Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 133
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
А какво точно ще рече екзогенни кетони? Понеже само из източници на английски съм го срещала тоя термин, все си мислех че е общо за кетони внесени отвън а не произведени от тялото. И сега - шах с пешката Grinning Малиновите не са ли и те привнесени отвън? Кое е различното или просто са частен случай на същото и те?

# 631
  • Пловдив
Ми това е според мен. Малиновите и те трябва да са екзогенни.

# 632
Eкзогенните (Exogenous) кетони са си точно външни кетони /като тези, които произвеждат телата ни- някакъв бутират май беше/. Малиновите кетони не са същите кетони.😅 Т.е. от малиновите няма да влезеш в кетоза или да отчетеш по-високи нива, ако мериш с...кетономер.😛 Те просто карат тялото да гори повече мазнини, т.е. не допринасят за кетоза, различни видове кетони има в двата продукта. Иначе всички таблетки и капсули са "външни" в другия смисъл.😃

# 633
Аз точно чета за тази мастиха, сега ще се ограмотявам за тези малинови кетони. Много ми харесва в България че има 5000 вида различни билкови магазинчета. При нас един Амазон който е онлайн  и един Holland &Barrett на който цените порят небесата😃
Аз обичам да чета етикети да разглеждам

# 634
  • София
Не зависи ли от местните разпоредби? У нас билки и хранителни добавки по-лесно се регулират. Водят всичко хранителна добавка и не подлежи на такъв контрол като лекарствата.

# 635
Зърна мастикс гълтам от години и нищо не ми е заседнало. можете да ги варите на чай, ако ви е страх. Или да смелите с кафемелачката и да смесите с тахан, мед, кисело мляко и т.н. Това е смола, разтваря се в стомаха.
Ох, сигурна ли си, че се разтваря цялото зрънце?
Вече съвсем се обърках.
Четох и коментари към някои статии, че си го гълтат наистина.
Оф, щом ти няма нищо и аз ще си пия. На работа не мога да го смеля.

# 636
Тъкмо днес и аз си взех от малиновите кетони на АУ 😁 Влязох преди няколко дни отново в групата да събирам идеи за менюто, че ми е много сложно да измисля какво да ям. В неговия режим пише 6-8 хранения седмично месо (от тях поне 2 пъти риба), другите без месо. Е какво друго да ям 🤔😕? Яйца хич не обичам, на 2-3 седмици хапвам по някое яйце.

# 637
Ден 5 от яйчен фаст- пак с две чинии. Чиния номер едно- нещо средно между дебела палачинка и крем карамел😊 от 2 яйца, цейлонска канела, ванилия и няколко капки есенция карамел (в гофретника, точно на крем карамел ухаеше в кухнята и скоро ще си направя някой режимен вариант😁):

Чиния номер две- бъркани яйца от 4 яйца, 40 грама зехтин, черен пипер, подправка за Дзадзики (или както там се пише😁, от Лидъл- ухае невероятно запържена😍), сол, горчица и чушлета Халапеньо- без сирене и масло този път:

Маслото днес пак е към кафето.🙂
Скрит текст:
Правих гофрети на детето в гофретника с морски животинки и спонтанно ми хрумна да си направя "палачинката" с аромати.🙂
Една от гофретките на детето (другите фигурки са морско конче и делфин):

До около 18 часа не бях яла нищо (нито пила кафе). Днес се "обзаведох" и с МЦ, предвид това съм доста доволна от сваленото дотук тегло.🙂
Звездичка, още на първа страница в първия пост има идеи за менюто, има и линкове. А и в темата се пускат често идеи, има и тема във форума за ВМ-НВХ рецепти. Голяма част от стандартните рецепти могат да се префасонират спрямо нашия режим.🙂

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 19:22 от dolce miele

# 638
Тъкмо днес и аз си взех от малиновите кетони на АУ 😁 Влязох преди няколко дни отново в групата да събирам идеи за менюто, че ми е много сложно да измисля какво да ям. В неговия режим пише 6-8 хранения седмично месо (от тях поне 2 пъти риба), другите без месо. Е какво друго да ям 🤔😕? Яйца хич не обичам, на 2-3 седмици хапвам по някое яйце.
Оооо кака ти Шарпи веднага ти казва. Царят на мръвите! 4 дена месо със зеленчуци. Редуваш свиня, пиУе, свиня, пиУе. За справка - скивай моите чинии. Показвам

Един ден риба. 2 дни зеленчукови мусаки. Ай, готова си. Бонус - един ден кето пица. Следвай ме за още рецепти 😁😁😁

# 639
От последния линк прочетох за ползите от тези кетони. Но има забележка за приема им при проблеми с ЩЖ. Аз съм с хипофункция, какви са противопоказанията?
Стела, аз не ги допих, защото много ми се доспиваше от тях. Направо не можех да се събудя сутрин, а по принцип без часовник ставам най-късно в 6 сутринта (дори в неделя Rolling Eyes). Седмица след като ги спрях се оправих.
Което ми напомни да кажа пак - опаковката е отворена и не е пълна, но ми е жал да ги хвърля.
Точно на АУ са и от неговия сайт - една приятелка ми подари една опаковка, но не са за мен.
Тя пие от двата вида кетони от неговия сайт и е много доволна.

# 640
Беки, продай ми ги.

# 641
Не съм ги купувала, че да ги продавам Grinning
Отстъпвам ги на който му действат добре.
Ако Тайс не ги иска ще ти пиша Hug

# 642
Беки, дай ги на ДХЗ, и без друго ми е неудобно така. Аз спонтанно ги търся, не са ми толкова необходими.
И пак ти благодаря !

# 643
Добро утро, пиленца!
Да ви се оплача от снощи... всичко както беше обичайно, легнах си вечерта към 23,00 часа и по едно време като ме облада оня глад за сладко, направо дяволски глад. Въртях се, въртях се и викам не, ставам. Овършах чекмеджето на Мич със сладките му неща. Успях да се докопам до един Кит Кат, една обикновена вафла и 2 бонбона. Изядох ги за части от секундата. После легнах и заспах.
Предполагам, че това е защото наближава МЦ. Малко преди него този "сладък" глад така ми се изостря, че не е истина. 1 месец нищо забранено не съм вкусвала, не са ми правили впечатление и вафлите, въпреки, че постоянно имам пред погледа си. Снощи обаче не им простих.
Хубавото е тази сутрин, че много добре се изходих /не очаквах/ 2 пъти бах във ВЦ-то. Кантара дори показа минус половин кило, та пак съм на 49,3 кила.

# 644
Ами то според доста източници времето точно преди цикъл не е баш за строг режим, било даже естествено да сме по-резистентни на инсулин и било и нужно КЗ да е малко повече за да се произвежда прогестерон. Препоръките са да се смекчи малко режимът ако човек е на строго кето - малко повече въглехидрати (е, не точно такива каквито ти си набарала снощи де) и да няма дълги фастове. И да се набавя повече магнезий от обикновено, често гладът за шоколад по него време е точно заради нужда от магнезий (това мога да го потвърдя лично - ако спра да вземам магнезий за повече време, преди цикъл натрапчиво търся шоколад и ядки като бременна невеста). Също и по-полека от обичайното с тренировките. Това около седмица преди цикъл.
И обратно - най-строгото кето и най-дългите фастове работели най-добре и се понасяли най-лесно в първите 10 дни защото пък те са добре за производството на естроген. Абе интересно е като цяло, оказва се че доста автори има работещи в тази насока.
Аз се опитвам да си съобразявам храненето и фастовете с цикъла, ама в момента успехът ми е повече от умерен... бях споменала че на практика нямам как да си приготвям храна с изключение на салата, варени яйца и по някоя режимна гофрета. Всичко друго е каквото си купя и да ви кажа, хич не е лесно. Но доколкото мога спазвам какво да не ям, интервалите на хранене поне те не са ми мръднали. Преди цикъл понякога забравям и си откарвам пак по 16-17-18 часа де, аз просто не огладнявам. Но имам прогрес и там. И гледам да не си забравям добавките че и тях ако не вземам и почвам хептен да усещам неоптималното хранене...

Общи условия

Активация на акаунт