С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 315
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • I want it all and I want it now.
Пусни си молба за развод.
Може да взима и други кредити, както са ти казали, а ти ще ги плащаш. Оплела си се яко.

# 361
Каквото и харесване да събере поста ви - пак е груб и обиждащ. Истината не изключва премерения изказ. Най-малкия проблем на момичето е, че мъжа й може да изтегли 100 кредита. Ако тя не е поръчител или съкредитоискател задължението си е лично негово. Дори и без споразумение за разделно ст на имуществото, каквото те очевидно имат.
Друга й е болката. Че голямата, може би първата й любов, не е преодоляла препятствието "мама".
Терче, няма да се промени човека, за съжаление. Майка му е егоист и манипулатор цял живот и е променила съзнанието му. Освен това мъжете доста си падат да бъдат обгрижвани без да имат ангажимент за същото.
Ти си знаеш най-добре, но и бившата му жена сигурно е имала повод за вторите смени и дневното спане.
Помъчи се да намериш друг, различен живот за себе си. Направи неща, които си искала, но не си могла от съобразяване.
Аз няма да ти набивам канчето за възрастовата разлика. Мъжете и без това бавно порастват, трябва им повечко време за да започнат да бъдат достойни партньори.
Не мисля обаче, че твоят ще застане до теб, против майка си.

# 362
  • Пловдив
ТОЧНО е груб и обиждащ. Дано се събуди. Защото я погледни до къде се е докарала.

И е време да схване - тя проблем със свекърва си НЯМА. Има проблем с мъжа си. Защото той ако я искаше и беше такава велика любов - да се е отделил от майка си.

# 363
Аз тук виждам една млада жена, която е пропиляла най-хубавите си години. Изключително тъжно.
И още по-тъжно е, че продължава да ги пилее за тоя, дето духа...

# 364
ТОЧНО е груб и обиждащ. Дано се събуди. Защото я погледни до къде се е докарала.
До къде се е докарала - дала всичко от себе си и продължава да се надява, че ще срещне същото от другата страна? От кога да обичаш повече, отколкото да си правиш сметката е за укоряване?
И не - не ги е пропиляла. Обичала е, борила се е, планирала е, постигнали са общи цели. И сега не е престаряла. По груби сметки трябва сега да е към 25 годишна. Живота е пред нея. Каквато перспектива няма баш маминото синче.
Решението е само едно - да се разведе и да потърси друг път за себе си. Но това трябва сама да го осъзнае. А  обиди и квалификации едва ли ще помогнат. Все пак част от причините да оцелее връзката им е и противопоставянето на всички, които са им казвали, че нямат бъдеще.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 20:37 от dariVale

# 365
  • Пловдив
До къде се е докарала - дала всичко от себе си и продължава да се надява, че ще срещне същото от другата страна От кога да обичаш повече, отколкото да си правиш сметката е за укоряване?
Какво е получила от брака си? Освен дългове де. Внимание, отношение, мъжът и да я поставя на първо място? Какво?

# 366
Аз от сърце и пожелавам с тоя мамин сладък да са разведат и лека по лека времето ще я срещне с по подходящ човек за нея . Няма да е първата , няма и да е последната .
Пък свекървата ще е още по доволна, синчето и ще си живее с нея ,ще си гугуткат ,ще си плащат кредитите .. ще хулят двете неблагодарни съпруги .. Какво повече да иска човек от живота Joy

# 367
Аз от сърце и пожелавам с тоя мамин сладък да са разведат и лека по лека времето ще я срещне с по подходящ човек за нея . Няма да е първата , няма и да е последната .
Пък свекървата ще е още по доволна, синчето и ще си живее с нея ,ще си гугуткат ,ще си плащат кредитите .. ще хулят двете неблагодарни съпруги .. Какво повече да иска човек от живота Joy

Кредита го изплащам аз, тъй като гарсониерата е моя, той не пожела да заживеем в нея заедно.

# 368
Е,не сте лин в брак?Как само твоиа?

# 369
Е,не сте лин в брак?Как само твоиа?

Декларация за имуществени отношения, която гарантира, че с две думи кой каквото си купи, на него си е...

# 370
Не знам .. като четох постовете останах с впечатлението че си поръчител .
Както и да е ... Ако трябва го продайте апартамента върнете заема и всеки по пътя си

# 371
Не знам .. като четох постовете останах с впечатлението че си поръчител .
Както и да е ... Ако трябва го продайте апартамента върнете заема и всеки по пътя си

Поръчител съм, но внасям паричките в неговата сметка, за да си ги дръпне банката от там. Големия му трудов стаж гарантираше одобрението на кредита, затова сложихме него като кредитоискател.

# 372
  • при късмета
А пък мамин муньо, като мама вече я няма ще се усети, ама ще е късно. Ще си остане сам

Terche, съвета за развод е добър, послушай го. Няма какво да спасяваш в този брак. Дано няма деца в картинката, но и с тях, пак би бил адекватен. Не заради възрастовата разлика, заради това, че муньото отказва да пусне полата на мама. На думи уж ще се отделяте, после се отмята след изтеглен кредит и си остава при мама. Изобщо не говори добре за него. Ще отнеме време да оправиш кашата, но ще ти е урок и занапред ще преценявяш  връзките и мъжете различно

# 373
Пази всички вносни бележки по кредита, след развода оправи кредита на твое име.
Момиче не си си разбила живота, ще го разбиеш, ако останеш в този брак.

# 374
Абе хора. Изобщо не разбрахте въпроса с кредита. Апартамента е на Терче. Лично неин, защото имат декларация за разделно ст на имуществото. Кредита е теглен от Мунчо - лично. Ако Терче утре се разведе или спре да дава парите за вноската Мамин сладък остава БЕЗ апартамент и С кредит.
Ако спре да плаща, банката ще го търси, ще му блокира заплатата и разни други методи, и едва в краен случай ще потърси поръчителя.
Бележките е хубаво да се пазят.  Но нямат отношение към правото на собственост, когато това право НЕ Е общо.
Ситуацията е "имал си пари - дал си".
Същото би било ако нямаха брак, той тегли заем за Ни който е на нейно име.
Семейния кодекс в последните му редакции позволява дори след брака да се уговори "разделност на имуществото", което означава каквото е написала Терче - всяка игла дори, за която имаш документ, че си купил, си е лично твоя. В този случай закона не се интересува кой е дал парите.
Много умно си постъпила момиче. Сега седни и помисли и за другото - съпруга ти на 40+ години няма да се промени. Обичай себе си повече и се отърси от тези токсични отношения. Светът е широк и пъстър и нова връзка е напълно възможна.
А от опит знам, че след 50 мъжете и жените рязко западат, след много кратко време биха започнали доста големи интелектуални и личностни разминавания между вас. Трудно се балансира и постига хармония и жената е най-потърпевша.

Общи условия

Активация на акаунт