Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 553
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Странно с това искане на снимки на документи. Аз ползвам Airbnb и не са ми искали, но може да е нещо съвсем ново или пък да е свързано с регистрация от България. Последната ми резервация е от юли месец.

# 316
  • Milano
Не е ново, нито е свързано с регистрации от България.

Аз Airbnb не ползвам.

Когато са affittacamere/rooms/guesthouse често (да не кажа почти винаги) изобщо не се виждаш със собствениците. Пращат ти инструкции и код за отваряне.

Понякога изискват снимки на документите на всички , но в повечето случаи на правещият резервацията.

После комуникираме по whatsapp.

Това във Флоренция, Болоня, Дезенцано Д/Г, Торино, Бергамо, Каляри и т.н.

Както е написано по-горе дори хотели от по-висок клас ти събират ЛК и правят снимка с таблета пред теб.

Споменах го, поради факта, че има изпадащи в параноя по въпроса, да не си губят времето.

# 317
Странно с това искане на снимки на документи. Аз ползвам Airbnb и не са ми искали, но може да е нещо съвсем ново или пък да е свързано с регистрация от България. Последната ми резервация е от юли месец.

Няма нищо общо с България и от години в Италия от хотели до малки B&B-та ми искат снимка на личен документ. Не разбирам защо това притеснява хората. Такива са изискванията на местните власти. В България също са ми искали, но тук им пращам снимка със заличен ЕГН. В Турция пък е невъзможно да се настаниш в нормален хотел, без да ти направят фотокопие на паспорта.

# 318
През февруари ще бъдем за 2 дни и половина във Флоренция с ученици организирано. Имаме пешеходна обиколка с екскурзовод и посещение на Уфици. Чуденката ми е да включваме ли и Академията?

# 319
Добре, щом така казвате. На мен не ми се е случвало. В момента сме в Турция. От КОВИД насам не съм се виждала с домакините от Airbnb - само код получавам. Като тръгна да резервирам за Флоренция, ще споделя как и какво.

# 320
През февруари ще бъдем за 2 дни и половина във Флоренция с ученици организирано. Имаме пешеходна обиколка с екскурзовод и посещение на Уфици. Чуденката ми е да включваме ли и Академията?

Аз не бих пропуснала Академията.
Можех да остана там цял ден.

# 321
Според мен я включете - не се знае тия деца дали някой ден ще се върнат във Флоренция (пожелавам им го!) и накъде ще ги отвее вятъра - нека го имат видяно, заслужава си. Имате и достатъчно време - само да не е в един ден с Уфици.

# 322
Дете на 13 години ползва ли намаление при пътуване с влак и ако е да, с  какъв БГ документ при закупуване на билет от гарата се взема за детето? Благодаря!

# 323
Дете на 13 години ползва ли намаление при пътуване с влак и ако е да, с  какъв БГ документ при закупуване на билет от гарата се взема за детето? Благодаря!

Ползва, да. Поне за Итало.
Аз купувах онлайн, там си посочваш какъв тип билет искаш да купиш.
Никой не ни е проверявал на гарата и във влака, и никой не ми е искал документ никъде.

# 324
  • Milano
Дете на 13 години ползва ли намаление при пътуване с влак и ако е да, с  какъв БГ документ при закупуване на билет от гарата се взема за детето? Благодаря!

При закупуване на билети не се иска документ.
Зависи какъв е влака, с който ще пътувате.
Ако е национален - т.е. всички видове стрели  и интерсити - под 15г имат 50% намаление от основната цена.
При регионални влакове - над 12г плащат цял билет.
Има някои особености в някои области, но в случая не касаят Тоскана.

# 325
И аз започвам да чета, зада организирам 2-4 дни с приятелки във Флоренция. Кога е безплатната неделя и каква програма да съставя само за Флоренция?

# 326
  • HH
Гледам за Болоня, Флоренция и Пиза по новините, че са наводнени. Има и жертви. Надявам се с тези, които са там всичко да е наред. Аз вече съм на кантар дали да пътуваме другата седмица.

# 327
Във Флоренция са окей, държа непрекъснато връзка с хора там. Днес духал супер силен вятър, но дъждът е спрял. Няма щети след снощи. По прогноза дават да вали в следващите дни, но ще е по-скоро спорадично - това явно беше някакъв циклон, дето май даже периферията му утре ще е у нас и си отива. Река Арно е доста пълноводна заради дъждовете и дебита от околните притоци, но днес около 12 се очакваше да достигне максималното ниво и да започне да спада. Не се очакват наводнения.

Проблемни са били околните населени места като Прато и Кампи Бизенцио (където река Бизенцио е излязла от коритото си и е наводнила града).

Според мен е рано да решавате окончателно, ако не ви притискат датите за хотелите (докога са refundable и т.н.).

Ако искате да видите ситуацията в реално време, можете да видите този сайт: skyline webcams.      com (без интервала), и там - Firenze Ponte Vecchio или Firenze Santa Maria Novella. Има дадена и от Пиаца делла Синьория, обаче като цъкнеш на нея, препраща към тази на Санта Мария Новелла. Та като видите какво е положението и проверите и каква е температурата през примерно AccuWeather, можете да придобиете сравнително пълна представа. В момента вали.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 19:03 от Country Strong

# 328
Гледам за Болоня, Флоренция и Пиза по новините, че са наводнени. Има и жертви. Надявам се с тези, които са там всичко да е наред. Аз вече съм на кантар дали да пътуваме другата седмица.
Ние избягахме точно преди кошмара. Оплаках се в друга тема от дъжда, но ме приеха с насмешка, а има жертви. Ужасно силен вятър+дъжд. Опасно си беше, но до другата седмица нещата ще се успокоят.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 06:35 от Г-жа Рамацоти

# 329
  • Milano
От 15/11/23 отваря за посетители "Тайната стая на Микеланджело" - мястото, където св е укривал през 1530г. от Папа Клементе VII, и където са открити скици по стените.

Следва да се запази час - най-много по 4 човека, с придружител от музея ( Cappelle Medicee), максимален престой- 15 мин, до 100 човека седмично.
Цена 20 евро+3 за резервация+ 10 билет за Museo delle Cappelle Medicee.

За момента резервациите са до 30/03/2024г:

https://www.bargellomusei.beniculturali.it/musei/2/medicee/

Видео:
https://www.rainews.it/video/2023/11/firenze-stanza-segreta-mich … f4d60fb35acd.html

https://www.bargellomusei.beniculturali.it/eventi/0/461/la-stanz … re-ai-visitatori/

Общи условия

Активация на акаунт