транспорта или са го трансформирали в нещо? Не съм наясно с този въпрос. Ако има може и там да се целим за финансиране и подкрепа, защото този проблем не е регионален, а е в национален мащаб.

# 172
Честито момичета за проекта
започваме добре годината.....все така да е.
Нищо не казвате за среща....ще се виждаме ли до края на месеца или другия  newsm78
Жени....с теб ще се чуем в момента, в който ми се отвори прозорец...че Свет е в командировка и си идва в петък....а с двете деца не мога да се довлека до теб ....
Някой чувал ли се е с Томасе ....дали е по-добре вече.....че не е писала скоро

# 173
Момичета , сетих се тия дни , че имахме специално музикално оформление на втория протест (
Ханибал се беше погрижила за него и беше направен професионално .
Дали го имах някъде , да си го сложим на сайта  newsm78
И на Ханибал трябва да пиша , че да направим един договор за него , че от "звезди" беше озвучен
Намерих го в пощата си , ама не мога да направя връзка тук , за да си го припомните

Последна редакция: вт, 16 яну 2007, 22:54 от писна ми

# 174
Момичета, дайте да помислим за резервен човек за обучението, в случай че Радето е още в карантина. Има ли желаещи?

# 175
Момичета, за КАТ съм съгласна, че може би трябва да проучим още малко нещата.
Ренци - има Министерство на транспорта, но в случая не мисля,че те могат нещо да направят , това си е проблем на Пътна полиция.
Раде, оправяйте се бързо, дано да нямаш скарлатина и ти. Praynig
А Георги не искаха ли да го вземат в инфекциозна като е със скарлатина?
Гери, утре майка ми ще разпечата писмото и вдругиден ще  го пусна Peace
А за обучението за съжаление, аз не мога за цял ден, абсурд.

Вики
, за срещата,при положение, че Ради и Кали са болни, Доли най-вероятно няма да е тук уикенда, предлагам да я направим другата събота.

# 176
Ей, много се радвам, че са ни одобрили и моля много за подробни разкази, пожелавам ви да ви е интересно и ползотворно! Ще създадете и чудесни контакти!

Аз още съм болна и ми е доста трудно да ходя на работа, но се налага, поне малката е добре.
Ако ми остане време утре на работа ще погледна за инициативата.

После ще трябва да вкараме и в сайта инфо за обучението.

Българки юначки!!!  Joy Много се радвам! /между кашлянето и кихането/

# 177
Браво Дами, с малки крачки към успеха.
Все така да успяваме от раз.

Аз да кажа, че ми е невъзможно да съм на линия другия weekend. Мария има рожден ден на 27. Ще правим и едно голямо семейно събиране защотото в родата имаме 4 рожденици този месец.
Имам едно питане какво правиме с членския внос. На кой и как да дам пари или направо да внасям по сметката?
Хриси като имаш малко повече време да ти кажа как да влизаш на нашия сайт за да видиш, новите членове, и да пишеш ти или който ще се занимава, за членския внос, кой и как внесъл, да имаме все пак някаква сататистика.

# 178
Момичета, чудя се нещо. Какво е основанието, на което държавата поема голяма част от разхода на служителите за транспорт? Кои са тези служители и защо ползват тази привилегия от нашия джоб. Хриси, в комисията, в която работиш и изобщо в държавната администрация кой и къде и защо се ползва с такива привилегии? Аз лично съм на мнение, че не може служителките в Агенция за социално подпомагане, които са си обикновени администраторки, чиновнички, или не знам как да го нарека, да получават на месец по 20лв за карта за градския транспорт, а да се оправдяват от министерството, че няма пари за детски и други. Според мен полицаите също не би трябвало да се ползват с подобни привилегии, единствено пенсионерите и евентуално учителите /тук не знам каква е ситуацията, получават ли или не/... На всичкото отгоре работното време на тези служители е най-леко - до 4-5-5 и полвина най-късно. Но наистина ме интересува какво е основанието, на което им се поема този разход и привилегия.

# 179
Кали, виж тази статия в нея е обяснено. Имаше подобни и в другите вестници.
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-01-16&article=174762

А за срещата днес http://www.focus-news.net/?id=n630330

Мерси, Евче  bouquet Това е за конкуренцията, г-н Паскалев яко им е набрал, щом е стигнал до Министерството, явно никога повече няма да работи с Ню имидж Simple Smile

Гери, ако търсим финансиране и обясним, че очакваме партньори като КАТ, ГС и общините първия въпрос на евентуално желаещите да ни финансират ще бъде "а те съгласни ли са". Така че като изчистим този въпрос и другия дали не могат да поемат листовките/не вярвам да са кой знае какъв разход за тях/, тогава да търсим други варианти за финансиране.  Аз не смятам, че ще кажат кои сте вие, при положение, че си предлагаме доброволно труда и е ясно че ние сме потърпевшите от нарушенията на шофьорите. Плюс това и Борисов и шефа на КАТ вече имат известна представа за нас, нали точно от тях искахме разрешение за протестите и затвориха жълтите павета специално заради нас по цялото им протежение   Peace 

Говорих с Доли току-що, решихме да изчакаме да мине обучението, за да говоря с ФРГИ за инициативата да видя дали намя да искат да ни подкрепят, както и тя д апроучи нещата със социалната реклама междувременно и да пусне писмо до още една фондация в тази връзка.

Репортерско касетофонче нямам, за съжаление.

Ради, няма ли да мине скарлатината дотогава? Да не заразиш някой там? Сигурно няма да сме единствените с малки деца newsm78 А и за моите ме е страх, естествено. Ще е хубаво да имаме резервен вариант, в случай че още сте под карантина вкъщи, Гери е права Peace

Хриси, предполагам, че Ренци има предвид към Министерството да се обърнем за премахването на металните тръби на третата врата newsm78 Чете ли проекта? И ако искате да се присъединим и ние към срещата с Ради, другата събота просто няма как, нали сме на обучение Peace

Влади, за предпочитане е парите да са в сметката.

Последна редакция: ср, 17 яну 2007, 11:06 от mishlentze

Общи условия

Активация на акаунт