Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 57 943
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Първо мисля за неонатологията. Не знам в кой град живеете, но това което пишете е безумие. Има много условности, а няма специалисти. Помислете си.
Аз се преорентирах към Токуда заради неонатология, макар в Шейново да бях по-сигурно за изпълнението на секциото. Но пък там неонатологията е под всякаква критика. Така, че златна среда търся първо за бебето, после за мен.

# 121
Аз с първата бременност бях с планиран екип, който така и не дочаках. 😁 Отидох в Майчин дом и ме интересуваше само и единствено да ми се постави епидурална на мига. Не съжалявам. Въпреки че с упойката, спряха болките, към втората бременност тръгнах много по-плаха, защото знам какво ме очаква. Не бих избрала никой доктор пред упойката. Аз избрах упойката пред доктора, но се оказа, че въобще не търпя на болка, колкото си мислех.

# 122
В Шейново ми сложиха и епидурална упойка.

Бих поспорила кое е по-важно - дали неонатологията или оператора /ако сте секцио/.

Родих 2019 в Токуда и имах усложнения от секциото, влачих се с дълго и болезнено възстановаване. Понеже ми беше първо бебе много се притеснявах дали всичко ще е наред и дали ще се грижат добре за бебето, дали ще имаме елементарен комфорт, уроци по кърмене, тоалет, раздвижване и т.н.... по тази причина избрах Токуда тогава.
2021-ва родих в Шейново, доволна бях от неонатологията, възстанових се много, много бързо, въпреки че се очакваше да е по-трудно и болезнено. Единстено мизерията ме притесняваше, но се преживява. Отново ще раждам в Шейново, защото съм доволна.

Мнението ми за неонатологиите е от позицията на родени две, доносени и напълно здрави деца.

Ако се предполага, че бебето има някакъв проблем , няма да е доносено или майката е много рискова, определено Токуда е по-добрият вариант, защото е многопрофилна болница. А като ниво на неонатологията Токуда, Майчин дом и Шейново са в една категория, просто в Токуда е по-луксозно.

# 123
Анестезиолозите явно са голям проблем на общодържавно ниво, а не само на едно-две места. В моя град също са малко, като питах за епидурална с първото дете, директно ми казаха, че има шанс анестезиологът да е някъде по спешност и в такъв случай няма да се занимава с мен. В крайна сметка родих секцио със спинална упойка, много съм доволна и от лекарите, извършили операцията и от анестезиологът, поставил упойката. Не съм щастлива, че родих така, но пък оценявам факта, че нямам никакви оплаквания.

# 124

Бих поспорила кое е по-важно - дали неонатологията или оператора /ако сте секцио/.

Родих 2019 в Токуда и имах усложнения от секциото, влачих се с дълго и болезнено възстановаване. Понеже ми беше първо бебе много се притеснявах дали всичко ще е наред и дали ще се грижат добре за бебето, дали ще имаме елементарен комфорт, уроци по кърмене, тоалет, раздвижване и т.н.... по тази причина избрах Токуда тогава.
2021-ва родих в Шейново, доволна бях от неонатологията, възстанових се много, много бързо, въпреки че се очакваше да е по-трудно и болезнено. Единстено мизерията ме притесняваше, но се преживява. Отново ще раждам в Шейново, защото съм доволна.

Мнението ми за неонатологиите е от позицията на родени две, доносени и напълно здрави деца.

Ако се предполага, че бебето има някакъв проблем , няма да е доносено или майката е много рискова, определено Токуда е по-добрият вариант, защото е многопрофилна болница. А като ниво на неонатологията Токуда, Майчин дом и Шейново са в една категория, просто в Токуда е по-луксозно.
При кои лекари беше в тази луда и Шейново. Аз от секциото съм доволна. Потвърдено от няколко лекаря след това. Махнаха ми и големи сраствания, които може да са проблем за следваща бременност.

# 125
При последните кръвни изследвания, които правих, се оказа, че бая показатели са се сринали, та АГ ме сложи на конски дози желязо (ампули тотхема) и бая големи дози магнезий. При урината също имаше някакви левкоцити, та се наложи да пускам стерилна такава, която пък излезе чиста. Вие имате ли чести посещения до тоалетната (на 15-20 минути)?
Поне с бебка засега всичко е наред. В 25 г.с. ме вика и на тонове, някой вече да е ходил на тонове?

# 126
При последните кръвни изследвания, които правих, се оказа, че бая показатели са се сринали, та АГ ме сложи на конски дози желязо (ампули тотхема) и бая големи дози магнезий. При урината също имаше някакви левкоцити, та се наложи да пускам стерилна такава, която пък излезе чиста. Вие имате ли чести посещения до тоалетната (на 15-20 минути)?
Поне с бебка засега всичко е наред. В 25 г.с. ме вика и на тонове, някой вече да е ходил на тонове?

При мен от последните изследвания хемоглобина пак беше паднал на долна граница и сега пия едни прахчета желязо с витамин Ц. Магнезия (500мг) го пиех по 1-2 таблетки на ден, но се наложи да го увелича драстично на 3 пъти по 2 на ден по препоръка на АГ, понеже преди около седмица получих първите подготвителни контракции. Странното е, че продължиха около 2 часа и в края на деня пак се появиха за няколко минути. Пиех до преди няколко дни и но-шпа и за момента нямам проблеми. От вчера приемам 3 пъти по 1 магнезий.
За левкоцитите в урината не трябва да се притеснявате особено много, нормално е при бременност, но е хубаво, че сте си направили и микробиология за всеки случай.
На мен често ми се налага да търча до тоалетна, но това също си е нормално, а и аз пия мнооого вода. Щом стерилната урина е чиста, не мисля, че има повод за тревога.

# 127
Здравейте, имам един въпрос. Вие колко фетални морфологии ще правите?

# 128
За сега 2. Едната в 13г.с , а другата в 21г.с  . Знам, че към 30 или по късно пак се прави .

# 129

При кои лекари беше в тази луда и Шейново. Аз от секциото съм доволна. Потвърдено от няколко лекаря след това. Махнаха ми и големи сраствания, които може да са проблем за следваща бременност.

В Токуда при Колева, в Шейново при Вецев.

# 130
И аз бях при Колева. До сега се следях при Вецев, но това отговаря за изследвания след 2с. И някои други пропуски ме отказаха. Иначе знам, че секциото ще е ок. Но се отказах от негою ходих 2с. С гъбички и сърбежи, докато ми отговори.

# 131
Здравейте! Аз трябва да направя 3 ( 11, 20 и 28 г.с.), защото имах намален кръвоток в началото, след генетични изследвания излезе, че имам предразположеност към прееклампсия и първата ми дъщеря е родена в 36 г.с. с подновено тегло. Та...за всеки случай.

# 132
И аз бях при Колева. До сега се следях при Вецев, но това отговаря за изследвания след 2с. И някои други пропуски ме отказаха. Иначе знам, че секциото ще е ок. Но се отказах от негою ходих 2с. С гъбички и сърбежи, докато ми отговори.

И на моите кръвни изследвания не отговори, както очаквах в неделя, но бях изпратила и резултатите от БХС, които бяха леко обезпокоителни и ми се обади същия или на следващия ден. Също така преди 2 седмици изпратих резултати от коагуацията и след час ми звънна да ми коригира терапията и ми промени часа на по-скорошен, за да провери кръвотока... Явно си ги следи и реагира при спешност.

Сега при кого се следите?

# 133
Минавам да се разпиша и аз с първа покупка. Вчера от намаленията взехме кош за кола. Сърбят ме ръцете, но с останалите неща мисля да изчакаме, освен ако не намалят някое от тези, които сме харесали.

Един въпрос - какъв репелент мислите да ползвате против насекоми? Скоро отиваме на море, а забравих да питам на последния преглед. 😒

# 134

Аз досега съм направила 2, и ще правя 3та мисля че беше в 32гс. Последната е много важна тъй като някои аномалии, дано няма такива разбира се, се виждат на по-късен етап. Така ми каза лекаря, който ми извършва ФМ. Дали е просто да ми вземе парите или не, не знам, но и не ме вълнува особено. Предпочитам да ми е спокойно и да знам че всичко с бебчо е наред.

Общи условия

Активация на акаунт