Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 58 036
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
  • Велико Търново
Понякога следенето при повече от един АГ е нож с две остриета.
Моя АГ с предишната бременност ми беше казал, че може доносено бебче да се роди малко кг, и недоносено повече кг.
Малката се роди 38 г.с. 2,450 кг. В момента не ѝ личи че се е родила мъничка.

И моята беше започнала да  старее преждевременно с предишната бременност, но не помня какво ми беше изписал.
Сигурно като отида следващия път ще ми изпише инжекции за дробчетата, нямам изгледи да родя по - рано за сега, но той ще се презастрахова със сигурност.

# 256
В моя случай, АГ, при която се следя на частно и ходя вече повече от 10 години, не следи по ЗК. Нейната апаратура е и най-добрата в града. Затова се следя при две. И на двете имам доверие, въпросът е кой от двата апарата лъже. И не винаги най-добрата апаратура дава най-точно измерване. Simple Smile

# 257
  • Велико Търново
Месец преди да родя ме мериха на два различни апарата, моя АГ  и при постъпване в болницата където той е завеждащ. Мерките бяха доста различни , а уж апаратите едни и същи, но то има значение и кой прави измерването.

# 258
Здравейте момичета и аз се наложи да отида на два различни ефографа които до сега винаги са вървели еднакво като дължина и кг на бебето. В петък бях на единия и бебето беше 950гр . 26+2дни отговаряше на 26+4 дни но ми казаха че не е фатално,вчера бях на другия и според него се оказа ,че за три дни едва ли не е качило 200гр. Измериха го 1150кг в 26+6 и било със седмица напред отговаряло на 27+4 дни, съвсем се обърках,не знам направо с тези техните измервания и различни мнения … смятате ли че е възможно такава голяма разлика за три дни при измерванията или просто втория ехограф не ми ги направиха като хората…

# 259
Моя приятелка роди миналия петък, преди секциото мерят бебето 3000 гр. точно, а малката се роди 3500 гр.
Ултразвука не е кантар, всеки е калибриран по различен начин от моите доктори знам, че има 5 алгоритъма, по които се изчислява размер и тегло и винаги е +- и до 7 дни не го водят изоставане на бебето и не променят термин.
Не се притеснявайте ако кръвотока на пъпната връв и маточните артерии е окей.
Аз съм на 3-та фетална на 06.07. и нямам търпение да видя какво ще покаже и се надявам всичко да бъде наред.
При вас започнаха ли вече Бракстън Хикс контракции?

# 260
Ох много Ви благодаря,🌹така е като няма кой да ти обясни адекватно , се паткосваш. При мен все още не, или поне не съм ги усетила ,а при Вас?

# 261
Моя приятелка роди миналия петък, преди секциото мерят бебето 3000 гр. точно, а малката се роди 3500 гр.
Ултразвука не е кантар, всеки е калибриран по различен начин от моите доктори знам, че има 5 алгоритъма, по които се изчислява размер и тегло и винаги е +- и до 7 дни не го водят изоставане на бебето и не променят термин.
Не се притеснявайте ако кръвотока на пъпната връв и маточните артерии е окей.
Аз съм на 3-та фетална на 06.07. и нямам търпение да видя какво ще покаже и се надявам всичко да бъде наред.
При вас започнаха ли вече Бракстън Хикс контракции?
Съгласна съм с всичко. Не се предоверявайте на ехографските изследвания относно размери на бебето. Има не един или два случая на уж "големи" бебета към термин, които после се раждат със съвсем нормално тегло между 3 и 3,5 кг. По-важни от мерките и картинките са артериите, пъпната връв, кръвотока, общото развитие.
Аз съм на ФМ на 5.07 да прегледат пак човечето.
С първото бебе въобще нямах бракстън хикс, сега обаче ми се събира повече физическо натоварване около каката, има доста напрежение вкъщи, купуваме жилище, за съжаление баба ми почина и от десетина дни имам често стягания, че и болки понякога. В понеделник съм на ЖК и ще говоря с лекарката да почвам ли магнезий.

# 262
Момичета, много се развълнувах като ви чета на коя колко тежи бебенцето Heart Heart Eyes Нямам търпение да идва и моя ред за последната ФМ. В края на другата седмица имам час и нямам търпение да видя бебо.

MK55, като ми свършат сега олиата на Мустела и Биобаза (имам по малко и от двете) ще пробвам май това дето го препоръчваш. Винаги съм мразела да се мажа с олио точно, защото после съм цялата мазна и едвам се понасям, особено пък сега лятото полудявам в тия жеги.

# 263

MK55, като ми свършат сега олиата на Мустела и Биобаза (имам по малко и от двете) ще пробвам май това дето го препоръчваш. Винаги съм мразела да се мажа с олио точно, защото после съм цялата мазна и едвам се понасям, особено пък сега лятото полудявам в тия жеги.

И аз съм по същия начин. Но от това олио съм меко казано очарована, много бързо попива. Няма да съжаляваш.

# 264
Аз лично съм с Бракстън Хикс от 5ти месец. При натоварване са много често, при покой се разреждат. Но си имам. Сега пия 3Х2 Магнерот и ги намалих до 3-4 на Ден, но до преди 2 седмици бяха на всяка крачка буквално.

# 265
Аз също имам контракции от 5 месец. Заради скъсяване на шийката ми сложиха песеар, та предимно лежа и дори в покой получавам стягания, не изпитвам болка а само тежест. Пия магнезий и нош па.

Пазарувалили сте от този сайт: https://jukki.bg/? Имате ли наблюдения дали са качествени нещата

# 266
Другата седмица и аз съм на последна фетална, нямам търпение да разбера дали всичко е наред. Моят АГ при когото се следя никога не ми е казвал колко тежи, гледа си по г.с. и като цяло бебка върви с няколко дни напред. Не съм сигурна дали имам Бракстън контракции, усещам някакви пулсации и леко стягане понякога.
Струва ми се, че времето започна да минава много бързо от 2 седмици насам.

# 267
Здравейте! Някоя от вас дали ще купува сгъваема кошара на 2 нива (или има опит с такава) и на коя сте се спрели? Голямо умуване е при мен, оглеждам тези на Chipolino, но те пък имат доста модели и не мога да се ориентирам какви са разликите между тях, освен цените, разбира се. Всякакви съвети и мнения са добре дошли Simple Smile

# 268
  • Велико Търново
Здравейте! Някоя от вас дали ще купува сгъваема кошара на 2 нива (или има опит с такава) и на коя сте се спрели? Голямо умуване е при мен, оглеждам тези на Chipolino, но те пък имат доста модели и не мога да се ориентирам какви са разликите между тях, освен цените, разбира се. Всякакви съвети и мнения са добре дошли Simple Smile

Нашата е на Чиполино Белла. Най- обикновения вариант.

Разликите между обикновените и другите е, че на другите може да се сваля едната страна до половината за по- лесно достигане на детето ако кошарата е до леглото. Има и едни люлеещи механизми, които могат да се купят отделно или с вървят към някои кошари. За друго не се сещам. Към нашата имаше повивалник (препоръчвам, много е удобно) , поставка отстрани за козметика и една въртележка над леглото ( започна да ѝ обръща внимание след 3-4 месец и то за кратко).

# 269
Момичета назначиха ми обременяване с глюкоза, което излезе положително/по-високи стойности от колкото трябва и ме насочиха към консултация с ендокринолог. Обаче най-ранният час е 11 юли 😬. Има ли някоя от вас с гестационен диабет? само по стриктен режим на хранене ли се спазва?
Притеснявам се какво ще правя до 11-ти. Ще спра захарта и бързите въглехидрати за сега, но дали е достатъчно само това 🤔

Общи условия

Активация на акаунт