С какво ви дразнят свекървите? - 147

• 40 268
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Моята веднъж не ми честити РД умишлено, а говорихме по тел. Синът ми беше ходил при нея и от него разбрах, че знае и не е забравила.
После 3г бяхме на "здравей-здрасти" два пъти годишно, ако евентуално се засечем някъде. Накрая, след 3г ми се извини, а ММ каза, че това е единственият път, когато я е чул да се извинява.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 14:09 от Чи лу

# 496
Малко хумор, че и без това съм се депресирала от сега за предстоящото гости… 😀

# 497
  • София
На предната Коледа дойде на 17.12 и си замина след скандал на 4.01... през цялото време, ако някой я попиташе за намеренията и за престой отговаряше, че не е учтиво да се питат гости кога ще си тръгнат... Накрая  изигра театър пред малкото дете "отивам си, защото тук никой не ме иска" и то нали е хайван (тогава на шест и малко) реве та се къса, че баба му щяла да си ходи... На косъм беше да я пратя последната и вечер на хотел. За тази Коледа казах, че моите родители идват с преспиване на 25-ти, тя идва на 27 сутринта и на 29-ти с нощния влак си тръгва. Всеки, който не може да се включи в този график има пълното право да не идва.
Сега ще гледа детето десетина дни в края на юни, попита кога искаме да го върне и директно и заявих,.че ще отида да си го взема аз - "ама кога, за колко време?" Ами на 30.06 трябва да е в София, а ще.дойда когато мога, да си направя някой плаж и аз..." Вярвам вече е бясна, но с усмивка си карам с нейните камъни, след 22 години и ги връщам с финес...

Моята не се извинява, просто когато реши, че иска нещо, забравя с какъв скандал сме се разделили и се натриса и понеже сме скарани не казва "добро утро", а "кафе има ли?"

# 498
Аууууу, колко трябва да си спокоен, че да не се вбесиш при изказването относно неучтивостта да се питат гости кога ще си тръгнат Grinning

# 499
Аз не знам как бих се въздържала аз да не избягам на хотел.

# 500
  • при късмета
Римона, и преди ти казах. Трябва не нея да питате кога смята да дойде, по кое време и кога ще си ходи. ВИЕ определяте тези параметри ПРЕДВАРИТЕЛНО, с уговорката за гостуването. И най-добре мъжа ти.
magi_sveta, и твоята не е лесна. Ако в началото беше предприела драстични мерки, нямаше да ти се налага 22 години да си късаш нервите.
Затова винаги съветвам, като нещо не ви изнася, веднага, директно и категорично го променяте. Иначе става статукво и правило и после е много по-трудно да коригираш съществуващи навици. Само се дразниш

# 501
  • София
На предната Коледа дойде на 17.12 и си замина след скандал на 4.01... през цялото време, ако някой я попиташе за намеренията и за престой отговаряше, че не е учтиво да се питат гости кога ще си тръгнат...
Скрит текст:
Накрая  изигра театър пред малкото дете "отивам си, защото тук никой не ме иска" и то нали е хайван (тогава на шест и малко) реве та се къса, че баба му щяла да си ходи... На косъм беше да я пратя последната и вечер на хотел. За тази Коледа казах, че моите родители идват с преспиване на 25-ти, тя идва на 27 сутринта и на 29-ти с нощния влак си тръгва. Всеки, който не може да се включи в този график има пълното право да не идва.
Сега ще гледа детето десетина дни в края на юни, попита кога искаме да го върне и директно и заявих,.че ще отида да си го взема аз - "ама кога, за колко време?" Ами на 30.06 трябва да е в София, а ще.дойда когато мога, да си направя някой плаж и аз..." Вярвам вече е бясна, но с усмивка си карам с нейните камъни, след 22 години и ги връщам с финес...

Моята не се извинява, просто когато реши, че иска нещо, забравя с какъв скандал сме се разделили и се натриса и понеже сме скарани не казва "добро утро", а "кафе има ли?"
В такъв случай учтиво я уведомяваш кога ще си тръгва

Скрит текст:
Римона, и преди ти казах. Трябва не нея да питате кога смята да дойде, по кое време и кога ще си ходи. ВИЕ определяте тези параметри ПРЕДВАРИТЕЛНО, с уговорката за гостуването. И най-добре мъжа ти.
magi_sveta, и твоята не е лесна. Ако в началото беше предприела драстични мерки, нямаше да ти се налага 22 години да си късаш нервите.
Затова винаги съветвам, като нещо не ви изнася, веднага, директно и категорично го променяте. Иначе става статукво и правило и после е много по-трудно да коригираш съществуващи навици. Само се дразниш

Много съм съгласна с това.

# 502
Ма Ко тамън това казах сега на ММ да й каже в колко е удобно да дойде и ѝ е казал вече, така че се надявам него поне да слуша и да не се появи пет часа по-рано.
Именно и при нас стана правило да не казва на никой кога е решила да си ходи. Като ММ я беше попитал му каза - „още не съм решила”. Е, какво да кажеш в този случай…

П.П. Казала на ММ, че ще му каже кой час ще избере, като разбере с кого ще пътува. Иначе, на мен ми каза „мислех да дойда следобяд, ама май реших да дойда на обяд”. Е, това ще го каже човек, който зависи от друг човек ли… 😀

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 14:42 от Rimmona

# 503
Ми то е лична съобразителност, щом те питат, значи има защо. Просто или не се усещат наистина, или се правят на ударени. На някои им идва екстра - хем са при внучетата, хем почиват, хем ги гледаш. Моята от месеци не е идвала иначе. Май се поразсърди при последното "гостуване", но не казва. Simple Smile

# 504
На предната Коледа дойде на 17.12 и си замина след скандал на 4.01... през цялото време, ако някой я попиташе за намеренията и за престой отговаряше, че не е учтиво да се питат гости кога ще си тръгнат... Накрая  изигра театър пред малкото дете "отивам си, защото тук никой не ме иска" и то нали е хайван (тогава на шест и малко) реве та се къса, че баба му щяла да си ходи...
Скрит текст:
На косъм беше да я пратя последната и вечер на хотел. За тази Коледа казах, че моите родители идват с преспиване на 25-ти, тя идва на 27 сутринта и на 29-ти с нощния влак си тръгва. Всеки, който не може да се включи в този график има пълното право да не идва.

По принцип не съм крайна, но ако моята свекърва (а и майка) изиграе такъв цирк пред детето и го накара да се къса от рев заради нейните мелодрами, прекратявам всякакъв контакт.

# 505
Напротив, тя е чревоугодник и всичко обича да хапва, но има винаги кусур за всичко сготвено от друг. Бяхме с нея един ден на гости на майка ми и тя беше взела от месарница някаква наденица, та й намери кусур, че била купешка, а не домашна, при положение, че те животни нямат. 😀
А, питаш ли ме мен с 2 такива - майка и свекърва.
Нищо сготвено от никой не е съвсем  хубаво. И на двете угодия няма. Просто си съществуват такива хора, без значение дали майка или свекърва.

# 506
Да си готви, който както иска, но като си на гости не е нормално да се чудиш как да намериш кусур на всичко. Каквото ти сервират, това ще ядеш, поне аз така правя, когато съм ѝ на гости.

# 507
А защо готвите и слагате нещо за ядене на масата изобщо като всеки път не им харесва?

# 508
Е, като каня някого се старая да направя нещо интересно за ядене, но за нея винаги е или твърде безсолно или кекса е бил залепнал, пък тя ползвала еди какво си и никога не й залепвал и едни ей такива, които те отказват да готвиш. Последните пъти карах ММ да купи готова храна, но и на нея намираше кусури, че ориза бил по-твърд… за съжаление угодия няма, та с готовата храна поне не съм аз виновна.

# 509
Връчвай й черпака!

Не знам, поне като си на гости не намираш кусури, а ядеш каквото са ти подготвили домакините.

Общи условия

Активация на акаунт