Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 44 426
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Хванахме такси от летището. Има си място, нареждате се на опашка и, което подред такси ви се падне. От летището до центъра ни излезе 19 евро. Закара ни до адреса на квартирата. Питахме го при качването колко горе долу ще излезе, каза не повече от 20 евро.

# 511
Постоянно ли има таксита на летището, че и моя полет е късен Simple Smile

# 512
Нямам идея, но останах с впечатление, че те знаят кога има кацащи самолети и идват доста таксита.

# 513
  • София
Постоянно ли има таксита на летището, че и моя полет е късен Simple Smile

Има, не се притеснявайте.

# 514
И ние ползвахме такси от летището, взе ни пали по апарат. Беше 17Е и нещо до апартамента ни до двете кули. Оставих му 20Е, човекът беше много щастлив.
Взима се първото такси от опашката, не може да си избираш.
Моят син видя една тесла и искаше на нея, но когато отидохме при шофьора ни каза, че не може и трябва да вземем първото от опашката.

# 515
Ами при нас стана точно така - избрахме си ние колата, човека просто каза да отидем по-напред, че ще мине и ще ни качи (имаше и други чакащи) Така и стана. 20 евро ни взе до хотела

# 516
Ние пътуваме навръщане от центъра с 944, но преди това с друг автобус 19, водихме се по гугъл мапс.  Платихме в автобуса с дебитни карти, синът ми е 9 години, за него не сме плащали. Не намерих инфо, а и нямах друга дебитна карта, с която да платя.

Здравейте, ние също мислим да ползваме този вариант на връщане. Тъй като до колкото разбрах в цената на 944 може да ползваш и др автобус в рамките на някакви минути, как ви таксуваха? Веднъж за номер 19 и после 4 евро за 944? Ако се закупи билет за 944 и с него се качиш първо на др номер дали е възможно?

# 517
Ние пътуваме навръщане от центъра с 944, но преди това с друг автобус 19, водихме се по гугъл мапс.  Платихме в автобуса с дебитни карти, синът ми е 9 години, за него не сме плащали. Не намерих инфо, а и нямах друга дебитна карта, с която да платя.

Здравейте, ние също мислим да ползваме този вариант на връщане. Тъй като до колкото разбрах в цената на 944 може да ползваш и др автобус в рамките на някакви минути, как ви таксуваха? Веднъж за номер 19 и после 4 евро за 944? Ако се закупи билет за 944 и с него се качиш първо на др номер дали е възможно?

Да, с дебитна карта платихме и в двата автобуса, 1.50 евро имам изтеглени, специално погледнах за да съм сигурна. Мисля, че в рамките на 70 минути не те таксува втори път. Ние стигнахме за 60 минути от центъра до летището.

# 518

Да, с дебитна карта платихме и в двата автобуса, 1.50 евро имам изтеглени, специално погледнах за да съм сигурна. Мисля, че в рамките на 70 минути не те таксува втори път. Ние стигнахме за 60 минути от центъра до летището.
Благодаря ви 🙂

# 519
Доколкото помня, 4 евро беше билетът за автобус 944, после може да ползваш без доплащане 38 ,81, 91.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 17:20 от Rosita

# 520
  • Sofia
Да не ми се смеете на въпроса  , но има ли някакво такси за повече хора. Ние ще сме 6 човека пак с късен полет.

# 521
Маркони Експрес е 11 евро на човек (20 евро двупосочно), което е пладнешки обир, обаче стигате от гарата до летището за точно 7 минути. Can't beat that. Аз лично съм му фен, макар че е скандално скъп.

Около гарата места за спане колкото искаш. Зависи какво търсите.
Такси за двама по същия маршрут ни излезе 17 евро и го намирам далеч по-удобно.

# 522
Аз затова си му казвам и плюсовете, и минусите. Не може обаче да ме убедите, че сте стигнали от летището до гарата за 7 минути, освен ако не е карал самият Фитипалди или ако не е било посреднощ, когато и без това няма избор и се налага да ползвате такси поради липса на алтернативи.

Маркони Експрес е най-бързият начин да стигнете до гарата. Ако пътувате повече от един човек е и най-скъпият. За двама души разликата с таксито като цена е пренебрежимо малка (от порядъка на общи 3 евро). Дали е най-удобен вече зависи от дефиницията ви за удобство, а това е субективно.

# 523
  • София
През ноември летяхме до Болоня и отседнахме във възможно най-близкия до летището хотел -  FlyOn Hotel.
Два пъти ползвахме такси и цената беше 13-15 евро в посока.
Много ме озадачава това 17 евро от летището до гарата с такси.

През май ще нощуваме в Болоня и ще ми е ценна всяка минута, защото ще имаме само няколко часа да разгледаме каквото можем. С удоволствие ще си взема такси от летището до Piazza VIII Agosto, но booking, примерно, ми оферира над 100 лева с отстъпката ми от 10%.

# 524
Аз затова си му казвам и плюсовете, и минусите. Не може обаче да ме убедите, че сте стигнали от летището до гарата за 7 минути, освен ако не е карал самият Фитипалди или ако не е било посреднощ, когато и без това няма избор и се налага да ползвате такси поради липса на алтернативи.

Маркони Експрес е най-бързият начин да стигнете до гарата. Ако пътувате повече от един човек е и най-скъпият. За двама души разликата с таксито като цена е пренебрежимо малка (от порядъка на общи 3 евро). Дали е най-удобен вече зависи от дефиницията ви за удобство, а това е субективно.
Е, стигнахме за 12-13 минути.....тези 5 не са ми били важни и едва ли някому 5 минути определят туристически транспорт...., но да, субективно е и всеки си избира. Ахаа, да Ви кажа, че то Маркони-то не тръгва на всяка минута, а през 15 такива...., така че ....

Общи условия

Активация на акаунт