Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 188
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък нощни изпотявания имам само зимата. Като се затопли времето и лятото в жегите нямам. Не мога да си обясня тая  простотия....Може би по нататък ще станат постоянни,но засега е така. На 48 съм

# 91
  • Бургас
А Баховите капки по колко пиете, че при мен никаква файда от тях😚

По принцип се пият 2 пъти по 4 капки на ден, но аз съм пила и по 3, 4 пъти на ден. Зависи от моментното състояние.

Преди, когато започнах с тях си ги правех в шише-от 4 -6 капки от всяко / ако паднат повече не е проблем/ и си пиех цял ден от шишето да кажем около месец.Сега си слагам в чашата по 2к. да кажем около 1-2 пъти на ден, но първия вариант е по-добър, защото се получава по-добър ефект. Промените се забелязват в последствие, когато мине време си даваш сметка.Влияят на емоционалното състояние е и нагласата, от там и на поведението.

the_demon, може би е свързано с жлезата, тя нали си променя дейността през сезоните.А може и с витамин Д да има общо.

# 92
  • Бургас
Някоя да има инконтиненция при кихане,кашлица, скачане и дали е правил някакви процедури?

При мен започна на 41-42, за няколко години много се усили, при кашляне, кихане имаше винаги изпускане, на 46 отидох на преглед при гинеколог, светило в уро-гинекологията и той ми каза, че решението е поставяне на лента-слинг, веднага се оперирах и съм много доволна, вече 3 години нямам проблеми

# 93
Bur02, разкажи, моля.😘

# 94
  • Бургас
Какво да разкажа,   положението се влоши за 4-5 години,  при най-дребното покашляне се изпусках,  когато бях болна и кашлям, направо ужас, все ходя с превръзки и попикана, страшен дискомфорт, причините при мен бяха освен тежко раждане на младини с голямо бебе, приближаване към менопаузата и ген, също и това, че за година-две свалих 30 килограма, и явно се отпусна тазовото дъно, гинекологът направо ми предложи операция, за процедури и упражнения нито дума, но предполагам, че при мен е бил много напреднал процеса, колко ще издържи този слинг не знам, но направо се родих след операцията

# 95
А за самата операция да споделиш?

# 96
  • Бургас
Операцията не е чак толкова тежка, има различни техники, при мен бяха вътрешни разрези, през влагалището, с които се вкарва тази лента, която придържа органите, 3 вечери бях в болница, операция с пълна упойка за 2 часа,  първата нощ - катетър, болките са поносими, главно при сядане,  като при раждане с  епизиотомия,  до десетия ден болката много намаля....20 дни болничен ми дадоха, аз на 14-тия се върнах на работа, май 2 месеца   не трябваше да спортувам и да вдигам тежко, операцията е по каса, плаща се слинга - при мен 1300 лева, сега чувам, че е около 1700 лева, отделно платих 900 лева избор на екип, щото беше в частна болница,  вече почти 3 години след операцията нямам никакви проблеми, даже тази година при едно пътуване вдигах един куфар 20 кила и бая се притесних да не съм прецакала нещата, но всичко е ОК, дано да е за дълги години, но при повторен проблем, винаги бих повторила операцията, то такава мъка беше преди това

# 97
и аз имах такъв проблем, преди около 5г.
Записах се, да отслабвам, в групова тренировка, с подскоци в/у малък батут и упр., после на земята. Почувствах се брутално зле, около мен , възрастни лелки/бабки  скачат, пушек се вдига,  аз прекъснах тренировката. На всеки подскок имах проблем. Сега съм много по - добре, само се приготвям да стисна краката при кашляне, по навик, половинката умира от смях. От какво се подобрих, не зная, освен, че по късно , ми откриха ИР , която успешно се старая да овладея .

момичета, какво сте чували или чели  по темата, че при пременото - естрогена е много повече от прогестерона ни, който е на дъното и голяма част от оплакванията, включая обилен цикъл с парчета е от това?

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 14:58 от Galina Georgiev

# 98
Тия разбъркани хормони много бели ми правят на мен,помня че като тинейджърка (тогава се казваше в пубертета)имах същата мазна кожа и същите проблеми с екземи и акне.Що лекари обиколиха тогава моите родители  с мен,нищо не помогна 2-3 години,после се нормализираха нещата.Сега пак нещо подобно.

# 99
Тия разбъркани хормони много бели ми правят на мен,помня че като тинейджърка (тогава се казваше в пубертета)имах същата мазна кожа и същите проблеми с екземи и акне.Що лекари обиколиха тогава моите родители  с мен,нищо не помогна 2-3 години,после се нормализираха нещата.Сега пак нещо подобно.
Ужас,  аз през пубертета бягах от къщи. 😄. Майтап, майтап, но от известно време имам желание да обиколя земното кълбо с една раница на гърба, ама ММ не иска. Били сме на много места, но на мен все не ми е достатъчно.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 08:06 от zavs

# 100
Тогава тръгвайте сама или с близък другар Simple Smile.

Аз имам една много неприятна атопия по ребрата и точно над дупето. Има периоди, в които жестоко ме сърби, после утихва.
Не е от храна, не е от липса на витамини, много е мъчително. От тийн съм с мазна кожа и коса, но от година някъде забелязвам обратна тенденция, особено по тялото - сухота. Скалп - също. Сменях шампоани - без сулфати, без аромати, бебешки, за пърхот, за нежен и капризен скалп - нещо като пърхут и сърбеж, както след боя, такова беше. Толкова ми писна и от месец почнах co wash, ами родих се, косата живна, няма пърхут от сухотата, не ме сърби. Тъй че препоръчвам, ако имате подобни проблеми.
За тялото помага само мазане с тежки и мазни лосиони и масла. Кожата е толкова алчна за влага, че попиват бързо (поне това).

# 101
  • тук и там
Май ми дойде на мен, според календара на 33-ти ден .Поне имах някакво зацапване , ще видим дали ще тръгне.
Последните дни смуча валидол преди лягане-разхлопва ми се сърцето, та явно има връзка,щото всеки път преди цикъл съм така,през останалото време съм добре.

# 102
И на мен преди да ми дойде ми "хлопа" сърцето,болят ме костите много(все едно грип ме е хванал), мигрена ме лепва в задната част на главата и тила(не е кръвно,меря го по 100 пъти😁),Абе тегаво ми е много. После е така на 7,8 ден от цикъла-явно когато хормоните трябва да се покачват вече . После идват дните около предполагаема Ову😂😂😂 и ми остана всичко на всичко 1 седмица да съм ОК. Лекар ми е казвал че преди цикъл от рязкото падане на естрогена е това. Явно хормоните в тая възраст правят мн резки амплитуди нагоре-надолу и от там са тия симптоми. Дъртешка работа....Пък как ми увисна лицето,аз понеже съм и слаба....не ви е работа

# 103
За обикаляне на света се записвам и аз.

Лошото е,че напоследък обиколих само доста лекарски кабинети.

Да е здрав човек(и всичките му близки) и да е в мир със себе си и заобикалящия го свят е най-хубавото на тоя живот.

# 104
  • Бургас
На мен напоследък ми се върти една мисъл да отида някъде да работя в чужбина т.е да избягам от къщи Smile Сигурно никога няма да го направя, защото съм станала леко апатична и нерешителна, но ми изглежда много съблазнително.

На мен всичкото"зло" ми идва преди цикъл-херпеси, цепнати ъгълчета, алергични реакции, ковид или подобни , всички негативни мисли и спомени,  схващания и усещания по тялото, които имам.

Общи условия

Активация на акаунт