Болоня и Флоренция- може и още нещо...

• 43 901
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • София
При нас беше доста горещо, особено предвид прогнозите за дъжд и гръмотевични бури, които очевидно от снимките не се случиха. Grinning

# 676
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Планираме да пътуваме до Флоренция през последната седмица на август за 6 дни - двама възрастни и тийнейджърка на 16 г. Планирам да купим билети предварително за галерия Уфици. Билетите следва да ги взема от  www.b-ticket. com, нали така? За кой друг обект е добре да се вземат предварително билети, за да избегнем опашките?
Другото, за транспорт от Флоренция до Рим, кой е на удачния транспорт? Гледах влакове на Italo, ама не съм сигурна от кой сайт трябва да ги взема. Предполагам, че трябва да са от www.italotreno.com

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 21:41 от zaek

# 677
Инсталирай си приложението trainline.

# 678
Сайтът е този, да, най-голям наплив има за Академията и Уфици. Ако ще се качвате на купола или на кампанилето на катедралата, също има смисъл да вземете pass от по-рано.

Флоренция - Рим: влак. Вече дали на Итало или на Трениталия, все тая (първите са частници, вторите са националната железница). Билети и за двете можете да намерите в приложението, което alina_si написа, а отделните сайтове са този, който сте намерили вие, и trenitalia. com
В Итало ще ви излязат само бързи влакове, в Трениталия има и регионални, с които ще биете 5 часа път, както и бързи (Фречароса, времето за път е обикновено същото като с Итало, плюс-минус някакви минути).

# 679
  • plovdiv
Здравейте, налага ни се да отменим пътуване до Флоренция 16-20 октомври. Запазила съм апартамент за 6 човека. Ще го освободя ,но ако някой иска да го запази ще с се разберем.

https://www.booking.com/Share-GGJje3

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 23:05 от arev

# 680
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете кой от двата  билета за Галерия Уфиции трябва да купя за 14 годишно дете, от официалния сайт на Галерията:

Reduced Named 6,00 EUR
Free Named 4, 00 EUR

# 681
Здравейте, може ли да ми кажете кой от двата  билета за Галерия Уфиции трябва да купя за 14 годишно дете, от официалния сайт на Галерията:

Reduced Named 6,00 EUR
Free Named 4, 00 EUR

Купувате безплатния билет - за 4 евро, той е за деца до 18г. Намалената цена - билетът от 6 евро е за граждани на ЕС между 18 и 24 години. Указано е в полето за покупка най- горе.

# 682
  • София
Здравейте, може ли запознатите с Firenze Card, да ми кажете дали се доплащат някакви допълнителни ткакси при запазване на вход за отделните музеи, дали е изгодна или има някакви скрити уловки. Пише, че децата до 18 години са безплатни, но плаща ли такса 4 евро за запазване на билет при Уфиции.

# 683
  • София
Здравейте, може ли някой да ми каже най евтиня начин за придвижване от централна гара до историческия център на Болоня, и дали има шатъл от центъра на Болоня до Летището?

# 684
Точно срещу ЖП гарата в Болоня ядох най-вкусното джелато. Само заради него бих летяла пак. Препоръчвам Restorante di Enzo и още един, който ще намеря из снимките си и ще го допиша. Болоня беше романтика, аристократизъм, въздухът беше различен там, чувствах се изпълнена със серотонин и допамин постоянно Grinning С нетърпение чакам да се върна в Италия отново..

Има автобус на Marconi express oт летището до центъра, гледайте табелите и ще се ориентирате.

# 685
Здравейте, може ли някой да ми каже най евтиня начин за придвижване от централна гара до историческия център на Болоня, и дали има шатъл от центъра на Болоня до Летището?

От Центъра гара до центъра са 15 Мин пеша, няма нужда да се качвате на нищо.

От центъра на Болоня до летището, ние ходихме с два автобуса, около час, пускаме си навигацията на Гугъл мапс и ни показва спирките точно.
А на отиване с такси, 20 евро от летището до центъра.
Има и Маркони експрес, но ми се стори скъп,ние бяхме 4ма и с такси излизаше по-добре.

Аз пък в Болоня ядох най-вкусната пица, Span Bologna.

# 686
От гарата до центъра - пеша - една хубава разходка. Не сме ползвали градски транспорт в Болоня.

# 687
  • София
На нас ни излезе 26 евро с такси от летището до гарата. На връщене изобщо не можахме да хванем такси и хванахме влака, който наистина ни излезе по-скъпо.
Il veliero е заведението, което препоръчвам с две ръце.Огромна пица маргарита за 6 евро- то в България няма такива цени. 🤣 Най-вкусните миди, които някога съм яла също бяха там.
От гарата до центъра- пеша.

# 688
  • София
Има ли място за съхранение на багажа на Централна гара Болоня?

# 689
Здравейте, в края на септември ще пътуваме  до Флоренция.  Тъй като сме голяма компания ни е по-трудно намирането на място ,където да отседнем. 6 възрастни и 2 деца . Ако някой има място, на което е отсядал и е останал доволен ще съм благодарна да сподели. Искаме да е на пешеходно разстояние от центъра.  Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт